Gândire fundamentată pe adevăr
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/02/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Gândire fundamentată pe adevăr

   PROTECŢIE FAŢĂ DE NATURA DIABOLICĂ A FALSELOR DOCTRINE

   Un abces la cap poate fi la fel de mortal ca unul la nivelul stomacului. Iar o judecată coruptă în materie de adevăruri fundamentale ucide la fel de sigur ca o inimă dezrădăcinată.

   Mulţi oameni susţin că orice religie îl poate salva pe om, numai el să urmeze lumina. Nu contează, spun ei, CEEA CE CREZI, atâta timp cât TU CREZI CEVA. Dar imaginaţia lor creează tot atâtea drumuri spre cer câte ne spune Biblia că sunt spre iad. Acest raţionament omenesc poate suna frumos, dar sfârşitul lui nu conduce la Cristos, Care spune că nu există un alt drum spre viaţă decât prin El: 'EU SUNT CALEA, ADEVĂRUL ŞI VIAŢA'. Ioan declara că oricine nu se ţine strâns de unica doctrină adevărată a lui Cristos, este pecetluit pentru eternitate ca un om pierdut. Iar cel care nu-L ia pe Dumnezeu înainte de moarte, va fi luat de Diavolul imediat după ce a murit.

   Oricât de multă bunătate, logică şi religie ar amesteca un om pentru a corupe adevărata doctrină, în faţa lui Dumnezeu el rămâne un păcătos încăpăţânat şi va primi din mâinile lui Cristos aceeaşi condamnare ca şi beţivul sau ucigaşul nepocăit. Amândoi sunt legaţi pentru iad:

   'Cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. '

   Dacă neştiinţa în problemele fundamentale este de osândit, cu siguranţă greşeala în aceste probleme este mult mai primejdioasă, chiar mortală. Dacă un  păcat de 1 kg e suficient pentru a te coborî în iad, nu există nici o îndoială ca o greutate de 10 kg te va coborî mai repede. Greşeala se situează mult mai departe de adevăr decât neştiinţa şi s eopune acestui mai puternic. Greşeala este o ştiinţă cu o ghilotină nevăzută.

   Un om care nu mănâncă suficient, va muri dar cel ce înghite otravă va muri mai curând.

   Apostolul ne asigura că DRUMURILE PERICULOASE şi EREZIILE CONDAMNABILE duc la DISTRUGEREA RAPIDĂ A CELOR CE LE ACCEPTĂ. Toate râurile îşi găsesc mai devreme sau mai târziu drumul spre mare, dar unele au un debit puternic şi ajung înaintea altora. Dacă doreşti un drum mai scurt spre iad, poţi să planifici mai mult pacat, apoi strecoara-te în acest rau al doctrinei corupte şi nu-ti va lua mult timp să ajungi acolo.

   OCROTIREA DE NATURA VICLEANĂ A IMPOSTORILOR

   Deoarece impostorii blestemaţi sunt suficient de abili să distrugă credinţa, noi trebuie să ne întărim judecata în adevărurile lui Cristos. Apostolul descrie victimile acestor vrăjitori ca  oameni care INVAŢĂ MEREU dar care niciodată nu ajung la CUNOŞTINŢA ADEVĂRULUI. Însă credinciosului Timotei îi spune: 'DAR TU AI CUNOSCUT PE DEPLIN ÎNVĂŢĂTURA MEA. ' Este ca şi cum ar fi spus: 'Nu sunt îngrijorat pentru tine - tu eşti mult prea convins ca să fi înşelat acum în ce priveşte Evanghelia. '

  Înşelătorii deci, aşteaptă dupa oamenii instabili să-i înfăşoare în lanţul Diavolului deoarece ei nu stau pe o temelie scripturistică:

   'În zadar se aruncă laţul înaintea ochilor tuturor păsărilor. '

   Diavolul a ales s-o atace pe Eva în locul lui Adam pentru că ea era cea care putea fi prinsă mai uşor, şi, de atunci, el şi-a  modificat foarte puţin strategia. El încă se furişează acolo unde gardul e mai scund şi rezistenţa cea mai slabă. Aici se pot încadra trei categorii d eoameni: cei simpli, copiii, nestatornicii.

   CEI SIMPLI - seducătorii, ispititorii, prin cuvinte plăcute şi cuvântări înşelătoare ÎNŞALĂ INIMILE CELOR LESNE  CREZĂTORI. Aceşti oameni înţeleg bine dar le lipseste discernământul; ei, fără sa le pese, beau din cupa fiecăruia şi nu bănuiesc niciodată că sunt otrăviţi treptat.

   COPIII:

   'NU MAI FIŢI COPII, CLĂTINAŢI ÎNCOACE ŞI ÎNCOLO DE ORICE VÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ'

   Deoarece copiii presupun că totul este bun dacă este dulce, nu e greu să-i ispiteşti să mănânce otrava ca pe zahăr. Deoarece un copil nu are prea multă cunoştinţă a Cuvântului, el e clătinat de cea mai uşoară sugestie, fie ea bună ori rea. Ca şi Isaac, copiii îşi sfinţesc opiniile prin simţăminte şi nu prin vedere şi astfel cad într-o prăpastie a decepţiei, deoarece ei nu şi-au încercat simţămintele prin adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu.

   NESTATORNICII: Falşii învăţători sunt plini de înşelare asupra SUFLETELOR NESTATORNICE a căror înţelegere nu e bine ancorată în Cuvânt. Aceşti oameni nestatonici sunt bătuţi de vânt şi purtaţi de valurile modernismului religios şi al tendinţelor actuale asemeni pestelui mort dus la vale.

Dar Domnul ne poate scoate din toate aceste curse, chiar dacă am căzut pe rând în toate!
Adăugat în 10/02/2019 de loredanam
foarte instructiv. Învăţături deosebite. Domnul să ne dea înţelepciune.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 14/02/2019 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 576
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni