Consecinţa unei rugăciuni neînţelepte
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ESTELLA in 03/10/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dă-ne un împărat ca să ne judece. [... ] Domnul a zis lui Samuel: Ascultă  glasul poporului în tot ce-ţi va spune căci nu pe tine te leapădă ci pe Mine mă leapădă ca să nu mai domnesc peste ei. “

Poporul cere cu insistenţă să i se împlinească dorinţa dar nu este interesat să afle voia lui Dumnezeu vizavi de această dorinţă şi, în consecinţă, îl ignoră total pe Dumnezeu  neîntrebându-L asupra acestui fapt. Această atitudine a poporului se traduce prin lepădare de Dumnezeu.  Nici nu s-ar putea traduce altfel. Cum priveşte Dumnezeu rugăciunile de genul:   Doamne, te rog fă cumva şi ajută-mi să obţin slujba aceasta; sau, Doamne, te rog fă să reuşesc la facultatea  pe care mi-o doresc atât de mult; sau, Doamne, te rog să mi-l dai de soţ pe cutare băiat sau de soţie pe cutare fată.’ Exemplele pot continua.  

Cu siguranţă că zici în sinea ta că nimic nu este greşit în a te ruga astfel. Dar eu întreb: cum crezi că ar suna înaintea lui Dumnezeu rugăciunile de genul: , , Doamne, Tu cunoşti viitorul pe care eu nu-l cunosc, Tu vezi lucrurile ascunse pe care eu nu le văd, te rog,  dacă este voia Ta, ajută-mi să obţin  slujba dorită dar dacă ştii că obţinând-o există riscul să mă îndepărtez de Tine atunci Te rog nu îngădui să obţin acest job.  VOIA TA SĂ SE FACĂ.”  Această formulă se poate aplica şi la celelalte exemple. Cuvintele-cheie care ar trebui incluse într-o rugăciune după placul lui Dumnezeu sunt VOIA TA SĂ SE FACĂ.  În felul acesta nu-L vom exclude pe Dumnezeu din planurile noastre şi  nu ne vom lepăda de El, aşa cum a făcut poporul Israel.

 El, poporul, n-a cerut ca voia lui Dumnezeu să se facă şi Dumnezeu le-a dat ceea ce şi-au dorit dar la urma s-a dovedit  a fi un dezastru spiritual împăratul lor. Bazat pe acestă întâmplare din Scriptură eu cred  cu tărie  că trebuie să am mare grijă ce-mi doresc, ce îi cer lui Dumnezeu şi cum îi cer, pentru că este foarte posibil să primesc ce-mi doresc dar dacă mă leapăd de Dumnezeu în dorinţa mea de-a obţine acel ceva prin simplul fapt  că nu-i cer să se facă voia Lui, atunci împlinirea acelei dorinţe poate fi de fapt un blestem şi un necaz pe care îl aduc peste mine cerându-l cu gura mea.

Un verset al Scripturii spune astfel:  , , vai, zice Domnul, de copiii răzvrătiţ, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu şi îngrămădesc astfel păcat peste păcat ” (Isaia 30:1).   Rugăciunea în care aduci o cerere lui Dumnezeu fără să te întrebi de VOIA LUI, este o hotărâre deja luată de tine. Nu-mi doresc să fiu în locul acelei persoane  care cere, primeşte, după un timp ajunge la necaz şi la probleme şi apoi mai şi întreabă: de ce, Doamne, ai îngăduit aşa ceva peste mine? de ce m-ai bătut Doamne?  Ooo, nu, nu El te-a bătut; tu te-ai bătut singur.

Cred că înţelept este să alegem să fim din categoria aceea de oameni despre care scrie în Proverbe 19:21: , , Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se  împlineşte. “  Când Dumnezeu împlineşte cerinţele noastre în conformitate cu VOIA LUI, atunci în spatele acestor împliniri nu se ascunde nenorocirea. Să ne amintim şi de Avraam; a luat o hotărâre împreună cu soţia lui Sara şi a născut pe Ismael; întreg pământul are de suferit până în ziua de azi de pe urma acestei nesăbuinţe a lui Avraam. N-a întrebat pe Dumnezeu dacă este voia Lui ca el să se împreuneze cu Agar şi de-atunci până azi este VAI   DE  poporul evreu. Mai târziu a apărut Isaac, fiul făgăduit şi HOTĂRÂT de Dumnezeu ca Avraam să-l aibă de la Sara. Acest Isaac s-a dovedit a fi o binecuvântare pentru întreg pamântul. Daca mă gândesc la rugăciunea Mântuitorului nostru în grădina Gheţimani, nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi arătat viitorul nostru spiritual dacă Dumnezeu Tatăl ar fi ascultat prima parte a rugăciunii şi nu ultima parte în care Domnul Isus spune: , , totuşi, nu voia mea ci voia ta să se facă.

Dumnezeu nu ne leapădă; noi îl lepădăm pe El prin alegerile, planurile şi hotărârile noastre care Îl exclud  pe EL din ecuaţie. Pot alege să îmi doresc din toată inima ca VOIA LUI să se facă în viaţa mea sau pot alege doar să rostesc cu buzele cuvintele-cheie în rugăciunea mea dar inima mea să dorească de fapt altceva. Să nu uităm că într-o măsură mai mare sau mai mică firul vieţii noastre este rezultatul propriilor alegeri. Aşadar, măcar să avem tăria de caracter ca atunci când ceva nu funcţionează aşa cum ne dorim să nu-L învinuim pe Dumnezeu. Mai bine să derulăm puţin istoria vieţii personale, să găsim locul în care am căzut şi să ne ridicăm, umblând de data aceasta în toate căile conform cu VOIA LUI.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1380
Opțiuni