Natura vrăjmaşului
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/10/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Natura vrăjmaşului

   În Efeseni 6.2, Satan este numit 'duhul răutăţii'. Cu siguranţă, prezentându-l astfel pe Diavolul, Dumnezeu doreşte să-i înveţe o lecţie deosebită pe copiii Lui. Observăm cel puţin două motive pentru care El foloseşte cuvântul 'rău' în descrierea vrăjmaşului fiecărui creştin.

   În primul rând, Dumnezeu alege cuvântul 'rău' pentru a aminti copiilor Săi să urască pacatul şi să se împotrivească lui Satan. Numele care-L înalţă cel mai sus pe Dumnezeu este 'Cel Sfânt'. În mod corespunzător, Sfânta Scriptură oferă Diavolului cel mai negru semn al infamiei - el este - 'Cel Rău'. Dacă sfinţenia ar putea fi separată de celelalte caracteristici ale lui Dumnezeu - ceea ce ar reprezenta cea mai cumplită blasfemie - slava lor ar dispărea. Iar dacă rautatea Diavolului ar putea fi separată de chinurile şi mizeria provocate de el, modificări serioase în firea lui s-ar semnala. Noi trebuie să-l urâm cu o ură desăvârşită.

   Dacă ţie nu îţi este ruşine sa trăieşti în păcat, tu semeni cu Satan. Nu încerca să dispreţuieşti sau să te temi de numele lui satan, deoarece porţi în tine cea mai reală imagine a lui-imprimată în alegerea păcatului. Despre Cain este scris că era 'de la Cel Rău'. Dacă eşti rău, eşti de la Diavolul. Fiecare păcat pe care-l savârşeşti este o nouă linie pe care Diavolul o trasează pe sufletul tău. Şi dacă imaginea lui Dumnezeu în omul sfânt - pe care Duhul lui Dumnezeu o pictează de mulţi ani în el - va fi un portret uimitor al asemănării cu Cristos, când ultima linie va fi fost trasată în cer, gândeşte-te ce îngrozitor vei arăta, după ce Diavolul a depus aici pe pământ toate eforturile pentru a imprima imaginea lui asupra ta când te vei găsi în iad, unde vei avea timp să vezi plinătatea morţii şi a răutăţii reflectate în tine.

   Cât de nenorocite sunt sufletele care aici pe pământ sunt stăpânite de puterea acestui spirit rău. David clarifică acest lucru printre celelalte mari blesteme:

   'Pe vrăjmaşul meu pune-l sub stăpânirea unui om rău şi un pârâş  să stea la dreapta lui. ' Ps. 109.6

   Este preferabil ca cineva să fie cel mai rău prizonier al naţiunii sale decât să fie cel mai bun servitor al păcatului sau al lui Satan. Solomon ne spune:

   'Când se înmulţesc cei buni, poporul se bucură, dar când stăpâneşte cel rău, poporul geme. ' Prv. 29.2

   Păcătoşii păcăliţi râd când stăpâneşte Diavolul. Dar tu poţi plânge pentru cei care cochetează cu păcatul şi merg în iad din pricina lui.

   Adu-ţi aminte că Satan este rău şi nu vine să ofere vreun lucru bun. Şi deoarece tu cunoşti bucuria slujirii unui Dumnezeu sfânt, cu siguranţă că vei avea un răspuns pregătit atunci când Diavolul va veni să te atragă spre păcat. Crezi că poţi să-ţi pătezi mâinile pentru a sluji în sclavia lui aspră după ce ţi le-ai folosit în sfânta şi plăcuta lucrare a lui Dumnezeu? Dacă nu doreşti să ţi se spună 'rău', nu asculta nici măcar scuzele lui Satan.

   Al doilea motiv pentru care Dumnezeu îl numeşte pe Satan 'rău' este să-i încurajeze pe credincioşi să lupte împotriva lui. Este ca şi cum Dumnezeu ar spune: ' Nu vă temeţi de el; voi luptaţi împotriva unei oştiri rele; şi cei care o apără sunt şi ei nişte răi. ' Dacă sfinţii trebuie să aibă duşmani, cu cât sunt mai rai, cu atât iese mai bine! A lupta cu o astfel de armată i-ar inspira curaj chiar şi unui om laş.

   Răutatea trebuie să fie slabă. Vinovăţia demonilor le spune că chiar înainte de a fi avut loc bătălia cauza lor este deja pierdută. Ei se tem de tine, creştine, pentru că eşti sfânt; deci tu n-ai absolut nici un motiv să te temi de ei. Când îi vezi aşa de vicleni, puternici şi numeroşi, inima ta începe să bată cu putere. Dar priveşte la aceste duhuri ca la nişte nenorociţi păcătoşi care-L urăsc pe Dumnezeu mai mult decât te urăsc pe tine.

   Şi, singurul motiv pentru care te detestă este înrudirea ta cu El. De a cui parte este Dumnezeu? În vechime, El pedepsea regii care se atingeau de aleşii Lui.

   Crezi că acum va sta liniştit şi va lăsa acele duhuri rele să ameninţe viaţa Lui care este în tine fără să-ţi vină în ajutor?

   Este cu neputinţă!

„Noi trebuie să-l urâm cu o ură desăvârşită.
Dacă ţie nu îţi este ruşine sa trăieşti în păcat, tu semeni cu Satan...”
Cred că sunt cuvinte adevarate, scrise cu autoritate divină, asupra cărora trebuie să medităm cu seriozitate. Tot ce conține acest eseu.
Adăugat în 27/11/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 709
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni