Prilejuri pentru folosirea puterii lui Dumnezeu
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 23/03/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Prilejuri pentru folosirea puterii lui Dumnezeu

   Odată ce înțelegi că puterea nemărginită a lui Dumnezeu este la dispoziția ta, vei înceta să te îngrijorezi cu privire la lupta cu vrăjmașul. Nici un asalt nu este prea puternic pentru a-L copleși pe Dumnezeu și nimeni nu va trece frontiera fără permisiunea Lui.

   Diavolul a fost destul de șiret, încât, înainte să lanseze atacul împotriva lui Iov, a cerut lui Dumnezeu să înlăture protecția de care beneficia acesta, dar, în general, oamenii nu sunt atât de încredințați de puterea lui Dumnezeu. Propria lor orbire sufletească îi înșeală făcându-i să creadă că asaltula asupra credinciosului este doar împotriva omului. Ei n-ar putea vedea mai departe de propriul nas, și totuși se vor îndrepta țintă spre cel sfânt așteptând să-l termine repede. Ei nu cunosc că trupele de rezervă ce-l apără pe cel sfânt sunt inepuizabile - deoarece ele nu pot fi blocate de altcineva decât de Dumnezeu Însuși.

   Egiptenii credeau că l-au prins pe Israel în cursă când l-au văzut mărșăluind în mod periculos spre mare. S-au rătăcit prin țară - se mândrea Faraon - și așa li s-ar fi întâmplat dar puterea nemărginită a lui Dumnezeu a intervenit și i-a scăpat. Dar nu au trecut bine acest obstacol că s-au trezit în pustie, fără nimic altceva decât un acoperiș deasupra capului. Și totuși, au trăit 40 de ani fără a face comerț sau agricultură, fără a cerși sau a jefui un popor vecin.

   Oare există ceva ce puterea Lui nemărginită n-ar putea face pentru a ne păzi de mânia și puterea dușmanilor noștri, fie ei oameni sau demoni? Scriptura este plină până la refuz de dovezi ale atotputerniciei lui Dumnezeu. După cum puterea Lui a stat între israeliți și egipteni, tot așa ea a mărșăluit cu Iosua spre Ierihon și s-a împotrivit lui Goliat în Valea Terebinților. Aceeași putere a scos duhul necurat din omul posedat de diavol din ținutul Gadarenilor și l-a adus la viață pe fiul văduvei.

   Oare, astăzi, această putere este mai slabă sau sunt dușmanii noștri mai puternici?

   Cu siguranță că NU, deși oamenii răi ai zilelor noastre par mai îndrăzneți decât dușmanii sfinților de demult. Apoi, uneori ei fug la apariția lui Dumnezeu în mijlocul poporului Lui pe când azi, mulți l-ar acuza mai degrabă pe Satan de înfrângerea lor decât să recunoască intervenția lui Dumnezeu.

   Tu poți fi mângâiat cunoscând că Dumnezeu îi iubește așa de mult pe sfinții Lui încât nu va ezita să dea popoare pentru răscumpărarea lor, dacă așa hotărăște Providența Sa. El a despicat pântecele Egiptului tocmai pentru a salva viața copilului Său Israel (Isaia 43.4).

   Manifestările permanente ale puterii lui Dumnezeu de partea copiilor Săi contrastează puternic cu starea de neputință a celor fără de Cristos. Puterea nemărginită a lui Dumnezeu este un vas deosebit. După cum Și-a arătat-o față de Avram și Moise, tot așa El o oferă sfinților din toate timpurile. Și în timp ce ei vor mânca pe săturate, păcătosul obraznic va merge să cerșească. El nu va putea beneficia decât de o picătură de putere divină. Prin slujitorul său Isaia, Dumnezeu îi avertizează pe cei păcătoși:

   Iată că robii MEI vor mânca, iar voi veți flămânzi; iată că robii Mei vor bea, dar vouă vă va fi sete. Isaia 65.13

   Puterea lui Dumnezeu pentru a ierta este nemărginită dar El nu Și-o va folosi pentru un păcătos lipsit de rușine. El poate să mântuiască și să ajute la vreme de nevoie dar dacă nu te-ai pocăit, cum poți să aștepți ajutorul Lui? Aceeași putere, pe care Dumnezeu o folosește pentru mântuirea credinciosului, o va întrebuința la condamnarea ta deoarece El a jurat că va distruge orice suflet care nu se pocăiește.

   Oare ce somnifer le oferă Satan sufletelor nemântuite?

   Oare cum pot adormi ele așa de repede după ce au fost avertizate cu privire la consecințele ultimatului plin de har al lui Dumnezeu?

   Păcătosule, Satan te poate înșela cu presupunerea că pentru a refuza îndurarea lui Dumnezeu ai nevoie de înțelepciune și curaj, dar, de fapt, acesta reprezintă ultimul act al nebuniei. Destinul tău veșnic atârnă de Dumnezeu. Dacă nu rezolvi acum problema cu El, va trebui ca mai târziu să răspunzi învinuirilor Sale. Ia aminte: GROZAV LUCRU ESTE SĂ CAZI ÎN MÂINILE DUMNEZEULUI CEL VIU! (Evrei 10.31)

   Cât despre tine, omule sfânt, întărește-te în cunoștința faptului că brațul puternic al lui Dumnezeu se întinde spre tine cu dragoste, nu cu mânie. Cu aceeași credință care îți spune de existența lui Dumnezeu, crede și acest lucru:

   PUTEREA LUI NEMĂRGINITĂ ESTE SINGURUL TĂU PRIETEN!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 519
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni