Binecuvântat
Autor: Raul Sala  |  Album: Lipind cioburile  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de RaulSala in 25/09/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

       O rugăciune scurtă, dar puternică (pentru că, nu uita,"Esențele tari se țin în sticluțe mici"), este să rostești "Dumnezeu să te binecuvânteze!".

       Poate că deja ai acest obicei bun de a te ruga pentru oameni să fie binecuvântați sau să ceri în fiecare dimineață ca Dumnezeu să binecuvânteze noua zi în care trăiești. La început, când auzeam oamenii spunând în dreptul meu, iar eu, la rândul meu, în dreptul cuiva "Dumnezeu să te binecuvânteze!", mă gândeam, probabil la fel ca tine, că semnificația acestei rugăciuni este dorința ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire diverse cereri și nevoi. Ca de exemplu, dacă nevoia acelui om este o mașină, Dumnezeu să îl binecuvânteze cu una. Sau o căsnicie fericită și împlinită în harul lui Dumnezeu ori pâinea cea de toate zilele, haine și câte altele mai sunt în acest șir nesfârșit de binecuvântări la care ne gândim, poate, zilnic și Îl rugăm pe bunul Dumnezeu pentru a le primi atât noi, cât și cei peste care cerem rugăciunea de binecuvântare.

       Cu adevărat, toate cele enumerate mai sus pot fi binecuvântări. Dar am încercat să mă gândesc la această rugaciune dincolo de ceea ce "izbește privirile", adică dicolo de a fi binecuvântat cu o mașină, o casă și chiar sănătate...

       Am înțeles că a fi binecuvântat de Dumnezeu înseamnă, cred cu tărie, înainte de toate să fii cunoscut de către El. Citim Matei 10:32 "De aceea pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri."

       Printre alte definiții ale binecuvântării se află și a bine-grăi sau a vorbi de bine. Potrivit cu ceea ce Domnul Isus declara, în ceruri El vorbea cu Dumnezeu Tatăl despre oamenii care împlinesc voia Lui.

       În concluzie,"a fi binecuvântat" nu înseamnă doar a primi diverse lucruri de care avem nevoie, ci înseamnă și ca Dumnezeu să te cunoască, să te vorbească de bine. Asta, desigur, dacă împlinești voia Lui.

       "Așa este binecuvântat omul care se teme de Domnul." -Psalmul 128:4

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1045
  • Favorită: 1
  • Gramatical 2
  • RaulSala  Text scris corect din punct de vedere gramatical.

    margareta_r  Corect gramatical

    Gramatical 2 0
  • Diacritice 1
  • margareta_r  diacritice existente

    Diacritice 1 0
  • Conținut complet
Opțiuni