Quo vadis, frate?
Autor: Natalia Leonte  |  Album: eseu  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de y_yrenaty in 05/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Quo vadis, frate?

 

Quo vadis, frate?

 

,,Fratilor NU vrem sa stim cum s-a ajuns pe luna in predicile dumneavoastră, DAR vrem sa stim cum putem ajunge in CER!!!´´

   Fratilor, aveti mila de noi!!!, suntem o generatie care am crescut in biserica, dar NU Îl cunoastem pe Dumnezeu, avem Biblia pe telefon si pe calculator, dar, NU in inima si minte. Cunoastem multi actori si fani ai acestei lumi, le cunoastem biografia la multi, dar,  Nu cunoastem ,,eroii Bibliei´´. Cantam Cantarile Domnului, dar si slagarele lumii acesteia, le cantam fara sa stim  unii, ca au mesaje diabolice, ne place ,, melodia´´ cuvintele nu mai conteaza; trist dar adevarat! Avem abonament la cinema, dar Nu la rugaciune. Avem timp destul sa stam pe net dar Nu avem timp sa muncim, sa studiem Biblia, sa mergem la bolnavi. Ne-am dat vlaga adolescentei si tineretii unor  aventuri ce ne-au rupt inima, ne-au facut insensibili, am inceput sa avem prietenii de la 14 ani, sunt tineri ce traiesc ca fiii lui Eli in curvie si slujesc  in Casa Domnului. Suntem plini de sine, insa goi…  Suntem ,,liberi´´ sa facem ce vrem, insa LEGATI de diavol. Suntem la curent cu tot ce e nou, in filme, sport, automobile, política, tehnologie, insa nu suntem la ,,curent cu planurile Domnului´´. Traim intr-o societate care ne-a prins in mrejele ei, Satana a stiut sa ne fure inima, timpul, tineretea, ne-a dat de ,,lucru´´... deschidem doar calculatorul si avem o multime de ,,oferte´´ de a ne ingropa timpul, apasam un buton si avem o multime de programe de vizionat. Satana ne ,,face agenda´´, ne propunem ,,doar sa ne verificam messengerul sau emailul si ne ,,trezim´´ ca au trecut 2-4 ore pe net, vorbind si rasfoind site-uri. Ne luptam cu confuzia, cu ofertele lumii,  cu biserica, suntem purtati de valuri, infranti de ispite, nu cunoastem strategii  spirituale de lupta pentru a birui, parca suntem ,,dati pierzarii´´, dezamagiti de sistemul lumesc, multi dintre noi am terminat o facultate, avem o profesie insa nu avem unde muncii,  sistemul bisericesc nu ne ajuta, fratii nu ne inteleg, pentru unii frati suntem niste ,,razvratiti´´, multi ne condamna prin ,,predicile lor´´, insa nu ne dau si solutii, nu ne indruma pe calea cea dreapta. Ajutati-ne!!!

   Dragi fratii, ati fost chemati de Dumnezeu sa ne vestiti pe Hristos si despre El vrem sa auzim atunci cand predicati!!! ,,Caci noi nu ne propovaduim pe noi insine, ci pe Domnul Isus Hristos´´ (2Cor 4:5 )!!! Nu  vrem sa auzim povesti, parabole, glume, vorbe cu doua intelesuri, (unii predicatori mai intreaba publicul daca s-au prins de gluma lor), nu vrem vorbe goale caci… goi suntem si secatuiti de lume. Nu vrem date stiintifice sa auzim, sau nu stiu ce statistici luate de pe net sau ziar, (poate nu sunt nici macar adevarate, multa informatie e manipulata!!!), NUU vrem sa stim cum s-a ajuns pe luna prin predicile Dumneavoastră, (aceasta putem citi si noi ), DAR vrem sa stim cum putem ajunge in CER!!!

   NU ne judecati, nu ne desconsiderati , nu ne jigniti dand exemple de tineri care nu au stiut anumite lucruri de cultura generala, dumneavoastră ati avut putina informatie inainte de Revolutie, noi suntem bombardati cu prea multa informatie prin mass-media, deschizi netul si stirile circula din toata lumea, uneori e greu sa fii la curent cu schimbarile din societate, la scoala nu mai invatam aceeasi autori, materiile nu mai au acelasi continut, si noi trebuie sa facem fata tot mai multor schimbari; de la an la an se fac schimbari in societate, care ne afecteaza, schimbari sociale , politice, tehnologice, etc.   Venim la biserica nu pentru a asculta glume, putem sa stam acasa pentru aceasta si sa vedem un teatru, o comedie; nu pentru a auzi povesti si intamplari hazlii prin care se ,,Doreste sa se starneasca rasul publicului si sa ii capteze´´, putem citi si asculta de pe net sau tv. astfel de povesti. Nu  mai cautati glume, bancuri, intamplari adevarate sau nu, nu vrem sa stim ce vi s-a intamplat sau ati facut  dumneavoastră sau copii dumneavoastră acasa, in predici, (aceasta putem spune si noi), pentru a le introduce la inceputul sau sfarsitul unei predici, ci incepeti (introducerea) cu Cuvantul lui Dumnezeu , rostind cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu, continuati cu Cuvantul lui Dumnezeu si incheiati cu Cuvantul lui Dumnezeu, vestiti lucrarile, minunile lui Dumnezeu!!! Aceasta vrem sa auzim!!! Nu avem nevoie de glume si experiente omenesti pentru a destinde atmosfera in Casa lui Dumnezeu; El ne  unge cu untdelemn de bucurie in loc de plans, El ne da o haina de lauda in locul unui duh mahnit!!!

   Va rog, fratilo,r  sa imi dati un verset, psalm, pilda a lui Isus,  capitol din Biblie, din care sa rad si eu!!! ... asa cum provocati publicul la ras printr-o istorioara, parabola etc.  Au ras ucenicii la predicile lui Isus sau poporul Israeal la mesajul prorocilor? Au avut ei intalniri in care s-au adunat la inchinare si li s-au spus povesti hazlii  pentru a le atrage atentia si a le baga apoi pe gat Cuvantul Domnului? Amestecand graul cu neghina?

   Am participat la servicii de slujbe religioase in Biserica Ortodoxa  si la cea Catolica,  insa nu am gasit nici o gluma, au fost slujbe serioase in care s-a citit si predicat Cuvantul lui Dumnezeu. In biserica in care am copilarit din familia mea, o bunica  a fost  pedepsita 2 luni sa stea in picioare toate programele PENTRU CA A RAS IN BISERICA!!! ... nici nu avea voie sa lipseasca de la biserica!!! Atat de grav li se parea fratilor sa razi in biserica, acolo unde se prezinta Dumnezeu!!  Spuneti-mi au ras israelitii cand Dumnezeu S-a prezentat pe muntele Sinai? E specificat in Biblie vreun eveniment hazliu in prezenta Domnului? S-a schimbat Dumnezeu??? Şi atunci de ce pastorii si predicatorii din ziua de azi pipereaza programele cu glume si povesti omenesti?

   Localul unde ne adunam este ,,Casa lui Dumnezeu´´! Aici venim ca sa ne intalnim cu Dumnezeu; fratilor, avem nevoie de Dumnezeu!!! Prezentati-ne pe Dumnezeu!!! Cine ne va indruma pe calea vietii? Cine ne  va stimula sa ne  dedicam viata lui Dumnezeu cunoscand toate riscuriele slujirii Domnului?  Fratilor,  nu avem nevoie noi, generatia tanara sa fim mintiti si sa mergem in IAD!!!, sa fim distrati, cu ha, ha si hi ,hi si totodata sa dormim  in pacat. Show  ne da lumea, satana ne inseala, pacatul ne tine legati, cadem in ispite, nu stim sa slujim in adevar lui Dumnezeu… Cine va fi langa noi cand vom fi ispititi? In necazuri ne va ajuta un program in care am ras de povestile  auzite,  ne vor ajuta glumele? NU!!! Numai Dumnezeu ne poate ajuta!!! Invatati-ne sa Îl cunoastem pe Dumnezezeu, sa fim demni de El, sa fim niste lumini in lume, niste ostasi de neinvins, sa aducem onoare Regelui!!! Il vrem pe Dumnezeu si vrem sa ajungem in RAI!!! Va rog, impliniti-va bine slujba!!! Predicati Cuvantul lui Dumnezeu!!! Pe El vrem sa Îl cunoastem, sa Îl iubim, sa ne implinim menirea de a fi niste semne si lumini in lumea aceasta, de a ne salva pe noi si pe semenii nostri!!!

   Vrem sa fim  plini de cunostinta Domnului ca Pavel, Daniel, Ieremia,  plini de Duhul Sfant ca Stefan, Pavel, tineri de nadejde ca Tit,Timotei care sa fie in stare sa misioneze, ca Iosif curati la suflet si trup  care nu se vand pentru o aventura!!! O, si lista ar putea continua!!!... 

   Invatati-ne poruncile lui Dumnezeu, dati-ne strategii de lupte spirituale, ajutati-ne sa cunoastem si practicam disciplínele spirituale, aratati-ne valoarea unei ore petrecute in rugaciune, a unei zile de post, a unui timp petrecut cu Dumnezeu, spuneti-ne ca Dumnezeu Se bucura cand Îl cautam si implinim legile si poruncile Lui. Nu obositi in a ne incuraja sa ne incredem pe deplin in Domnul, sa ne dedicam trup si suflet lui Dumnezeu, sfatuiti-ne sa ne pastram tineretea pentru Dumnezeu si sa nu ne dam vlaga si floarea tineretii unor prietenii pagubitoare, ca Domnul sa se bucure de tineretea noastra cum s-a bucrat de tineretea lui Iosif, Ieremia, Isus, Timotei!!!

   Pregatini-ne sa devenim oameni de nadejde in societate, sa avem coloana vertebrala, sa ramanem tari ca Iosif, Daniel, sa nu ne murdarim sufletul, duhul si trupul cu poftele firii pamantesti si lumesti, sa nu ne lasam inselati de diavol si de pacat!!! Va rugam fratilor, salvati-va pe voi si aveti mila si de noi, nu predicati ceea ce credeti ca ne-ar place si ce ar merge pentru tineri. NUU!  ci predicati Cuvantul lui Dumnezeu, avem nevoie de glasul lui Dumnezeu!!! Suntem pacatosi si avem nevoie de Iertare si  de Harul lui Dumnezeu!

   Va rog ca si Pavel alta data pe Timotei ,, Fii cu luare aminte asupra ta si asupra invataturii pe care o dai altora: staruieste in aceste lucruri, caci daca  vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta.´´ (1Tim 4.16),  ,, Fereste-te de basmele lumesti si babesti´´(1 Tim 4:7),  ,,Propovaduieste Cuvantul, staruieste asupra lui la timp si ne la timp, mustra, cearta, indeamna cu toata Blandetea si Invatatura.´´ (2 Tim 4:2)

   Imi doresc din inima ca ori de cate ori voi auzi o predica sa pot sa sorbi cuvantul lui Dumnezeu, si sa ma umplu de intelepciunea si puterea  Domnului ca sa stiu cum sa calatoresc pe acest pamant onorandu-L pe Domnul!!!

   Doamne, ajuta!!! Doamne, da izbanda!!! Domnul sa va dea ungere de sus si ori de cate ori va deschideti gura sa vorbiti cu har si sa aduceti zidire, mustrare, imbarbatare fiecarei inimi prin puterea si harul Domnului Isus Hristos!!!

Domnul cu dumneavoastră!

                                         Naty (Natalia Leonte)

Cutremurător mesaj adresat bisericii lui Dumnezeu; sfinte dorinţi ale tinerei generaţii, o, de şi-ar dori cu toţii aceste lucruri! Fii binecuvîntată pentru această strigare!
Adăugat în 12/07/2013 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1732
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni