Biruinţa
Autor: Marc Tapernoux  |  Album: Urmăriţi sfinţenia  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Biruinţa

   Caracteristicile biruinţei

   Ea este totdeauna câştigată prin Hristos Însuşi. Când Tu îmi spijineşti paşii, '... stau neclintiţi pe cărările Tale, şi nu mi se clatină picioarele. ' '... Noi suntem mai mult biruitori prin Acela care ne-a iubit'; El '... va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea'.

   Biruinţa aduce BUCURIA: 'căci Tu eşti ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale; aduce RECUNOŞTINŢA şi LAUDA: 'Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cânta, da, şi voi suna din instrumentele mele'.

   Biruinţa nu trebuie să aducă niciodată mândrie! (... 'cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă').

   Biruinţa NU ESTE CÂŞTIGATĂ ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA, fiindcă vrăjmaşul nu se recunoaşte niciodată biruit. El dă târcoale neîncetat în jurul nostru, asteptând momentul care i se va părea potrivit ca să lanseze un nou atac. De aceea, e nevoie ca un credincios după o biruinţă, să-şi îndoiască vigilenţa şi puterea pentru ca, după ce va fi biruit, să rămână în picioare. Nicăieri nu ni se spune ca ne putem scoate armătura, nici măcar pentru o clipă. Sub aspectul vegherii şi al luptei, ne vom bucura de odihnă în cer şi nu trebuie să o căutăm pe pământ (... 'rămâneţi astfel tari în Domnul, prea iubiţilor').

   Această tărie se manifestă prin statornicia şi stăruinţa cu care ne continuăm lupta în ciuda tuturor obtsacolelor şi a pericolelor. Pentru aceasta avem nevoie de a fi întăriţi 'cu toată puterea... pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie. '

   Noi ştim unde se găseşte această putere: ÎN DOMNUL!

   El este credincios şi ne va întări şi ne va păzi de cel rău. Acela care ne-a putut păzi de un păcat la un moment dat, ne va putea păzi permanent.

   Domnul făgăduieşte o răsplată biruitorului:

   'Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. ' (Iacov 1.2)

   'Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce a-ţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit'. (Evrei 10.5,6). Şi în Apocalipsa 2 şi 3 găsim făgăduite diferite răsplătiri celui ce va birui. Dar, cea mai mare răsplată a celui răscumpărat va fi slăvirea Domnului Isus la venirea Sa, '... măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este cercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea la arătarea lui Isus Hristos. '(1 Petru 1.6,7).

  



Da, cel mai mare pericol de cădere este după o mare biruință: un adevăr pe care mi l-am însușit cam târziu...
Adăugat în 31/08/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1288
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni