Tinereţe şi convertire
Autor: Dr. Kurt E. Koch  |  Album: Trezire în Africa de Sud  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 31/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Tinereţe şi convertire

   Mulţi martori ai lui Isus au aflat în timpuri de prigoană, că au fost purtătorii de Cuvânt ai lui Dumnezeu. Deseori i-am reamintit lucrul acesta lui Erlo, întrucât el este mai cu seamă unealta lui Dumnezeu în trezirea printre zuluşi. Nu e vorba aici de slăvirea omului. I-am spus lui Erlo căci dacă el sau grupa lui vor să devină orgolioşi, în urma multora binecuvântări ale lui Dumnezeu, aceasta va însemna moartea trezirii.

   Prin munca misionară luterană, printre altele, a luat fiinţă comunitatea Lilienthal; această comunitate a avut în anii 1949-1950 un preot hotărât, credincios sub care a apărut viaţa spirituală în acea regiune.

   În apropierea bisericii din Lilientha se afla ferma Paardefontein, domiciliul familiei Karl Stegen. Strămoşii lor au fost emigranţi din regiunea Luneburgher Heider. Ei au fost luterani riguroşi aparţinând de misiunea din Hermannsburg. Cei cinci copii ai familiei printre care se număra şi Erlo au urmat şcoala din Hermannsburg unde se preda germana.

   La vârsta de patru ani, Erlo a avut o prăbuşire nenorocită. O gravă comoţie cerebrală care a avut drept urmare un adânc leşin şi o paralizie pentru opt zile. Abia după câteva zile a revenit la o cunoştinţă clară. De la acest accident a suferit mari dureri de cap. Tot în urma accidentului a devenit şi ceva nesigur; de multe ori şi-a lovit din nou capul din pricina deselor căderi. Tot timpul şcolii a fost umbrit de această cădere. După al noulea an de şcoală a trebuit să abandoneze deşi îşi dorea mult să poată continua. La vârsta de 15 ani, Erlo, printr-un preot, a venit la credinţă; era în anul 1950. La început a lucrat în ferma tatălui iar într-o zi, mama lui i-a dăruit o carte  'De la ateu la evanghelist' scrisă de W. HEUKELBACH. Acest lucru a devenit un cadou binecuvântat. În acest timp Erlo a simţit o chemare pentru Împărăţia lui Dumnezeu, pentru lucrarea sfântă. El a spus aceasta preotului său care nu după mult timp l-a luat cu el la o conferinţă din Transvaal.

   În timpul participării la această conferinţă,   în inima lui Erlo au apărut mari lupte. El s-a întrebat:

   'Să devin într-adevăr preot sau, mai simplu, să câştig bani ca fermier şi să sprijin lucrarea Domnului? '

   Într-un locşor liniştit, Erlo s-a retras si s-a rugat astfel:

   'Te rog, pune deasupra mea sigiliul Tău! Eu vreau ca acest plan şi această hotărâre să o comunic preotului şi părinţilor mei definitivă hotărâre. Dă-mi, Te rog un Cuvânt, că acesta e drumul cel bun pentru mine! '

   Erlo a luat Biblia şi a deschis-o. Înaintea sa era scris:

   'Isus le-a zis: 'Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni! '

 Dar Erlo la acest Cuvânt, a intrat într-o stare de încăpăţânare. El mi-a povestit în relatarea lui:

   'A fost numai harul Domnului că nu am aruncat Biblia. Am fost aşa de supărat încât îmi ziceam: 'Atunci Îţi voi arăta că nu voi asculta de acest Cuvânt! . Merg pe drumul meu fără Tine! '

   După aceasta m-am dus la preot şi i-am spus că eu nu mă  întorc acasă. El m-a întrebat dacă îmi clar că asta e calea pe care trebuie să merg. DA! - a fost răspunsul meu.

   Erlo s-a întors acasă iar la sosire, mama lui l-a întrebat: 'Eşti sigur că acesta e drumul corect? ' Erlo însă deveni supărat şi strigă răstit la mama lui: 'NU MĂ VREI NICI TU AICI ACASĂ? ' Apoi ieşi din cameră trântind uşa...

   În perioada anilor 1950-1952, Erlo suferi chinurile iadului. El s-a hotărât conştient împotriva chemării lui Dumnezeu. Când auzi un zgomot se gândea că acum venise ziua de pe urmă a răfuielilor...

   Într-o zi Erlo a îngenunchiat în dormitorul său citind un text despre DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU. Împotrivirea din inimă s-a frânt, la gândul că Dumnezeu îl iubeşte în ciuda neascultării şi încăpăţânării sale. A fost aşa de copleşit de dragostea lui Dumnezeu că a izbucnit în lacrimi.

   Puţin mai târziu, s-a retras în camera lui din nou rugându-L pe Dumnezeu pentru călăuzire. El a deschis BIBLIA ŞI A CITIT:

   'Paşte oile Mele! '

   Erlo s-a sculat ducându-se la părinţii lui şi declară:

   'DUMNEZEU M-A CHEMAT! '

   După această întâmplare nu mai exista nici o îndoială. Erlo s-a înscris la Casa Biblică din Pretoria primind acolo instruirea sa ca evanghelist şi predicator.

   

Cu adevărat, a fost un vas ales al Domnului, deoarece diavolul a vrut să-l omoare de mic....
Adăugat în 10/02/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 548
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni