TREI VIEȚI
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/06/2021
    12345678910 0/10 X
TREI VIEȚI

   Cele trei vieți despre care se vorbește aici sunt cele trei vieți care se află înăuntrul fiecărei persoane mântuite:

   VIAȚA OMULUI, VIAȚA LUI SATAN, VIAȚA LUI DUMNEZEU.

   În general, oamenii cred că înăuntrul omului există doar o singură viață, viața omenească, obținută de la părinți. Dar Biblia ne arată că, din cauza căderii omului, pe lângă viața omenească, în om există și viața lui Satan. Prin urmare, Romani 7.18,20 spune că în om, adică în carnea omului locuiește și Păcatul. Aici Păcatul se referă la viața lui Satan. Această carne, care conține viața lui Satan, conform cu Galateni 5.17 continuă să rămână înăuntrul omului după ce este mântuit și de multe ori poftește împotriva Duhului. Prin urmare, după ce o persoană este mântuită, ea are încă viața lui Satan în ea.

   Mai mult, Ioan 3.36 spune: CINE CREDE ÎN FIUL ARE VIAȚA VEȘNICĂ. De asemeni, în 1 Ioan 5.12 spune: CINE ÎL ARE PE FIUL, ARE VIAȚA adică viața lui Dumnezeu. Toate acestea ne arată că cel care crede în Fiul lui Dumnezeu și este mântuit are nu doar propria sa viață omenească inițială și viața lui Satan obținută prin cădere, ci și viața veșnică a lui Dumnezeu.

   ORIGINEA CELOR TREI VIEȚI

   Biblia spune că atunci când Dumnezeu l-a creat pe Adam, El a suflat în nările sale suflarea vieții; astfel, Adam a obținut viața creată a omului. Apoi Dumnezeu l-a pus pe om în Grădina Edenului în fața a doi pomi - pomul vieții și pomul cunoștinței binelui și răului. Conform revelațiilor arătate mai târziu în Biblie, pomul vieții Îl simbolizează pe Dumnezeu, pomul cunoștinței binelui și răului îl simbolizează pe Satan, iar Adam reprezintă omenirea. Deci în acea zi, în Grădina Edenului (adică în Univers) s-a dezvoltat o situație care a implicat trei părți: OMUL-DUMNEZEU-SATAN.

   Satan este oponentul lui Dumnezeu iar ținta luptei sale cu Dumnezeu este omul. Atât Dumnezeu cât și Satan îl voiau pe om. Dumnezeu îl dorea pentru împlinirea voii Sale, în timp ce Satan îl voia pe om pentru împlinirea voii sale rele. Pentru a-l câștiga pe om, atât metoda lui Dumnezeu cât și ceea a lui Satan au fost prin viață.

   Intenția lui Dumnezeu a fost ca omul să mănânce din rodul pomului vieții și astfel să obțină viața Sa necreată și să fie unit cu El. Dar Satan l-a amăgit pe om să mănânce din rodul pomului cunoștinței binelui și răului și astfel l-a făcut să obțină viața sa căzută și să fie amestecat cu el.

   În acea zi, fiind înșelat de Satan, Adam a mâncat din rodul pomului cunoștinței binelui și răului. De atunci înainte viața lui Satan a intrat în om făcându-l să devină corupt. Astfel, pe lângă propria sa viață inițială creată în om, omul a obținut și viața căzută a lui Satan.

   În timpul Noului Testament, Dumnezeu a pus viața Sa în Fiul Său pentru a fi manifestată printre oameni astfel încât, crezând în Fiul Său și primindu-L, omul să poată să obțină viața Sa. Astfel, pe lângă viața noastră umană inițială creată și viața lui Satan obținută prin cădere, noi am obținut și viața lui Dumnezeu.

   Prin urmare, cele trei vieți dinăuntrul nostru, al celor care suntem mântuiți, sunt obținute prin creație, cădere și respectiv mântuire. Venind din mâinile creatoare ale lui Dumnezeu, noi am obținut viața umană creată. Trecând prin Adam, noi am devenit căzuți și am obținut viața căzută a lui Satan.

   Intrând în Cristos, noi suntem mântuiți și obținem viața necreată a lui Dumnezeu.

   



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 548
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni