Umblarea noastră personală după Duhul Sfânt -4-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 23/09/2019
    12345678910 0/10 X
Umblarea noastră personală după Duhul Sfânt -4-

   Când Dumnezeu ne găsește suntem ca niște măgari sălbatici, cu nările largi, cu ochii scânteind și urechile lăsate pe spate, urând atingerea pielii, urând atingerea și mirosul oamenilor. Duhul Sfânt vine, ne preia și începe să ne îmblânzească. După aces proces, felul de a fi al animalului se schimbă. Își ciulește urechile și nechează când te vede venind. Ochii lui sunt calmi acum. Dacă-l mângâi pe spate, el vine spre tine și te miroase și înțelege când îi spui Dii! în orice limbă i-ai spune. Poți chiar lăsa copilul să meargă afară să se joace în preajma lui - animalul a fost îmblânzit și nu mai prezintă nici un pericol. Duhul lui Dumnezeu vrea să facă același lucru pentru tine. El vrea să te îmblânzească, să te smerească, să te facă o persoană răbdătoare. Creștinul care afost transformat prin puterea Duhului Sfânt într-o persoană ascultătoare, supusă, smerită și de încredere, are comori mai valoroase decât toate bogățiile din lume. Tot aurul din lume nu se poate compara cu comoara pe care o posedă un om care afost îmblânzit, zdrobit, domesticit, smerit, îndulcit și calmată prin lucrarea Duhului Sfânt.

   Va trebui să vină și acea unitate cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, să avem aceeași perspectivă, aceeași nădejde, aceleași gânduri, să experimentăm acea unitate cu Duhul Sfânt.

   Cultiv recunoașterea și părtășia Duhului Sfțnt, stând în strânsă legătură cu EL!

   În trecut, în epoca preelizabetană, credincioșii erau preocupați de a fi una su Duhul Sfânt.

   Un autor anonim a scris o carte intitulată The Cloud of Unknowing - Norul necunoașterii, și în această carte el spune cam așa:

   Aș vrea să citească această carte doar cei care vor să fie una cu Duhul Sfânt, în unitate cu El, care din doi devin una și se identifică cu El printr-o legătură spirituală sfântă.

   Poți cultiva cunoașterea Duhului Sfânt fiind în unitate cu El și total predat Lui înțelegându-L așa cum El te înțelege pe tine, dorind să mergi pe drumul pe care merge El și dorind să fii așa cum este El, asemenea Lui. A fi câștigător în Împărăția lui Dumnezeu vine din cunoașterea Lui și din a căuta să fim ascultători de El. Mulți oameni nu sunt pregătiți să audă aceste cuvinte. Nu au ajuns niciodată în acest punct. Nu au hotărât niciodată că cei doi s epot învoi să meargă împreună dar când află că acest lucru este posibil, ce transformare aduce acest lucru în viața noastră!

   Părinții noștri pelerini au îngenunchiat pe stâncile golașe și s-au închinat lui Dumnezeu. Nu trebuie să luăm ca pe un lucru de apucat prețul pe care ei l-au plătit ca noi să ne bucurăm de libertatea religioasă. Trebuie de asemenea, să fim oameni spirituali, să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să cultivăm acest lucru în viața noastră, să ne apropiem de El, să fim plini de El și să ne continuăm alergarea în părtășie intimă cu El.

   Duhule Sfinte, Te doresc pentru cine ești TU. Fie ca prezența Ta să mă umbrească și să mă ascundă în acel loc al prezenței Tale. Amin.

 

Pentru reflectare: Care anume este, în momentul de față, un obstacol în relația ta cu Duhul Sfânt?

În ce măsură și la ce ești gata să renunți pentru a te lăsa călăuzit de Duhul Sfânt?

Este relația pe care o ai cu Duhul Sfânt o relație în creștere?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 565
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni