Marcu 2. 4 :Și au venit la EL aducând un slăbănog pe care-l purtau patru inși
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de sanda_tulics in 06/03/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Marcu 2. 4 :Și au venit la EL aducând un slăbănog pe care-l purtau  patru inși

   Marcu 2-4:

'Şi au venit la El, aducând un slăbănog, pe care-l purtau patru inşi'.

   Patru inși aduc un om bolnav la Christos într-un mod absolut diferit!
   Sparg acoperișul casei unde EL predica și-l înfățișează înaintea lui Dumnezeu spre vindecare.
   Sigur, se poate scrie, spune foarte mult despre acest episod dar atenția mi-a fost atrasă azi asupra celor patru însoțitori, asupra lor care s-au întovărășit să-l ajute, salveze, pe prietenul lor sau nu (!), de la moarte!
   Cine sunt aceștia?
   Biblia nu ne spune dar, cred că-i putem descoperi singuri văzând sau întâlnind în viața noastră aceste persoane gata să te aducă la vindecare, lăsând totul la o parte și slujind așa cum ei au slujit, ridicând neputinciosul până în fața Mântuitorului.
   Le-o fi mulțumit vindecatul celor patru? !
   Nu ne scrie Biblia dar ei și-au dus slujirea până la capăt!
   Nu-i disprețuiţi! Ei sunt printre noi!
   În orice slujire, poate doar de Domnul știută, ''acești patru'', indiferent de identitate și apartenență religiosă, țin bine de colțurile păturii (situației, în care, zace un nenorocit: flămând, bolnav, sărac sau... ateu și nu-l scapă din mână până nu-l aduc înaintea lui Dumenzeu!).
   Suntem unul dintre 'aceștia patru', sau, am vrea să fim? ! ...


   Alexandrina Tulics, 6 martie 2018

O admirabila interpretare, heremeneutica a invataturii Sfintei Scripturi. Sunt intradevar oameni binecuvantati cu darul milosteniei, care fac binele si trec peste orice sa sara in ajutor la nevoie, dezinteresat si fara sa astepte nimic in schimb de la oameni. Pe acestia insa ii stie Dumnezeu pe fiecare dupa numele sau: "În orice slujire poate doar de Domnul știută ''acești patru'' indiferent de identitate și apartenență religiosă țin bine de colțurile păturii (situației -în care zace un nenorocit; flămând, bolnav, sărac sau ateu și nu-l scapă din mână până nu-l aduc înaineta lui Dumenzeu." Felicitari pentru acest minunat omagiu adus facatorilor de bine anonimi, dar stiuti de Dumnezeu!
Adăugat în 07/03/2018 de marin2016
Mulțumesc celor scrise stimat frate Marin Mihalache.
Adăugat în 07/03/2018 de sanda_tulics
Citind, mă gândeam că omul, în general are un singur prieten pe care totuşi se poate baza la durere, necaz... deja cel de-al doilea, nu te mai poate înţelege deplin... căci prietenul real, a avut şi el de înfruntat obstacolul ce-ţi stă acum în cale ţie... dar omul din povestea reală din Biblie, are mai mult de unul... are patru prieteni! Toţi cu dorinţa de a face bine, de a-l şti pe cel bolnav ridicat, alături de ei; o unitate în facerea de bine, un umăr întregit din patru! O dragoste neprefăcută... şi câte altele se pot scrie; rămâne desigur ca şi suport, întrebarea din final. Mulţumiri de chemarea la unitate şi facere de bine, la a simţi cu cel de lângă noi.
Adăugat în 08/03/2018 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1200
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni