Puterea din Laudă - Power in Praise -
Autor: Merlin Carothers  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Iertare77 in 08/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 









Capitolul 1 

Puterea din Laudă

Tatăl lui Jim a fost un alcoolic de treizeci de ani. În toți acești ani, mama lui Jim, și mai târziu, Jim și tânăra lui soție, s-au rugat ca Dumnezeu să-l vindece, dar fără nici un rezultat aparent. Tatăl lui Jim a refuzat să admită că el a avut o problemă cu alcoolul, și urmărit în furie dacă cineva menționat religia lui. 

Într-o zi Jim auzit vorbind despre puterea care este eliberat atunci când vom începe să laude pe Dumnezeu pentru tot ceea ce în viața noastră în loc să considerați cu El pentru a schimba circumstanțele care displac noi. 

Jim a adus acasă o înregistrare a mesajului meu și a jucat-o de peste si peste din nou pentru prietenii săi. Apoi, într-o zi l-au lovit, el nu a încercat lăudând pe Dumnezeu pentru starea tatălui său. Emoționat a împărtășit ideea cu soția sa. 

"Iubito, să ne mulțumim lui Dumnezeu pentru alcoolism tata și laud pe Domnul că este parte din planul Său minunat pentru viata lui tata!" 

Pentru restul zilei au dat mulțumiri și lăudat pe Dumnezeu pentru fiecare aspect al situației, și de seară s-au simtit un nou sentiment de emoție și așteptare. 

A doua zi, părinții au venit peste pentru cina de obicei vizita duminică.Întotdeauna înainte, tatăl lui Jim a taiat vizita cât mai scurt posibil, lăsând imediat după cină. De data aceasta, peste o ceașcă de cafea, el a cerut brusc o întrebare ascuțit. 

"Ce părere ai despre această revoluție Isus?" Se întoarse spre Jim. "Am văzut ceva despre asta la știri noaptea trecută. Acesta este doar un moft, sau se întâmplă ceva cu acei copii care s-au închis pe droguri?" 

Întrebarea a condus la o discuție lungă și deschis despre creștinism. Cuplul mai mare nu a plecat până seara târziu. 

În câteva săptămâni tatăl lui Jim a venit să recunoască problema lui de alcool, transformat ajutor lui Isus Hristos, și a fost complet vindecat. El se alătură acum restul familiei în a spune altora ce lăudând pe Dumnezeu poate face! 

"Gândește-te," Jim mi-a spus. "De treizeci de ani ne-am rugat ca Dumnezeu să schimbe tata. Am petrecut doar o zi lăudându-L pentru situația și uite ce sa întâmplat!" 

Pentru a lăuda pe Dumnezeu este de a exprima acceptarea noastră a ceva ce Dumnezeu permite să se întâmple. Deci, pentru a lăuda pe Dumnezeu pentrusituații dificile, ca boală sau dezastru, literalmente înseamnă că acceptăm se întâmplă, ca parte din planul lui Dumnezeu de a descoperi dragostea Sa perfectă pentru noi. 

Nu ne putem lăuda cu adevărat pe Dumnezeu fără a fi recunoscător pentru ceea ce suntem lăudându-L pentru. Și nu putem fi cu adevărat recunoscători dacă nu credem că o, Tatăl atotputernic iubitor lucrează pentru binele nostru.Lauda, ​​apoi, implică atât recunoștință și bucurie că Dumnezeu ține Cuvântul Său pentru a lucra bine, prin tot ceea ce, dacă Îl iubim. (Romani 8:28) 

Faptul că Îl lăudăm pe Dumnezeu și nu un destin necunoscut înseamnă, de asemenea, că acceptăm faptul că Dumnezeu este responsabil pentru ceea ce se întâmplă și se va face întotdeauna să funcționeze spre binele nostru. În caz contrar, s-ar face prea mult sens mulțumindu-i pentru el. 

Întotdeauna să fie vesel. Păstrați-vă întotdeauna în rugăciune. Indiferent ce se întâmplă, să fie mereu recunoscător, căci aceasta este voia lui Dumnezeu pentru voi, care aparțin lui Hristos Isus (I Tesaloniceni 5:6-18). 

Am întâlnit mulți oameni care sunt capabili să laude pe Dumnezeu pentru situația lor, pur și simplu pentru că ei acceptă cuvântul din Biblie pe care le ar trebui să laude pe Dumnezeu în toate lucrurile. Lăudându-L, au experiență în scurtă vreme rezultatele unei atitudini consecvente de mulțumire și bucurie, și la rândul său, credința lor este întărită, și ele pot continua să trăiască în acest fel. 

Alții consideră că este un pic mai dificil. 

"Eu chiar nu înțeleg," spun ei, "Eu încerc lăudând pe Dumnezeu, dar este atât de greu pentru mine să cred că el are într-adevăr o mână în toate lucrurile oribile care au avut loc la mine în ultima vreme." 

Noi spunem că nu înțelegem, și unii dintre noi rămâneți blocat acolo, înțelegerea noastră devine o adevărată piatră de poticnire în relația noastră cu Dumnezeu. Dar Dumnezeu are un plan perfect pentru înțelegerea noastră, și când l-am folosi calea Lui, aceasta nu este o piatră de poticnire, ci un ajutor minunat de credința noastră. 

Căci Dumnezeu este împărat peste tot pământul, a spus psalmistul. Cîntați într-un psalm iscusit și cu înțelegere (Psalmul 47:7 Amp). 

Nu avem voie să împingă intelegerea noastra din drum, grit dinți, și zic, "Nu are sens pentru mine, dar voi lăuda pe Domnul, dacă mă omoară, dacă asta e singura cale pot ieși din mizeria asta! " 

Asta nu e lauda, ​​care este manipularea. Cu toții am încercat să manipuleze pe Dumnezeu, și este minunat să știm că El ne iubește prea mult să ne lase să scape cu asta! Noi trebuie să lăudăm pe Dumnezeu cu înțelegerea noastră, nu în ciuda ei. 

Înțelegerea noastră ne devine în necazuri când vom încerca să dau seama de ce și cum Dumnezeu aduce anumite circumstanțe în viața noastră. Noi nu putem înțelege de ce și cum Dumnezeu face ceva, dar El vrea ca noi să acceptăm cu înțelegerea noastră  El o face. Aceasta este baza de lauda noastră. Dumnezeu vrea ca noi să înțelegem că El ne iubește și că El are un plan pentru noi. 

Și știm că tot ce se întâmplă la noi este de lucru pentru binele nostru, dacă Îl iubim pe Dumnezeu și se potrivesc în planurile sale (Romani 8:28). 

Ești înconjurat de circumstanțe dificile, chiar acum? Ai fost luptă să înțeleagăde ce au venit la tine? Apoi, încercați să accepte cu înțelegerea că Dumnezeu te iubește și-a permis aceste condiții pentru că el știe că poate aduce bun din asta pentru tine. Lăudați-L pentru ceea ce a adus în viața ta, fă-o în mod deliberat și cu înțelegerea ta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1460
Opțiuni