Îndemnuri pentru tineri
Autor: Sămânța Bună 2020  |  Album: Sămânța Bună  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 17/03/2021
    12345678910 0/10 X
Îndemnuri pentru tineri

Tot așa și voi, tinerilor, ... smeriți-vă deci sub mâna cea tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la timpul potrivit, El să vă înalțe. 1 Petru 5.5,6

   Se spune că în urmă cu mulți ani s-a făcut un experiment cu o broască. Câțiva oameni au încercat să pună broasca într-un vas plin cu apă fierbinte dar ea sărea imediat afară din vas. Apoi, au pus-o într-un vas cu apă rece și ea a rămas acolo. După aceea, au încălzit apa din vas încetul cu încetul, cu câte un grad la fiecare minut. Broasca s-a obișnuit treptat-treptat cu temperatura și a rămas în apă până când a murit. Încălzirea treptată a apei a făcut-o insensibilă la pericol. Tot așa, diavolul folosește tranchilizantele filozofiei acestei lumi pentru a ne anihila, dacă nu suntem atenți, standardele morale și pentru a ne afecta întreaga purtare. Totul în jurul nostru lucrează cu scopul de a ne aduce la nivelul corupt al lumii, care nu-L cunoaște pe Dumnezeu și voia Sa.

   Mai demult, pe când se folosea la construcția caselor un anumit material care acum este interzis, s-a întâmplat un eveniment care poate ilustra ceea ce vreau să spun. O astfel de casă a luat foc. Gazul degajat de acest material este extrem de toxic. Oamenii au strigat la fereastră iar când femeia a deschis geamul, avea fața palidă din cauza gazului.

   Cu toate că i s-a spus să plece imediat din casă, ea a închis fereastra și s-a culcat la loc. A murit la scurt timp după aceea. Sărmana femeie! Ea devenise insensibilă cu privire la gazul acela și nici nu și-a mai dat seama ce se petrecea.

FIȚI TREJI ȘI VEGHEAȚI, PENTRU CĂ POTRIVNICUL VOSTRU, DIAVOLUL, DĂ TÂRCOALE CA UN LEU CARE RĂCNEȘTE ȘI CAUTĂ PE CINE SĂ ÎNGHITĂ. 1 PETRU 5.8

   Cu gândul la cele istorisite mai sus, să reflectăm la faptul că acesta este efectul pe care atmosfera acestei lumi îl are asupra noastră.

   Ne face insensibili din punct de vedere spiritual și astfel ajungem de nici măcar nu ne mai dăm seama de acest lucru!

   Cartea Proverbe 23.29-35 ne descrie un om care s-a îmbătat = ceea ce arată efectul adormitor al plăcerilor lumii - și care devine insensibil la loviturile celor care doresc să-l corecteze. Citim că omul spune: M-AU LOVIT, ... DAR NU MĂ DOARE! ... M-AU BĂTUT, ... DAR NU SIMT NIMIC!

   Iată un mic test pentru fiecare dintre voi, cei tineri:

   Dacă ceea ce spun sună ca o nebunie PENTRU VOI, ATUNCI POATE CĂ DEJA GAZUL ACESTEI LUMI NECREDINCIOASE V-A AFECTAT!

   Firea păcătoasă este un vrăjmaș infiltrat în spatele liniilor noastre de luptă. Fiind un vrăjmaș foarte subtil, ea lucrează în combinație cu ceilalți doi vrăjmași din coaliția răului - cu lumea și cu diavolul. Firea veche își camuflează adesea adevărata identitate, pretinzând că este un aliat al nostru. Cineva poate acționa din firea veche, iar de acest lucru să nu-și dea seama nici el, nici ceilalți din jurul lui! Alteori acest lucru este evident pentru toți.

   Trebuie să ne ferim în permanență de activitatea acestui vrăjmaș - dacă nu o vom face, vom cădea pradă lui.

   De aceea, să reținem cu fermitate acest mesaj biblic:

   FIȚI TREJI ȘI VEGHEAȚI!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3643
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni