Verificaţi-vă periodic!
Autor: John Bevere  |  Album: Neabătut  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/05/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Preluate cu permisiune din Cloud Library
Verificaţi-vă periodic!

   Pentru a rămâne treaz aşa încât să împiedice lucrurile lumii acesteia să îl ameţească şi să îl slăbească, fiecare copil al lui Dumnezeu ar trebui să se verifice periodic. Este important să ne punem în mod direct întrebarea: După ce anume flamânzesc şi însetez eu? Nu fiţi superficiali în privinţa aceasta; străduiţi-vă să fiţi cât de poate de sinceri. Cu ce vă treziţi ocupându-vă timpul liber? În jurul a ce gravitează gândurile şi acţiunile voastre? Dacă este vorba despre meciurile de fotbal înseamnă că sorbiţi prea mult din Liga campionilor; aţi trecut dincolo de relaxare şi aţi ajuns la exces. Este sexul opus 'bautura' preferată? Sau gândurile vă sunt înfdreptate spre câştigul banilor? Atunci aţi descoperit ce anume are efect ameţitor asupra voastră. De aceea ni se spune să citim, să dăm atenţie şi să medităm la Cuvântul lui Dumnezeu. Băutura pe care o sorbiţi cel mai mult este cea după care vei înseta. Hrana pe care o consumaţi cel mai adesea este cea după care flămânziţi.

   Ţin minte că l-am văzut în timp pe antrenorul meu din liceu devenind dependent de Coca-Cola. A început cu o sticlă pe zi a trecut apoi la doua si la trei. Tiparul acesta a continuat până a ajuns să resimtă atât d eputernic nevoia de a consuma Coca-Cola încât consuma o ladă întreagă în fiecare zi. Când i-am deschis odată frigiderul am văzut vreo două trei lăzi pline cu sticle de Cola înăuntru iar alături erau stivuite alte câteva aşteptând să ia locul celor golite.

   Am văzut alţi oameni devenind supraponderali şi luptându-se cu probleme de sănătate fiindcă beau în exces sucuri acidulate. Când L-am cunoscut pe Domnul, am aflat că trupul meu e Templul lui Dumnezeu şi că eram responsabil să îl îngrijesc cum se cuvine. Aşa că nu am mai vrut să consum substanţele dăunătoare care se găsesc în băuturile carbogazoase şi am hotărât să nu mă mai ating de ele. Nu mi-a fost însă uşor! M-am trezit simţind nevoia să consum aceste băuturi şi a trebuit să lupt cu mine însumi o bună bucată de vreme.

   Isus ne spune:

   'Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine'

   Ca să scăpăm de efectul ameţelii trebuie să practicăm lepădarea de sine atunci când suntem ispitiţi să cedăm. Eu am învăţat să înlocuiesc sucurile carbogazoase cu ceva mai bun: un pahar de apă cu lămâie. Desigur că nu după apă tânjeam eu şi nu voiam să-mi potolesc astfel setea; eu voiam sucuri însă m-am forţat singur sa beau doi litri de apă pe zi. În câteva luni nu mai simţeam nevoia să beau sucuri. Astăzi nu îmi mai e poftă câtuşi de puţin de ele, am ajuns să doresc să beau apă!

   La fel stau lucrurile şi în ce priveste Cuvântul lui Dumnezeu. Vorbele lui Isus sunt duh, viaţă şi adevăr. Pentru a ne aprinde iarăşi pasiunea după Cuvântul divin, trebuie să ne lepădăm de noi înşine fiindcă apetitul şi setea noastră au fost îndreptate într-o direcţie greşită.

   De exemplu, când observ că mass-media îmi ocupă prea mult gândurile şi timpul, o trec pentru o perioadă pe lista activităţilor de la care postesc. Renunţ la ea o vreme înlocuind-o cu un interval de timp petrecut cu Dumnezeu şi cu Scriptura. Unele dintre perioadele de post care au avut pentru mine cea mai mare semnificaţie nu au fost cele în care m-am abţinut de la mâncare ci de la ştirile mass-media.

   Când ne umplem mintea cu Scriptura şi o ascultăm, când ne rezervăm timp pentru a ne concentra asupra rugăciunii şi supunerii faţă de îndrumarea Domnului, suntem umpluţi cu Duhul Lui. Beţia şi dependenţa Babilonului îşi pierd puterea asupra noastră. S-ar putea ca alţii sa ne considere ciudaţi, însă noi doar ne-am schimbat obiceiurile privitoare la 'băutura' pe care o consumăm. Acum tânjim după vinul care ne împlineşte cu adevărat, care ne dă putere şi care nu piere.

   Vom începe să gândim mai clar, vom lua hotărâri corecte şi vom zări cu uşurinţă vrăjmaşul atunci când dă târcoale ca să ne înghită. Satan nu poate învinge un credincios cu mintea trează, căci acesta cunoaşte şi revendică promisiunile legământului încheiat cu Dumnezeu. El este treaz şi veghează. E înarmat şi pregătit de luptă.

Trebuie să practicăm disciplinele spirituale, lepădarea de sine, căci astfel ne „purtăm aspspru cu trupul nostru”...
Adăugat în 12/07/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 499
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni