Umblarea noastră personală după Duhul Sfânt -2-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 19/09/2019
    12345678910 0/10 X
Umblarea noastră personală după Duhul Sfânt -2-

   DISTRAȘI DE DIVERTISMENT

   Alții nu sunt pregătiți să audă cum să cultive cunoașterea Duhului Sfânt sau cum să fii plin de Duhul pentru că sunt mult mai influențați de Hollywood decât de Noul Ierusalim. Ei sunt mult mai influențați de un film, de o revistă decât de Scriptură. În felul în care se îmbracă, în care arată, în felul în care-și decorează casa, în felul în care trăiesc, în limbajul pe care îl folosesc, ei se aseamănă mai mult cu Hollywood și Broadway decât cu Dumnezeu și oamenii Lui.

   Ei nu sunt creștini autentici în adevăratul sens al cuvântului pentru că ei nu-I permit niciodată lui Dumnezeu să-i schimbe și să lucreze prin ei. Ei nu-I permit să-i transforme și nu lasă loc de nicio schimbare în viața lor. Ei L-au acceptat pe El, cel puțin așa declară, dar totul se oprește aici.

   Oamenii urmăresc telenovelele de la radio sau televizor an după an deși toate seamănă între ele. Știu că în ele apar mereu anumite probleme de parcă nu am avea destule probleme în viața reală, suntem gata să plătim pentru radio și televizor pentru a vedea aceste probleme imaginare din film care să ne țină cu sufletul la gură. Unii oameni nu au vărsat o lacrimă pentru cineva aflat în suferință dar plâng la o scenă de film în care un actor îi face să creadă că are probleme.

   Isus Hristos nu a venit în lume pentru a asculta probleme închipuite, El a venit pentru a ne scoate din problemele reale și dacă noi, creștinii am fi ceea ce ar trebui să fim, atunci problemele reale ar fi mai importante decât filmele. Marele predicator Billy Sunday spunea celor din vremea lui:

   Unii dintre voi sunteți bebeluși. Nu ați mai plâns pentru cei pierduți și depravați de cine știe cât timp dar mergeți la operă și vă ștergeți cu mămușile voastre fine lacrimile vărsate pentru cine știe ce actriță care nu are nici o problemă ci se preface și joacă un rol.

   El atingea un punct sensibil spunând aceste lucruri și acestea sunt valabile și azi.

   CĂUTĂTORII DE SENZAȚII

   Nu știu de ce, dar noi suntem căutători de senzații, orice fel de senzație. Oamenii vor să trăiască anumite senzații într-un fel sau altul și există și oameni care vor să fie plini de Duhul Sfânt și să experimenteze prezența Duhului Sfânt pentru senzația pe care ar putea-o trăi. Majoritatea vor senzația dar nu și sfințenia trăirii prin Duhul Sfânt, vor bucuria dar nu ți puritatea vieții pline de Duhul Sfânt.

   UMBLAREA CU DUHUL SFÂNT

   Cum putem cultiva cunoașterea Duhului Sfânt în viața noastră?

   Merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiți? Amos 3.3

   Aceasta este desigur, o întrebare retorică și răspunsu se subînțelege. Merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiți? Răspunsul cel mai scurt este nu. Ca doi oameni să meargă împreună trebuie să cadă de acord în anumite privințe. Ei vor trebui să se învoiască asupra direcției în care vor merge. Dacă eu spun -Voi merge pe jos azi- tu ai putea răspunde -Și eu vreau să merg pe jos azi. Am putea merge împreună? - Eu aș răspunde -Depinde dacă mergem în aceeași direcție. - Dacă tu spui -Eu merg spre est- atunci eu va trebui să răspuns -Îmi pare rău dar eu merg spre vest. - Nu putem merge împreună decât după ce ne-am învoit să mergem în aceeași direcție. Nu putem merge cu Duhul Sfânt decât dacă noi suntem de acord să mergem pe același drum pe care merge El, în direcția în care merge El.

   Ca să putem merge împreună trebuie să ne învoim asupra direcției dar și a destinației. Trebuie să avem o destinație comună să putem spune -Merg în același loc, aceeași destinație! - Dacă nu putem cădea de acord asupra destinației, atunci nu putem merge împreună.

   De asemeni, trebuie să ne învoim asupra traseului. Dacă ar fi să merg la New York sunt patru sau cinci trasee pe care aș putea merge. Dacă ar fi să mergem împreună atunci va trebui să cădem de acord asupra rutei pe care o vom alege ca să ajungem la destinație și să putem spune: -Vom rămâne împreună. Nu vom alege rute diferite, ci vom merge împreună pe aceeași rută. -

   E foarte posibil să ajungi în China luând-o spre est dar la fel de posibil să ajungi în China luând-o spre vest. Totul depinde de ruta aleasă. Unii americani misionari iau vaporul de pe coasta de vest a S. U. pentru a ajunge în India iar alții pornesc de pe coasta de est, ajung în Marea Mediterană, în jos și înconjoară pentru a ajunge în India. Trebuie să ne învoim asupra rutei pentru a călători împreună!

   Apoi, trebuie să fim de acord că este în avantajul nostru să mergem împreună. Unii oameni nu sunt parteneri de călătorie prea plăcuți. Așadar, va trebui să ne întrebăm din nou, merg oare doi oameni împreună? Va trebui să ne învoim asupra direcției, destinației și apoi să hotărâm dacă VREM să mergem împreună. Unii oameni pur și simplu nu vor să se învoiască asupra acestor lucruri, ei trebuie să hotărască! . Ei trebuie să hotărască dacă chiar vor să meargă pe același drum pe care merge Duhul Sfânt.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 586
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni