Umblând în puterea unei vieți umplute de Duhul Sfânt
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viu în Duhul  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/08/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Umblând în puterea unei vieți umplute de Duhul Sfânt

   Care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului

   -2 Timotei 3.7-

   Permiteți-mi să insist asupra unui aspect important. Nu ne putem trăi creștinismul în izolare. Acest lucru este imposibil. Ca și creștini, nu ne putem izola într-un glob de sticlă, ignorând ce este în jur, consumându-ne doar cu ce este în interiorul lui și trăindu-ne viața în acest fel. Trebuie să ne trăim viața raportându-ne la ceea ce numim VREMURILE IN CARE TRAIM.

   Toți trebuie să trăim raportându-ne la vremurile în care trăim, chiar și Hristos când era pe pământ a trebuit să facă acest lucru. La fel au făcut și Pavel, Ioan, Iacov, Petru, Luther, Wesley, Knox precum și alții, până în zilele noastre. Niciun creștin nu a încercat vreodată, dacă știa Cuvântul Domnului și nu era nepăsător față de el, să trăiască fără să țină cont de vremurile în care a trăit.

   Expresiile VREMEA NOASTRA sau VREMURILE NOASTRE au fost folosite de Hristos și de apostolii Săi. Cuvântul VREMURI se referă la o stare de fapt caracteristică într-o anumită perioadă de timp. Noi vorbim adesea despre timpurile în care trăim, iar Domnul Isus Hristos, Domnul nostru, i-a respins pe liderii religiosși pentru că nu au înțeles vremurile în care trăiau. Faptul că Isus le-a întors spatele acestor căutători de semne, este un  lucru destul de însemnat. Acești farisei și scribi erau liderii religioși ai acelor timpuri și doreau să vadă semne miraculoase care să ateste faptul că Isus era cine spunea El că este. Domnul nostru i-a certat aspru spunându-le:

   Când se înserează, voi ziceți: Astăzi are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roșu. Și dimineața ziceți: Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți să o deosebiți și semnele vremurilor nu le puteți deosebi?

   -Matei 16.2-3-

   Semnele -morale, religioase, politice- erau peste tot în jurul lor și, totuși, ei cereau lui Isus să le arate un semn miraculos ca și dovadă a faptului că El era cine spunea că este, adică Fiul lui Dumnezeu.

   De ceva timp, am pe inimă să vă împărtășesc o avertizare apostolică. Nu este una care să-mi placă. Mi-aș dori să nu fiu nevoit să o includ aici și cred că puteți confirma că scriu și vorbesc despre acest lucru foarte rar, poate prea rar.

   In vremurile acestea, predicatorilor li se spune că nu ar trebui să rănească pe nimeni în predicile lor, că ar trebui să fie cultivați și să țină cont de spiritul vremii. Aș vrea să subliniez faptul că ilustrația lui Pavel din 2 Timotei 4.3 este luată dintr-un loc cu o mireasmă deloc plăcută, cum este cocina porcilor. In vremurile acelea, porcii aveau o boală care îi făcea să aibă mâncărimi la urechi și singurul mod de a ameliora aceste mâncărimi, era să se scarpine foarte tare de pereții de piatră ai cocinii. Pavel, acest savant care se spune că ar fi fost printre primii șase intelectuali ai timpurlor, a găsit cu cale că singura ilustrație potrivită legată de vremurile din urmă, ar fi acești porci care suferă de această boală ce îi face să aibă mâncărimi la urechi. El a spus că îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor. Aceste cuvinte au fost spuse de către Pavel, iar în 2 Timotei 3 el ne oferă o descriere a felului în care vor fi oamenii în vremurilendin urmă. Mă întreb dacă nu trăim deja aceste vremuri. De exemplu, el mai spune că oamenii vor fi iubitori de sine. Se referă acest lucru la vremuri în care va domni egoismul? Sunt vremurile pe care le trăim vremuri în care oamenii sunt lăudăroși? Pavel vorbește despre cum este biserica în vremurile noastre. El nu se referă la lume aici. Pavel nu e preocupat cum va fi lumea, ci de biserică, de lumea religioasă. El spune că oamenii vor fi lăudăroși în acele zile din urmă. Apoi mai spune că oamenii vor fi neascultători de părinți, iubitori de plăceri mai mult decât de Dumnezeu, având o formă de evlavie, dar negându-i puterea. Judecați voi dacă el vorbește despre timpurile noastre sau nu.

   Apoi Pavel spune că vor fi oameni care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului. In vremea noastră se tipăresc multe Biblii maiult ca oricând în istoria lumii, se publică multe reviste creștine, există mai multe școli biblice, seminarii și colegii biblice ca oricând. Avem oameni care învață mereu dar totuși nu reușesc să ajungă la cunoștința adevărului. Acești oameni nu suportă învățătura sănătoasă, acea învățătură înțeleaptă, ci vor să o facă mai plăcută. Ii gâdilă urechile și vor fi lideri religioși care vor fi gata să-i scarpine transformând învățătura sănătoasă în povești.

   Oricum am socoti noi că sunt vremurile pe care le trăim, de un lucru putem fi siguri - CĂ LUCRURILE SE VOR ÎNRĂUTĂȚI.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 620
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni