Cum am devenit conștient de Duhul Sfânt -2-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 05/09/2019
    12345678910 0/10 X
Cum am devenit conștient de Duhul Sfânt -2-

   Mă deranjează faptul că bisericile evanghelice introduc în biserică anumite aspecte din lume care sunt contrare Duhului Sfânt. Ceea ce este la modă în lume, apare în scurt timp și în biserică. Mă întreb ce gândește Domnul nostru Isus Hristos care a suferit pe cruce pentru no, despre frivolitatea care a pătruns în bisericile noastre?

   Căutăm validare în lume. Probabil că sună a critică dar dacă ceva pare a fi din lume atunci acel lucru nu se potrivește în biserică și nu își are locul în ea. Nu se poate ca bisericile să adopte atitudinile și scopurile lumii și să se considere în continuare biserica lui Hristos.

   Știu că în ziua de azi există o presiune de a-i câștiga pe oameni și de a ne umple bisericile. Ne uităm la lume ca să vedem cum își umplu ei stadioanele, sălile de concert și de teatru și încercăm să adaptăm metodele lor pentru a ne împlini scopurile.

   Dragi prieteni, aceste lucruri nu se amestecă!

   Apoi, după ce aducem oameni la biserică prin metodele lumii, trebuie să continuăm folosirea acestor metode pentru a-i păstra în biserică. Cu cât metodele folosite de biserică sunt mai noi, cu atât mai mulți oameni atrage aceasta. Am învățat această generație de credincioși să urmeze o metodă în loc să-L urmeze pe Hristos. Oamenii nu mai vin la biserică pentru că acolo Isus Hristos este slăvit, ei vin la biserică pentru că acolo se simt bine și sunt mulțumiți cu ei înșiși.

   Generația de astăzi este dependentă de divertisment și acest virus spiritual a pătruns încet și în biserică. Dacă singurul mod în care aducem oamenii este prin divertisment, singurul mod prin care-i putem ține în biserică este tot prin divertisment întreținându-i cu cele mai mai noi și populare metode.

   Trebuie să înțelegem că metodele lumii nu pot fi folosite pentru a împlini scopurile lui Dumnezeu. Trebuie să întoarcem spatele lumii complet și irevocabil. Noi nu suntem din lume de aceea trebuie să lăsăm lumea în spate și să ne concentrăm pe Domnul Isus Hristos. Duhul Sfânt va aduce întotdeauna cu Sine o optică ce Îl are pe Hristos în primul plan. Tot ceea ce nu Îl are în centru pe Hristos, nu constituie lucrarea Duhului Sfânt.

   Așa funcționează Duhul Sfânt. El nu poate folosi metodele lumii, care sunt contrare naturii și caracterului Său sfânt. Cu cât  Îl voi cunoaște mai mult pe Duhul Sfânt, cu atât mai mult voi începe să înțeleg care sunt lucrurile pe care El nu le vrea în viața mea și în viața bisericii locale.

   Pentru că Duhul Sfânt nu mai este cel care stăpânește în adunările noastre, așa cum se întâmpla în trecut, am ajuns să căutăm moduri noi de a compensa acest lucru. În loc de asta, noi ar trebui să căutăm moduri în care să ne dăruim pe noi înșine în totalitate Duhului Sfânt și să-I permitem să lucreze printre noi în moduri care să-I placă Lui. Cred că unele biserici sunt atât de ieșite de sub autoritatea lui Dumnezeu încât, dacă Duhul Sfânt s-ar retrage complet, ei nici nu și-ar da seama în primele trei luni.

   Vreau să fiu cât se poate de clar. Nu cred că Duhul lui Dumnezeu părăsește vreodată în totalitate biserica, dar, ca și Mântuitorul care stătea în spatele corăbiei, poate adormi și poate să nu se facă de cunoscut, permițându-ne să continuăm umblarea fără El ani de zile.

   Cât de tragic și totuși cât de adevărat pentru bisericile de azi!

   Liderii bisericilor evanghelice încearcă să umple un gol pe care numai Duhul Sfânt poate să-L umple.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 604
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni