Învătătura ungerii
Autor: Witness Lee  |  Album: Cunoașterea vieții  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 24/09/2019
    12345678910 0/10 X
Învătătura ungerii

   În Scripturi numai 1 Ioan 2.27 vorbește despre ÎNVĂTĂTURA UNGERII. Noi toți știm că ungerea este un subsatntiv verbal care se referă la activitatea unguentului, la mișcarea și lucrarea unguentului. Conform simbolului din Vechiul Testament și împlinirii din Noul Testament, unguentul sau uleiul din Scripturi se referă la Duhul Sfânt -Isaia 61.1, Luca 4.18-. Din moment ce unguentul sau uleiul se referă la Duhul Sfânt, UNGEREA trebuie să se refere la lucrarea Duhului Sfânt. Lucrarea Duhului Sfânt în noi este ca și ungerea unguentului, prin urmare Scriptura numește această lucrare a Duhului Sfânt UNGERE.

   Din moment ce ungerea este lucrarea Duhului Sfânt în noi, în mod natural ea ne face să avem un simț lăuntric pentru a putea cunoaște pe Dumnezeu și voia Sa. Atunci când ungerea ne face să-L cunoaștem pe Dumnezeu și voia SA în acest fel, ea ne învață din interior. De aceea Scriptura numește această învățătură ÎNVĂȚĂTURA UNGERII.

   Din moment ce ungerea este lucrarea Duhului Sfânt în noi, ea este de asemenea lucrarea lui Dumnezeu Însuși în noi deoarece Duhul Sfânt este întruparea lui Dumnezeu înăuntrul nostru. Dumnezeu este nelimitat, prin urmare, caracterul învățăturii pe care El ne-o dă prin lucrarea și ungerea dinăuntrul nostru nu poate fi limitat. Uneori El ne dă un anumit fel de învățătură, alteori El ne dă un alt fel de învățătură. Nu este ca Legea vieții Sale al cărei caracter este fixat și de neschimbat. Legea Vieții Sale își are sursa ÎN NATURA FIXĂ A VIEȚII SALE PRIN URMARE, FUNCȚIA ACESTEI LEGI DINĂUNTRUL NOSTRU ESTE FIXĂ. Dar lucrarea Duhului Său Sfânt este din sinele Său nelimitat și ne face să atingem sinele Său nelimitat. Ea ne poaTE FACE SĂ OBȚINEM REVELAȚIA SA ȘI SĂ PRIMIM CĂLĂUZIREA SA FĂCÂNDU-NE CA ASTFEL SĂ CUNOAȘTEM SINELE SĂU INFINIT ȘI VOIA SA NELIMITATĂ.

   Din moment ce învățătura ungerii ne dă revelație și călăuzire prin sinele infinit al lui Dumnezeu, înseamnă că ea poate face ca întreaga noastră comportare, mișcare, acțiune, alegere, să fie în armonie cu voia lui Dumnezeu. Nu este ca în cazul profeților din timpul Vechiului Testament care îi învățau pe alții din exterior și care pretindeau ca acțiunea lor să corespundă voii lui Dumnezeu. Acesta este DUHUL SFÂNT ca unguent din noi ungând în noi elementul lui Dumnezeu Însuși și făcându-ne capabili să înțelegem voia lui Dumnezeu din interior deoarece L-am atins pe Dumnezeu Însuși. Rezultatul este acela că ea face ca nu doar acțiunea noastră ci și întreaga ființă să fie umplută cu elementul lui Dumnezeu și să fie în armonie cu voia Sa.

   Astfel legea vieții ne face să atingem natura vieții lui Dumnezeu. Ea ne reglează din interiorul nostru conform naturii vieții lui Dumnezeu. Dar ungerea ne face să-L atingem pe Dumnezeu, să atingem Persoana Sa și unge în noi însăși esența Sa. Din moment ce avem legea vieții și ungerea care lucrează și învață în mod continuu înăuntrul nostru, noi Îl puem cunoaște pe Dumnezeu în toate lucrurile și nu avem nevoie ca alții să ne învețe. De fiecare dată când atingem maniera și gustul trăirii, legea vieții ne face de cunoscut natura lui Dumnezeu în aceste lucruri. Și de fiecare dată când atingem acțiunea sau alegerea, învățătura ungerii ne face să înțelegem felul în care Dumnezeu Însuși simte față de aceste lucruri.

   De exemplu, să presupunem că vrem să cumpărăm niște haine. Faptul dacă le cumpărăm sau nu depinde de călăuzirea Duhului Sfânt în acțiune. Astfel ungerea ne va învăța și ne va călăuzi. Atunci când ajungem la magazin, stilul și culoarea pe care le selectăm depind de gustul și natura lui Dumnezeu. Legea VIEȚII NE VA FACE SĂ SIMȚIM CE STIL ȘI CE CULOARE SUNT ÎN ARMONIE CU NATURA LUI DUMNEZEU. Călăuzirea legată de faptul dacă ar trebui să mergem la magazin și să cumpărăm haine sau să nu mergem, nu este una fixă. Este posibil ca de data aceasta să mergem iar data viitoare să nu mergem. Dar gustul legat de stilul și culoarea pe care ar trebui să le alegem nu se schimbă niciodată, de fiecare dată când mergem, ele sunt aceleași.

   De exemplu, să ne gândim la cazul unui frate și a unei surori care vor să se căsătorească. Ziua în care ar trebui să se căsătorească este aleasă în funcție de călăuzirea în acțiune, nu și de natura lui Dumnezeu. Nu înseamnă că prima zi sau a cinsprezecea zi ar fi în armonie cu voia lui Dumnezeu și celelalte zile nu ar fi. Din moment ce acest lucru ține de călăuzirea în acțiune, ziua este determinată de ungerea sau de lucrarea Duhului Sfânt. Dar în timpul căsătoriei, stilul hainelor, felul decorului, modul în care este aranjată sala și faptul dacă caracterul, gustul și stilul sunt în armonie cu biserica și potrivite pentru sfinți, toate acestea țin de natura lui Dumnezeu. Prin urmare, ele nu sunt învățate de către ungere ci sunt reglate de către legea vieții.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 473
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni