Fiu de Rege
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 17/12/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Fiu de Rege

Întreaga populație a României și românii de pretutindeni au asistat la înmormântarea regelui Mihai, la serviciile care au avut loc cu această ocazie. Chiar după moarte, acest rege și fiu de rege a vorbit românilor și României, mai mult vom vedea că ne-a vorbit și nouă creștinilor și viata lui ne stă mărturie prin statura la care a rămas regele, indiferent de circumstanțele vieții.
Suntem în pragul sărbătorii Nașterii Regelui Hristos, prin El orice creștin a fost înfiat de Dumnezeu, deci suntem fii de Rege.
Așa că evenimentele din această lună Decembrie 2017 ne îndreaptă gândurile spre câteva adevăruri pe care le voi enumera mai jos:

1. Un fiu de rege are o viață diferită, deosebită, este un nobil trăind în integritate privindu-i caracterul și întreaga viață

Regele Mihai, fiind fiu de rege, de tânăr, la doar șase ani devine suveranul țării. Asta înseamnă că nu a fost ușor pentru el, a trebuit să trăiască într-o disciplină și ordine regală care i-a format caracterul și viața pentru slujirea care-i era pregătită dinainte.
Să ne gândim noi ca și creștini, că am fost făcuți copiii Regelui Hristos, Cel la înălțimea căruia nu se poate ridica nimeni. Asta înseamnă o cinste care ne-a dat-o Dumnezeu și care ne cheamă la disciplină, la ordine, la a fi nobili, la a avea un caracter și-o moralitate care se ridică la nivelul Casei Regale a lui Hristos. Trebuie ca formarea și viața noastră să arate diferit, deoarece suntem exemple prin statura dată nouă de Dumnezeu, de Hristos Mântuitorul și Regele nostru.
Redau mai jos Biblia, care-i Standardul lui Dumnezeu și ceea ce ne spune Ea privitor la poziția dată de Dumnezeu creștinului:
” În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui. În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său pe care l-a răspândit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere; căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuşi, ca să-l aducă la îndeplinire la împlinirea vremurilor, spre a-Şi uni iarăşi într-unul, în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri şi cele de pe pământ. În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale, ca să slujim de laudă slavei Sale, noi, care mai dinainte am nădăjduit în Hristos. ” (Efeseni 1: 4-12)
Noi am fost înfiați, fă­­cuți fii lui Dumnezeu, fii de Rege, așa I-a plăcut lui Dumnezeu, atunci dragă frate și soră, crestini, să trăim o viață nouă, de integritate, de caracter, în care să ne reprezentăm Împărăția pe care Dumnezeu ne-a pregătit-o de moștenire.
Biblia spune că viața noastră trebuie să fie o epistolă în care să scrie Dumnezeu:
” Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne. ” (2 Corinteni 3: 3)
Întrebarea care trebuie să ne-o punem ca și creștini, ca și români, ca și politicieni români, acum la moartea regelui Mihai al României, de fapt a cui epistolă suntem noi?
Ce caracter reflectăm? Se reflectă în noi caracterul regelui Hristos: Bunătate, smerenie, pace, răbdare, dragoste ectc sau în noi se reflectă caracterul întunericului, al diavolului, corupție, păcat, lipsă de integritate, hoție ectc?

2. Un fiu de rege rămâne în integritate și atunci când este exilat și prigonit de vrăjmașii lui.
Asta a făcut și regele Mihai, chiar obligat să abdice de către puterea satanică comunistă, care s-a instalat în România sub ochii Rusiei și a marilor puteri, care ne-au părăsit ca națiune, atât pe noi, cât și pe rege.
Să ne gândim că regele Mihai, sub prigoană, nu a renunțat la poziția de fiu de rege și rege, ci a rămas în integritate, chiar și după Revoluția anticomunistă, în timp ce puterea instalată a fost tot una procomunistă, respins de noua putere, așteptat cu armele și  dat afară din țară precum un tâlhar, maiestatea sa regele Mihai a rămas integru, cumpătat, smerit și același reprezentant nobil al țării.
Să ne gândim astăzi ca și creștini, că trăim momente când întunericul devine obraznic, nu numai în societate, ci chiar în biserici, putem rămânând de partea Regelui Hristos să fim călcați în picioare, frații noștri să se lepede de noi, să fim excluși din comunistatea de astăzi, asta deoarece rămânem la valoarea de nobili și la statura de fii ai Regelui. Mai mult, Dumnezeu ne-a promis că vom trece prin astfel de vremuri, prin prigoană sau excludere, din cauza poziției noastre, însă să rămânem de partea Adevărului indiferent de circumstanțe și răsplata o să fie mare.
Biblia ne spune: “Când vă vor duce să vă dea în mâinile lor, să nu vă îngrijoraţi mai dinainte cu privire la cele ce veţi vorbi, ci să vorbiţi orice vi se va da să vorbiţi în ceasul acela; căci nu voi veţi vorbi, ci Duhul Sfânt. Fratele va da la moarte pe fratele său, şi tatăl pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor şi-i vor omorî. Veţi fi urâţi de toţi pentru Numele Meu; dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. ” (Marcu 13: 11-13)

Întrebarea care se pune ca și crestini, ca și români, ca și politicieni români, în prigoana pentru Adevăr, pentru Regele nostru Hristos, pentru valorile nobile la care suntem chemați, ce am făcut în viață? Azi ești exclus ca și crestin, dacă crezi în Scriptură, dac-o respecți, chiar de frații tăi “creștini”, ce faci, părăsești pe Rege, părăsești valorile nobile ale Lui sau rămâi și în exil sau în prigoană, credincios Lui până la capăt? Astăzi vine satana și întunericul cu momelile lui, ca să ne atragă la nonvalori, la corupție, la păcat, la hoție, la desfrânare, vindem noi valorile noastre și Casa Regală pentru un blid de linte?
Dumnezeu să ne ajute să înțelegem că am fost chemați pe pământ la Adevăr, la integritate, la o statură de nobili, chiar dacă întunericul ne prigonește, ne exilează, ne batjocorește de atâtea ori, noi să rămânem ceea ce am fost chemați și indiferent de circumstanțe, noi să rămânem oglindirea Adevărului, iar ca și creștini oglindirea Mântuitorului nostru. El a fost respins, batjocorit, bătut și răstignit, însă a rămas Fiul lui Dumnezeu, Fiu de Rege și Regele nostru.

3. Un fiu de rege chiar și după moarte este o mărturie pentru cei în mijlocul cărora a trăit
Parcă acum la moartea regelui Mihai, mai mult ca oricând, el a fost un deget arătător care condamnă puterea comunistă, viața lui a biruit întunericul și crimele acestui regim odios care ne-a distrus țara de-a lungul a câteva decenii. Mai mult ca oricând viața acestui fiu de rege și rege, a biruit camarila comunistă la ea acasă, deși l-au fortat să abdice, după revoluția din 1989 l-au batjocorit și scos afară cu armele din țara lui, deși l-au urât și sfidat până la moarte, totuși viața trăită ca exemplu a acestui rege, a fost o palmă dată peste față comuniștilor instalați pe jilțurile lor dupa 1989. Toată țara a putut să afle în aceste zile mișeliile lor la adresa ultimului rege al României și în antiteză, parcă așezată, viața de nobil și de integritate a regelui.

Asta este o încurajare a noastră ca și creștini să ne trăim viața până la capăt, ca și fii ai Regelui Hristos, cu credință și ascultare de Regele nostru. Sigur că trebuie să plătim prețul chiar suprem, însă abia după aceea vom avea parte de slavă. Cine rabdă până la sfârșit are parte de moștenirea promisă de Dumnezeu. Chiar dacă dușmanii nu recunosc viața creștinului nobil, oricum după moarte o să trebuiască să se analizeze și să vadă că viața lor pălește lângă viața unor astfel de oameni.
Așa s-a întâmplat cu Domnul răstignit, după moarte a biruit, așa s-au întâmplat cu oameni ca Ștefan ucis cu pietre, cu un Wumbrand din vremuri apropiate nouă și cu mulți alții, au rămas fii Regelui până la capăt și viata lor cercetează și astăzi, ei au biruit.
Întrebarea care se pune ca și crestini, ca și români, ca și politicieni români, ce o să se spună după moartea noastră de noi? O să se spună că ne-am compromis, viața noastră o să pună în lumină faptele întunericului sau dimpotrivă vom face de rușine Adevarul și valorile adevărate? Să ne gândim, suntem gata să plătim astăzi prețul, pentru ca dincolo de moarte să strălucim în întuneric, ori prin viața trăită astăzi vom fi o pată pe obrazul neamului nostru, a familiilor noastre și ca și creștini, o pată pe filele celor chemați de Dumnezeu să fie sfinți?

 

Moartea regelui Mihai este un semnal de alarmă pentru națiunea noastră, o chemare la a ne scutura de jugul comunismului, de corupție și ipocrizie. Însă ca și creștini este un semnal de alarmă la trăirea noastră ca și fii de Rege, o chemare la a trăi în integritate, la a rămâne langă Adevărul Scripturii, indiferent de circumstanțele exilului și prigoanei, o chemare la a rămâne sfinții lui Dumnezeu, pentru ca într-o zi, rămânând loiali lui Hristos să moștenim slava veșnică promisă celor care rămân sub Autoritatea Mântuitorului Hristos.

Simion Ioanăș
Puteti citi articolul si aici.

Frumos si adevarat!
Adăugat în 17/12/2017 de loredanam
Frumos si adevarat!
Adăugat în 17/12/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1504
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni