O inimă nouă
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/04/2021
    12345678910 0/10 X
O inimă nouă

   Ezechiel 36.26 ne spune că atunci când Dumnezeu ne curățește, El ne dă o inimă nouă. Astfel, conform învățăturii Bibliei, regenerarea ne dă și o inimă nouă:

   Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne.

   CE ESTE O INIMĂ NOUĂ?

   O inimă nouă înseamnă că inima veche a devenit nouă; inima nouă provine din înnoirea inimii noastre vechi. Faptul că Dumnezeu ne dă o inimă nouă înseamnă că Dumnezeu înnoiește inima noastră veche. După ce Ezechiel 36.26 spune că Dumnezeu ne dă o inimă nouă, același verset spune că El va scoate inima noastră de piatră și ne va da o inimă de carne. Din acest verset este clar faptul că Dumnezeu ne dă o inimă nouă înnoind vechea noastră inimă.

   La început, inima noastră s-a împotrivit lui Dumnezeu, nu L-a dorit pe Dumnezeu și a fost tare ca o piatră față de Dumnezeu; astfel, ea a devenit o INIMĂ DE PIATRĂ. Când Duhul Sfânt regenerează, El face ca inima noastră să se pocăiască de păcat și să devină moale față de Dumnezeu. Astfel, după regenerare, inima noastră de piatră devine O INIMĂ DE CARNE.

   Acea inimă tare, de piatră, este vechea inimă pe care noi o aveam; această inimă moale, de carne, este noua inimă pe care Dumnezeu ne-o dă. Înseamnă că atunci când suntem regenerați, Dumnezeu înnoiește inima noastră veche și o face moale.

   Inima noastră este organul înclinației și afecțiunii noastre față de lucruri. Ea ne reprezintă în ce privește înclinația, afecțiunea, plăcerea, dorința noastră față de lucruri. Toate înclinațiile, afecțiunile, plăcerile, dorințele noastre sunt funcții ale inimii noastre.

   Înainte de a fi regenerați, inima noastră era înclinată spre păcat, iubea lumea și dorea lucrurile pasiunii; dar față de Dumnezeu era rece și tare, fără înclinație, fără afecțiune. Față de lucrurile lui Dumnezeu și lucrurile spirituale nu avea nici o plăcere și era lipsită de orice dorință.

   Deci, atunci când ne regenerează Dumnezeu, ne înnoiește inima și face din ea o inimă nouă, cu o nouă înclinație, cu o nouă afecțiune, cu o nouă plăcere, cu o nouă dorință. Astfel, odată ce suntem regenerați și mântuiți, inima noastră are înclinație spre Dumnezeu, Îl iubește pe Dumnezeu și Îl dorește pe Dumnezeu. Față de lucrurile lui Dumnezeu, lucrurile spirituale, lucrurile cerești, ea are de asemeni plăcere și dorință. De fiecare dată când sunt menționate astfel de lucruri, inima noastră este plină de bucurie, simțitoare, doritoare.

   Frați și surori, ați văzut acest lucru?

   Motivul pentru care Dumnezeu ne înnoiește inima și ne dă o inimă nouă în momentul regenerării este acela că El vrea ca noi să fim înclinați spre El, să-L adorăm pe El, să-L dorim pe El, să-L iubim pe El!

   Înainte, noi nu-L iubeam pe El și nu-L puteam iubi pentru că inima noastră era veche și tare. Acum El a înnoit inima noastră, a înmuiat-o, a întors-o. De aceea noi suntem atât de capabii cât și doritori de a-L iubi pe El. Din moment ce inima noastră, fiind înnoită, a devenit o inimă nouă, acum ea are o nouă funcție.

   Această nouă funcție constă în faptul că ea poate să fie înclinată spre Dumnezeu și să-L iubească pe Dumnezeu și lucrurile Sale.

   Din moment ce regenerarea ne dă o inimă nouă, ea ne face să avem o nouă înclinație, o nouă iubire, o nouă dorință și năzuință. Această nouă înclinație, iubire, dorință, năzuință, sunt toate îndreptate către Dumnezeu și lucrurile lui Dumnezeu.

   Aceasta este funcția inimii noi!

   Acesta este scopul pe care vrea Dumnezeu să îl atingă atunci când El ne dă o INIMĂ NOUĂ!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1023
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni