Scopul cernerii
Autor: John Bevere  |  Album: Momeala satanei  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/02/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Preluate cu permisiune din Cloud Library
Scopul cernerii

   Deşi Simon Petru primise din belşug revelaţia despre identitatea lui Isus, viaţa lui încă nu reflecta caracterul şi smerenia lui Cristos. Petru îşi construia viaţa şi lucrarea pe piedestalul victoriilor trecute şi pe cel al mândriei. Pavel ne îndeamnă în 1 Corinteni 3.10, să fim cu băgare de seamă la modul în care construim pe temelia care este Cristos.

   Simon Petru nu construia cu materialele necesare Împărăţiei lui Dumnezeu ci cu resurse precum voinţa şi încrederea în sine. FĂRĂ SĂ O ŞTIE, Petru avea nevoie încă de o transformare a caracterului său. Acţiunile sale trădau 'laudăroşia vieţii. ' Mândria nu putea fi niciodată suficient de puternică încât să-i ofere resursele necesare împlinirii destinului său în Cristos. Dacă nu avea să fie îndepărtată, mândria aceasta urma să-i aducă distrugerea. În Ezechiel 28.11-19 vedem ca mândria a fost acea slăbiciune de caracter găsită la Lucifer, heruvimul uns de Dumnezeu, slăbiciune care l-a dus la cădere. Iată ce în spune Isus lui Simon Petru:

'Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. ' (Luca 22.31)

   Mândria a deschis uşa Satanei, lăsându-l să-l cearnă pe Simon Petru. Cuvântul  A CERNE vine de la grecescul SINIAZO, care înseamnă A CERNE, A SCUTURA PRINTR-O SITĂ; fig. încercarea credinţei cuiva prin tulburare lăuntrică, până în punctul înfrângerii ei.

   Acum, dacă Isus ar fi avut mentalitatea multora din biserică, ar fi spus 'Haideţi să ne rugăm şi să legăm acest atac al Diavolului. Nu vom permite Satanei să-i facă una ca asta iubitului nostru Simon! ' Dar iată ce spune El:

   'Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi' Luca 22.32

   Isus nu S-a rugat ca Simon Petru să scape de această cernere care putea să-l ducă în pragul căderii. El S-a rugat ca Simon să-şi păstreze credinţa în cursul procesului de cernere. Isus ştia că, în urma acestei încercări, va ieşi la lumină un nou caracter, cel de care avea nevoie Petru pentru a-şi împlini destinul şi pentru a-şi întări fraţii,

   Satana ceruse permisiunea de a-l cerne pe Petru cu atâta putere, încât acesta să îşi piardă credinţa. Intenţia duşmanului era de a-l distruge pe acest om cu mult potenţial, care primise o măsură atât de mare de revelaţie. Însă Dumnezeu urmărea un scop diferit prin această cernere şi, ca de obicei, El este cu mult înaintea Diavolului. I-a permis acestuia să-şi  vadă de planurile lui, pentru ca tot ce trebuia să fie scuturat din viaţa lui Petru să fie scuturat.

   Dumnezeu a arătat soţiei mele, Lisa, cinci motive care însoţesc acţiunea de scuturare:

   1. ADUCEREA UNUI BUN MAI APROPAE DE TEMELIA LUI;

   2. ÎNLĂTURAREA A TOT CEEA CE ESTE MORT;

   3. RECOLTAREA A CEEA CE ESTE COPT;

   4. TREZIREA DIN SOMN;

   5. UNIREA SAU AMESTECAREA LAOLALTĂ, PENTRU CA INGREDIENTELE SĂ NU MAI POATĂ FI SEPARATE.

   Orice gândire şi orice atitudine a inimii care-şi au rădăcina în egoism sau în mândrie vor fi curăţate. Ca rezultat al acestei cerneri, toată încrederea în sine a lui Simon Petru urma să dispară, lăsând în urmă doar temelia neclintită a lui Dumnezeu. Simon urma să se trezească şi sa-şi vadă adevărata stare, tot ce era mort în el urma să fie îndepartat, roadele coapte aveau să fie culese, iar în cursul acestui proces el avea să ajungă mai aproape de adevărata temelie. De atunci încolo nu avea să mai acţioneze independent ci în interdependenţă cu Dumnezeu.

   Petru a răspuns cu îndrăzneală cuvintelor lui Isus: 'Doamne, cu Tine sunt gata să merg chiar şi în temniţă şi la moarte. ' Afirmaţia aceasta nu era născută din Duhul, ci din propria încredere în sine. Nu era în stare să vadă modul în care va avea loc cernerea.

   



 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1584
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni