Oameni noi
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de virgilvirsta in 31/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Oameni noi

A5

Oameni noi!

2 Cornteni 5:17

„Căci dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus; iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”

Nu există om pe faţa pământului să nu-i placă lucrurile noi.

Tuturor ne place să ne înnoim.

Fiecare om caută să se debaraseze de lucrurile vechi şi să-şi facă altele noi.

Tocmai de aceea unii îşi înoiesc casele, alţii îşi schimbă maşinile, alţii telefoanele, unii îşi schimbă garderobele, sau mobila şi aşa mai departe.

Chiar şi copii se bucură de lucrurile noi.

Aţi observat că un copil poate să aibă camera plină de jucării, dacă îi cumperi una nouă, numai cu aceea se va juca o vreme.

Îmi aduc aminte de copilăria mea, când de sărbători mama şi tata ne cumpărau hăinuţe noi sau încălţăminte nouă după posibilităţi.

Îmi aduc aminte că mă simţeam în hainele noi, de parcă aş fi câştigat toată lumea. Mă bucuram aşa de mult de ele şi parcă îmi făceau copilăria mai importantă, mai interesantă.

Cu mintea de acum, însă înţeleg că toate aceste lucruri pământeşti, pentru care ne zbatem şi ne luptăm aşa de mult, se uzează sau se demodează, se învechesc şi toate trebuie înlocuite cu altele noi.

Parcă este un perpetum mobile.

Tot aşa este şi cu zilele omului.

Ele trec una după alta şi cea de ieri este deja veche.

Cine mai dă bani pe ea? Cine ar mai vrea să cheltuie pentru ziua care a trecut?

Ziua de astăzi de asemenea este pe sfârşite şi parcă prea uzată, prea învechită; deabia aşteptăm să o schimbăm cu cea de mâine. Abia aşteptăm să schimbăm ziua aceasta cu una nouă.

În speranţa că cea de mâine ne va aduce ceva mai bun, ceva mai frumos, mai deosebit.

Sau dacă ne uităm la anul acesta care a trecut putem să spunem cu adevărat că este prea uzat, este prea învechit şi parcă ne-a uzat, parcă ne-a tocit şi pe noi, sau poate că aşa a vrut Domnul să ne şlefuiască pentru ca să strălucim ca nişte nestemate de mare preţ în coroana Sa de Împărat.

Privim însă înainte cu speranţă pentru că numai peste câteva ceasuri vom primi unul nou de la Domnul, dacă va voi El să ni-l dea.

Dacă va voi Domnul vom trece în anul care vine şi poate că acela ne va aduce ceva mai bun.

Dar cu siguranţă că şi acela va trece şi se va învechi dacă nu vine Domnul Isus să ne ia acasă.

Există însă lucruri care odată făcute, sau odată primite ele nu se mai învechesc niciodată.

Ele rămân întotdeauna noi, rămân întotdeauna proaspete.

Ioan uitându-se din insula Patmos, spre cer a văzut pe Dumnezeu stând pe tronul Său de Domnie şi spunând: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi...” Apocalipsa 21:5

Ceea ce lucrează Domnul în cer pentru noi nu se uzează niciodată, nu se învecheşte niciodată. Toate rămân noi datorită Celui ce este veşnic viu.

Spune Cuvântul Domnului:„Chiar dacă omul nostru de afară se trece, chiar dacă omul nostru de afară îmbătrâneşte, se învecheşte, se uzează, omul dinlăuntru se înnoieşte în fiecare zi.”

Ce vrea să spună Cuvântul Domnului?

Faptul că pe zi ce trece suntem tot mai sfinţi prin Sângele Mielului divin, suntem tot mai aproape de cer, cu fiecare zi care trece suntem tot mai aproape de Domnul Isus.

Căci dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă...” Spune Cuvântul Sfânt.

Stând de vorbă cu Nicodim, într-o noapte, Domnul Isus îi spune: „Trebuie să vă naşteţi din nou.”

Nicodime, trebuie să vă înnoiţi în sufletul vostru.

Trebuie să vă înnoiţi în duhul vostru.

Şi cum se va face lucrul acesta? A întrebat Nicodim.

Primindu-L pe Domnul ca Mântuitor personal, devii un om nou, devii un om cu o inimă curată, devii un om cu inima spălată în Sângele Sfânt.

Adică devii o fiinţă nouă, care nu se mai învecheşte niciodată, ci se înnoieşte în fiecare zi.

Primindu-L pe Isus în inimă, cele vechi s-au dus şi devii o creaţie nouă.

Unde este omul vechi?

Nu-l mai gâdila, nu-l mai resuscita; lasă-l în mormânt acolo unde-i este locul. Tu eşti o făptură nouă.

Fraţi şi surori în Domnul Isus, cu voia sau fără voia noastră uitându-ne înainte (nici nu avem voie să ne mai uităm în urmă dacă vrem să fim destoinici pentru Împărăţia lui Dumnezeu), privind, deci înainte vedem la o distanţă doar de câteva ceasuri un an nou pregătit de către Creatorul pentru fiecare dintre noi.

Un an pe care totuşi, parcă îl aşteptăm cu înfrigurare, un an pe care lumea îl aşteaptă nu cu interes şi nici cu bucurie ci cu îngrijorare.

Şi dacă noi, nu am avea credinţa că, cu fiecare zi care trece, sau cu fiecare an care care trece ne apropiem tot mai mult de finalul călătoriei noastre pe pământul acesta plin de necazuri şi de nevoi, atunci cu siguranţă ne-ar copleşi deznădejdea şi ne-am prăbuşi la pământ.

Dar pentru că suntem făpturi noi în Cristos, privim cu nădejde înainte, având o ţintă de atins, dar şi o dorinţă fierbinte şi anume: să ne întâlnim cu Mirele nostru, cu Domnul Isus, care vine în întâmpinarea noastră pe norii cerului.

Mai este foarte puţin. El a pornit din cer spre noi în mijlocul unui alai de îngeri.

De aceea vă îndemn să alergăm în alergarea care ne stă înainte lăsând toate cele vechi în urmă ca pe o haină uzată, pentru a ne îmbrăca cu o haină nouă pegătită de către Domnul Isus: cu nemurirea pe care ne-a pregătit-o El în ceruri.

Şi dacă Domnul Isus ne va lua acasă, fiind făpturi noi, îmbrăcaţi în haine noi, având un nume nou, vom locui în Noul Ierusalim, pe un pământ nou, într-un cer nou, toate create de către Domnul Dumnezeu special pentru mine şi pentru tine suflete drag.

Zic dar, Domnul să ne binecuvinteze.

Fiind ultima zi din anul 2011, vreau să urez tuturor cititorilor acestei pagini, dar şi colectivului resurselor creştine, ca Duhul Sfânt să vă ajute să sporiţi în dragoste, Har, credinţă şi sănătate. Amin.

La mulţi ani tuturor.

Statistici
  • Vizualizări: 1382
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni