Femeia-superioara sau inferioara barbatului ?
Autor: sorin jivoiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de SQRYN in 24/07/2010
    12345678910 0/10 X
Femeia-superioara sau inferioara barbatului ?

 

         FEMEIA-superioara sau inferioara barbatului ?


 In lumea ,,crestina''sau mai putin crestina sunt multi oameni care trateaza femeia ca fiind inferioara lor,s-au chiar sclava lor.
In tarile asiatice chiar nu se doreste sa se nasca fete.Insa toate lucrurile acestea se intampla deoarece diavolul vrea sa distruga ceea ce Dumnezeu a creeat inca de la inceput-egalitatea intre sexe.

Geneza 2:22,23  Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om.
Si omul a zis: „Iata în sfârsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi,femeie, pentru ca a fost luata din om”
Pai daca este os din oasele lui si carne din carnea lui,si a fost luata din om,cum este:superioara sau inferioara barbatului ?,nu poate sa fie decat egala cu el!

Dumnezeu are in Sine corespondentul sexului masculin si feminin; Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.(gen.1:27)
Tot ce simte,ce traieste,toate emotiile ei(femeii) sunt si in Dumnezeu,pt, ca EL este Creatorul,EL a facuto pe femeie dupa chipul Sau si dupa caracteristicile Sale.


Dumnezeu vede pe barbatul si femeia casatoriti un singur trup; De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup.(gen.2:24)
Deci ,daca Dumnezeu vede barbatul si femeia un singur trup,atunci cum este femeia-superioara sau inferioara barbatului? Desigur ca nu gasim alt raspuns decat:egala cu barbatul.

Un alt exemplu il vedem in 1cor.1:12 unde ni se spune: ,,Caci daca femeia este din barbat, tot asa si barbatul prin femeie, ...''aici pare sa nu se vada nici o diferenta ci doar o completare,egalizare,dependenta unul  de altul,nu se poate unul fara celalalt.


 Isus Hristos doreste ca relatia dintre sot si sotie sa fie dragoste pana la sacrificiul suprem:   Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea (Efeseni 5:25)

Desi Dumnezeu inca de la inceput ii spune femeii ca barbatul va stapani peste ea: ,,...dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau, iar el va stapâni peste tine.”(gen.3:16b),EL nu face altceva decat sa prefigureze pe Hristos-Mirele care fa fi capul(stapanul) miresei adica biserica.

Observatia:,,dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau'', nu vrea sa insemne altceva decat grija pe care o au parintii pentru copiii lor.Din protectie pentru copiii lor parintii i-au decizii pentru ei,aleg ce este mai bine pentru ei(copiii),tot asa si barbatul pentru ca sotia este sub protectia lui alege ce este mai bine pentru ea.

Dumnezeu doreste ca femeia sa primeasca cinstea de la sotul ei:  Barbatilor, purtati-va si voi, la rândul vostru, cu întelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii...(1Petru3:7a).
 ,,dand cinste femeii'' acest lucru cere ca sotiile sa fie onorate,intretinute,ajutate,pretuite si ocrotite,dupa nevoile lor.


1Petru 3:17b ,,dînd cinste femeii ca unui vas mai slab''- ,,slab''se refera la puterea fizica a femeii.Tot asa femeia nu are aceeasi putere de asi stapani emotiile,fiind de multe ori calauzita mai mult de reactiile ei emotive,decat de gandirea logica si rationala, si in general ea este mai dependenta de barbat.

In concluzie Dumnezeu a creeat barabtul si femeia ca sa se completeze unul pe celalalt.
Dumnezeu doreste ca barbatul si femeia sa ajunga impreuna in cerul Sau minunat.
Isus Hristos a murit in egala masura atat pentru barbat cat si pentru femeie ca sa-i mantuiasca.
Noi toti suntem datori sa privim si sa luam lucrurile asa cum ni le-a dat Dumnezeu inca de la inceput.
 

...dorintele tale.
Draqa Sorin,

Cu toate ca eseul tau mi s-a parut bun, as dori sa iti fac o mica observatie. La un moment dat, scrii urmatoarele cuvinte: ,,dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau'', nu vrea sa insemne altceva decat grija pe care o au parintii pentru copiii lor.Din protectie pentru copiii lor parintii i-au decizii pentru ei,aleg ce este mai bine pentru ei(copiii),tot asa si barbatul pentru ca sotia este sub protectia lui alege ce este mai bine pentru ea."
Trebuie sa tii cont ca atunci cand Dumnezeu rosteste aceste cuvinte El nu pronunta o binecuvantare ci un blestem. Faptul ca "dorintele" femeii se vor tine dupa barbatul ei, este o consecinta a caderii in pacat. la ce se refera asta? Daca vei merge doar un capitol mai departe, la Geneza 4 vei gasi urmatoarele cuvinte la versetul 4: Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pîndeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpîneşti.”
Aici Dumnezeu ii spune lui Cain ca dorinta pacatului se tine dupa el. adica, pacatul doreste sa il stapaneasca, sa il influenteze, sa il calauzeasca, dar - spune Dumnezeu - Cain trebuie sa se ridice deasupra pacatului si sa il stapaneasca. Adica sa nu fie biruit de pacat.
Versetul din geneza 3 este construit exact la fel. Dorintele femeii sunt dupa barbatul ei, adica dorinta de a-l domina. Este o urmare a blestemului,urmare care poate fi observata cu ochiul liber in relatia dintre femei si barbati astazi. Cu toate acestea barbatul va stapani asupra ei, asupra femeii. Aici trebuie sapus ca , desi barbatul este capul femeii, stapanirea amintita in geneza trei nu are in ea ceva pozitiv, ea fiind tot o urmare a caderii in pacat. Este blestemul care a intrat in lume odata cu pacatul, fapt care explica relatia tensionata dintre cele doua sexe.
Cu speranta ca nu te-am necajit iti urez ca Dumnezeu sa te binecuvinteze. Sper de asemenea ca mica mea interventie sa nu te descurajeze. Scrii bine so doresc ca Dumnezeu sa iti dea in continuare har si inspiratie.
Adăugat în 09/11/2010 de omadu509
Dorinta femeii se va tineadupa barbat... daca acesta este un blestem, ca urmare a pacatului, Isus a luat asupra Lui TOATE. blestemele si le-a transformst in binecuvantari.
Trebuie crezut. Chiar si blestemul ... cu durere vei avea copii, a fost anulat, prin jertfa lui Isus.. am inteles aceasta transformare dupa primul copil, asa ca la urmatorii... nu a mai fost deloc durere. E spre binele nostru sa intram in promisiunile Lui, prin si cu credinta! Amin asa sa ne ajute Tata. Amin
Tata se supara cand unii din copiii Lui se cred superior celorlalri sau chiar inferior, la fel cum orice parinte se intrusteazacsa vada asta intre copiii lui. Pt ca ii iubeste la fel si isi doreste ca ei sa isi vada valosrea prin dragostea lui.
Adăugat în 26/05/2019 de Magesa
Statistici
  • Vizualizări: 7085
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
Opțiuni