Cea mai înaltă formă de împotrivire
Autor: John Bevere  |  Album: Neabătut  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/05/2019
    12345678910 0/10 X
Preluate cu permisiune din Cloud Library
Cea mai înaltă formă de împotrivire

   'Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii vostri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi. ' 1 Petru 5.9

   Să presupunem că o armată puternică v-a invadat ţara ţinând-o captivă ani de zile. Pentru a o elibera, nu ajunge doar să confruntaţi inamicul într-o luptă deschisă, ci trebuie să îndepărtaţi toate întăriturile lui, cum ar fi minele anti-personal îngropate în pământ explozivele capcană, buncărele militare şi bazele militare şi multe altele de felul acesta.

   Însă una dintre întăriturile cel mai greu de îndepărtat este gândirea distorsionată, stricată, pe care vrăjmaşul a întipărit-o cetăţenilor ţării voastre ţinute în captivitate. Acest fel de împotrivire nu poate fi confruntat prin luptă directă, căci este unul de natură psihologică, nu fizică. Dar, dacă nu câştigaţi în acest aspect al războiului - care este cel mai perfid - orice alte victorii obţinute în încleştarea directă vor fi zadarnice în cele din urmă.

   În acest capitol ne vom înarma pentru a face faţă acestul fel de împotrivire. Ca şi în cazul luptei deschise, trebuie să fim neclintiţi, neobosiţi. Altfel, orice alte forme de luptă vor deveni lipsite de importanţă. Apostolul Iacov evisenţiază acest aspect al războiului spiritual când spune 'SUPUNEŢI-VĂ DAR LUI DUMNEZEU. ÎMPOTRIVITI-VĂ DIAVOLULUI ŞI EL VA FUGI DE LA VOI. '

   În versetul acesta, Iacov ne dezvăluie faptul că metoda cea mai însemnată de combatere a celui rău este supunerea faţă de Dumnezeu. Aceasta înseamnă să trăim încrezându-ne în Dumnezeu şi ascultându-L cu consecvenţă. Făcând astfel, putem face loc căilor, modului de gândire al lui Dumnezeu şi principiilor Lui în domeniile distorsionate şi pervertite ale lumii din jurul nostru. ASCULTAREA ABSOLUTĂ este metoda principală de luptă împotriva întăriturilor sau atacurilor vrăjmaşe care ne ajută sa ne ridicăm la un nou nivel în ce priveşte exercitarea autorităţii şi a domniei în viaţă. Ascultaţi cuvintele lui Pavel:

   'Măcar că trăim în firea pământească, totuşi, nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Cristos. Îndată ce se va săvârşi ascultarea aceasta din partea voastră, suntem gata să pedepsim orice neascultare. ' 2 Corinteni 10 3-6

   Întăriturile Diavolului constau în procese ale minţii, în paradigme de gândire, în raţionamente, în perspective intelectuale sau în orice alte tipare psihologice care sunt contrare cunoştinţei sau voii lui Dumnezeu. Printre acestea se numără:

   GELOZIA, LĂCOMIA, EGOISMUL, MANIPULAREA, POFTA, URA, DEZBINAREA, SEDUCŢIA, INVIDIA

   Aceste atitudini ale inimii şi ale minţii sunt contrare adevărului divin şi dau naştere unor conflicte spirituale grave. Însă, după cum scria Pavel, ascultarea noastră ne împuterniceşte să învingem aceste forme ale neascultării.

   Crescând în Cristos

   Aşa cum arătam în capitolul anterior, nivelul autorităţii şi puterii noastre sporeşte pe măsură ce facem faţă cu succes necazurilor. Cu alte cuvinte, ne dezvoltăm şi creştem în ce priveşte exercitarea mandatului nostru de a domni în viaţă. Dacă ne întoarcem la îndemnul lui Pavel de a ne înarma, ajungem să îl înţelegem mai bine:

  ' Astfel dar, fiindcă Cristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul; pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu'. 1 Petru 4.1-2

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 623
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni