Nebunia răstigniților și nebunia jertfelor, în jurul Sărbătorii Învierii Domnului
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 10/04/2018
    12345678910 0/10 X

Nebunia răstigniților și nebunia jertfelor, în jurul Sărbătorii Învierii Domnului

1. Nebunia răstigniților
Am privit stupefiat la unele atitudini nebune ale unor catolici, cu ocazia sarbătorii Învierii Domnului. ­­ Aceștia s-au batut in cuie pe cruci cu scopul de-a pătimi pentru propriile păcate. Bineînțeles că majoritatea dintre acești răstigniți o fac deoarece nu-L cunosc pe Dumnezeul Scripturii și nu cunosc Adevarul lui Dumnezeu care i-ar putea face liberi de asemenea pagânisme și atitudini demonice, inspirate de tatăl minicunii care este diavolul.
Iată câteva motive biblice pentru care o asemenea atitudine este nebunie:

a. Singura jertfă primită de Dumnezeu pentru păcat este una fară cusur
În poporul Israel, dupa Legea lui Moise, pentru păcate poporul și preoții trebuiau să aducă înaintea lui Dumnezeu animale fără cusur. Toate aceste animale erau o prefigurare a Jertfei Domnului, Mielul fără cusur, unica Jertfă primită înaintea Domnului pentru păcatele noastre.
”Iar ca jertfă pentru vină să aducă Domnului pentru păcatul lui un berbec fără cusur, luat din turmă, dupa prețuirea ta, și să-l dea preotului. 7. Și preotul va face pentru el ispășirea înaintea Domnului, și i se va ierta, oricare ar fi greșeala de care se va fi făcut vinovat.” (Lev. 6:6)
”căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, 19. ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.” (1 Petru 1:18-19)
b. Planul lui Dumnezeu pentru Mântuirea noastră a fost pregătit din veșnicii numai prin Hristos
”Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El şi să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât şi ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui. Şi pe voi, care odinioară eraţi străini şi vrăjmaşi prin gândurile şi prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfăţişaţi înaintea Lui sfinţi, fără prihană şi fără vină; (Coloseni 1:19-22)
”Vreau să zic: taina ţinută ascunsă din veşnicii şi în toate veacurile, dar descoperită acum sfinţilor Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între Neamuri, şi anume: Hristos în voi, nădejdea slavei. (Coloseni 1:26-27)
c. Păcatele noastre pot să fie curățite doar de Jertfa lui Hristos, prin credință și pocăință
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. (Isaia 53:5)
El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați. (1 Petru 2:24)

În cazul acesta, baterea în cuie a unora pentru iertarea păcatelor lor este fără valoare, ba mai mult este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu și un afront adus asupra Planului lui Dumnezeu de Mântuire și asupra lui Hristos, Mielul de Jertfă.
Dacă ar avea omul ceva să-și răstignească pe acest pământ este firea pământească, poftele, patimile lui, asta ne spune Sfânta Scriptură:
”Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.” (Galateni 5:24)
”De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.” (Col 3:5-6)

2. Nebunia jertfelor
O alta atitudine nebună este a unora, ortodocși, care cred că prin anumite daruri de mâncare (pomeni și parastase), ar putea cumva să ajute cumva pe cei care au trecut pe lumea cealaltă să-și asigure un loc in Rai. Și asta este o minciună a Satanei de asemenea. Singura autoritate care ne poate da lumină în acest sens este Sfânta Scriptură, revelată și inspirată de Dumnezeu 100%.
Iată câteva motive pentru care o asemenea atitudine este o nebunie:

a. Darurile de mâncare și jertfele au fost parte din Vechiul Legământ făcut de Dumnezeu cu Moise și au încetat odată cu venirea lui Hristos, Cel care S-a adus ca Jertfă odată pentru totdeauna.
”Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă. După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus.” (Galateni 3:24-26)
”Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi şi înălţat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalţi mari preoţi, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale, şi apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut o dată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine însuşi. (Evrei 7:26-27)

b. După moarte nimeni nu mai poate să schimbe nimic, omul poate să fie mântuit prin credință și pocăință atât cât este în trup, pe pământ.
”Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui” (Luca 16:22-23)
Avraam a răspuns: „Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei.” „Nu, părinte Avraame”, a zis el, „ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.” Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.” (Luca 16:29-31)
c. Jertfele pentru morți n-au fost cerute niciodată de Dumnezeu, ba mai mult au fost considerate o urâciune, un mare păcat.
”Ei s-au alipit de Baal-Peor şi au mâncat vite jertfite morţilor. Au mâniat astfel pe Domnul prin faptele lor, şi o urgie a izbucnit între ei.” (Psalmii 106-28-29)

În cazul acesta pomenile și parastasele din jurul morților nu-și au rostul, ba mai mult sunt ocultism, de proveniență demonică. Aceste jertfe de mâncare, ridicate înaintea lui Dumnezeu, sunt un afront la adresa Lui si a Jertfei Domnului. Oamenii din necunoașterea sau ignorarea Scripturii se osândesc singuri, călăuziți de niște învățători falși, care nu urmăresc decât câștigul personal și ascunderea Adevarului lui Dumnezeu revelat in Sfânta Scriptură.  
Dumnezeu să aducă trezire în creștinismul de astazi, o întoarcere a tuturor creștinilor la Sfânta Scriptură și o trăire in conformitate cu ceea ce ne cere Dumnezeu acolo.

Simion Ioanăș

Citiți articolul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 681
  • Export PDF: 1
Opțiuni