Scrisoare din biserica-ghetou
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: Cantec pentru nelinistea inimii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dariam in 07/08/2010
    12345678910 8.29/10 X
Media 8.29 din 7 voturi

Fapte 20:19-21

O grămadă de creştini sunt înghesuiţi în "biserici-ghetou", înfometaţi programat. Li se dă să mănânce o dată pe an, în vestita săptămână de evanghelizare. Mâncare, nu, ci direct desert. În restul anului se aud maţele tulburate de foame. O luptă surdă pentru amvonul de la care, mai apoi, să nu spui nimic...

Foamea duce la pierderea puterii de a naşte!...

Nu mai naştem idei care să aducă realizare vieţii spirituale. O inţepeneală cu miros de hoit, a minţii. Şabloanele şi fixaţiile ridicole golesc bisericile. Minţile goale nasc suflete goale, care nasc bănci goale!

Soluţiile aici sunt să-i pedepsească pe cei care nu mai vin la pogramul de dimineaţă; sau vin doar atunci când vine cineva cu o mână de iarbă...

Şi oaia aleargă zănatică şi mănâncă tot ce-i pui sub bot, chiar dacă-i otravit sau iarbă artificială, de plastic...

Nu mai naştem convertiţi. Pe baptistiere s-a aşezat praful morţii, iar cand îl umplem cu apă,... mai scăldăm copiii noştri în el... care vin apatici, pentru că, cel puţin în viitorul apropiat, nu văd altă soluţie.

Şi noi ne bucurăm pentru ei, că nu-s pierduţi prin lume.

Nu, o parte sunt pierduţi în biserică!

E vremea întoarcerii la Cuvânt!... E vremea săturării turmei, indiferent cât de mult costă procurarea hranei... E vremea să renunţăm la a ne mai aminti cât de grase erau oile odinioară şi cât de zburdalnice erau... pe vremea bătrânilor.

E vremea ca facultăţile de teologie să scoată predicatori, nu purtători de diplome, mirosind a parfum bun şi a aere de guru...

În cel mai fericiti caz, predica proastă va fi amendată prin părăsirea programului respectiv, fluiere sau "ne-am săturat, frate, de 20 de ani... de ghiveciul acesta"!

În cel mai nefericit caz, oile vor pleca din staul, să moară afară, cu gura plină de nisipul din deşertul lumii...!

Stare de fap a zilelor noastre.
Iata ca s-au "sfintit" caile pactului in adunari,de catre multi pt.a-si insusi,bunuri ,functii,etc.Daca ceri socoteala te i-au ca razvratit,iar daca initiezi o reforma esti privit ca dezbinator.
Oamenii nu sunt in necunostinta de cauza de ceea ce se intampla.insa din cauza compromisului acceptat in viata lor tac si accepta situatia.
Nu sunt de acord cu conservarea vechilor forme ,dar nici cu vorbariile goale,ci cu umblarea in Duhul.
Si totuti D-zeu are sfinti pe pamant
Adăugat în 14/09/2010 de danghiurca
Azi stau şi mă întreb singur.Aţi trecut cumva şi pe la biserica noastră (bisericile noastre) de aici din Australia fără ca eu să nu vă fi văzut?
Pare o glumă şi totuşi nu e,ne confruntăm exact cu cele descrise mai sus dar cine şi câţi au cu adevărat ochii deschişi să vadă toate astea?
Tragedia se scrie şi se derulează sub ochii noştri fără ca "mai marii noştri"să facă ceva pentru a redresa situaţia,dar mai şi participă la înrăutăţirea ei.
Trist,chiar foarte trist.
Adăugat în 18/09/2010 de statornicul
Mai astepta alte asemenea eseuri mult Har
Adăugat în 05/02/2011 de flortz
Sunt de acord, dar...
...care sunt solutiile? am auzit atat de des: Priviti la Isus! sau Hai sa ne intoarcem la Cuvant! ori Trebuie sa ne rugam mai mult!...Mai trece o duminica...apoi inca una si tot asa! Trec anii si noi credem ca privim la Isus si ne intoarcem la Cuvant, iar in Biserica e tot mai multa tristete, e tot mai multa apasare, cumva asteptam o minune , o trezire, dar nu se produce nimic...Si asta e viata noastra crestina...o lumina tinuta sub obroc...
Adăugat în 02/06/2011 de Mike1410
Pt.Mike1410. Chiar aceasta este solutia: Intoarcerea la Cuvant, revigorarea rugaciunii, practicarea postului si privirea spre Isus, dar cu adevarat.
Adăugat în 02/10/2011 de st.ghib
Statistici
  • Vizualizări: 3112
  • Export PDF: 6
  • Recomandări email: 7
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 5
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.