Fii o persoana temătoare de Dumnezeu!
Autor: Watchman Nee  |  Album: Iertarea cârmuitoare  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Fii o persoana temătoare de Dumnezeu!

   Mai sunt încă două pasaje din Biblie care vorbesc despre mâna cârmuitoare a lui Dumnezeu. Acestea sunt la Matei 6.15 şi 18.23-25. Un lucru de o importanţă deosebită este că nu trebuie să judecăm usuratic pe alţii. Aceasta este ceva cât se poate de serios, căci în ceea ce judeci pe alţii cu uşurătate, acelaşi lucru poate să vină foarte uşor si asupra ta. În orice lucru nu ierţi pe alţii, aceasta poate veni şi asupra ta. Aceasta este mâna cârmuitoare a lui Dumnezeu. Dacă nu ierţi datoria altuia, Dumnezeu nu-ţi va ierta ţie păcatul.Aceasta este iertarea câmuitoare, ceva cu totul diferit de iertarea veşnică. Da, Dumnezeu este Tatăl tău ceresc; problema vesniciei este deja rezolvată. DAR dacă fratele tau păcătuieşte împotriva ta şi tu nu vrei sa-l ierţi, nici Dumnezeu nu te va ierta pe tine. Mâna cârmuitoare va cădea asupra ta. De aceea da-mi voie să-ţi spun - învaţă să fii mărinimos şi iertător, să fii înţelegător, gata de a ierta pe alţii. Dacă te plângi tot timplul şi îi critici pe alţii, s-ar putea să cazi sub mâna cârmuitoare a lui Dumnezeu. Nu va fi uşor pentru tine sa scapi, căci Dumnezeu va sapa cu siguranţă adânc în tine. Dacă eşti aspru faţă de alţii, Dumnezeu va fi aspru faţă de tine. Adu-ţi aminte de slujitorul din Matei 18, care a plecat din casa stăpânului sau şi s-a întâlnit cu tovarăşul lui care îi datora o sută de dinari. L-a strâns de gât şi i-a cerut să-i plătească datoria. Când stăpânul a aflat, s-a supărat foarte tare şi a poruncit ca acel slujitor sa fie dat pe mâna chinuitorilor până va plăti tot ce datora. Dumnezeu a început să-l pedepsească şi el nu a putut să scape cu uşurinţă de sub mâna cârmuitoare a lui Dumnezeu.

   Prin urmare, nu trebuie numai să învăţăm să fim îngăduitori în materie de iertare, ci trebuie şi să avem grijă să nu vorbim şi să criticăm cu uşurătate pe alţii. De cele mai multe ori, ceea ce vorbim împotriva altora sau ceea ce criticăm la alţii va fi curând văzut în noi. Deseori am văzut cât de repede vine disciplina asupra cuiva care este prea aspru cu alţii. Dacă vei judeca pe un cap de familie ce are probleme cu copiii, zicând despre el 'Iată mâna lui Dumnezeu este mereu asupra lui', s-ar putea sa nu treacă mult timp până aceeaşi problemă să cadă asupra ta.

   Fraţilor, să învăţăm să ne teme de Dumnezeu!

   Daţi-mi voie să vă spun - durează o viaţă să înveţi cârmuirea lui Dumnezeu. Toţi anii noştri pe acest pământ îi petrecem învăţând să cunoaştem cum Dumnezeu cârmuieşte asupra noastră.

   Reţineţi! Nu putem să judecăm sau să criticăm cu uşurinţă în nici un domeniu! Să ne deprindem sa nu fim limbuţi sau iscoditori. Să învăţăm să ne temem de Dumnezeu! Nu numai că este de dorit, dar e cât se poate de grav să stârnim mâna cârmuitoare a lui Dumnezeu. Ai grijă ca nu cumva necazul altuia să vină asupra ta! Nu ţi-l atrage singur, judecând cu uşurătate pe alţii!

   Ceea ce semănăm, aceea vom secera. Acest principiu e foarte adevărat pentru copiii lui Dumnezeu. Să învăţăm să fim îngăduitori! Cu cât suntem mai îngăduitori, cu atât e mai bine, căci prin faptul că suntem îngăduitori faţă de semenii noştri, şi noi vom găsi milă la Dumnezeu. Dacă suntem nemiloşi şi aspri faţă de fraţii noştri, Dumnezeu va fi sever şi exigent faţă de noi.

   Învăţaţi să fiţi blânzi, miloşi, îngăduitori faţă de fraţi. Încercaţi să treceţi cu vederea greşelile fraţilor voştri!

   Rostiţi mai puţine cuvinte nefolositoare, fiţi reţinuţi în judecată!

   Când oamenii sunt în necaz, ajutaţi-i, dar nu-i judecaţi!

   

Tezaur bogat de invataturi crestine, clare, pline de caldura si intelepciune parca luate dupa o epistola a Apostolului Neamurilor deabia descoperita, in care ni se reamintesc invataturi esentiale, pe care de multe ori ni se par ca le stim. Numai ca atunci cand citim acest eseu si meditate ni se par noi parca le-am citit pentru prima oara. Acesta fiindca intelepciunea divina, cuvintele si invataturile crestine sunt limpezi, dar apele limpezi sunt cele mai adanci. Sincere felicitari sorei intru Domnul Florica Ficard pentru acest minunat dar duhovnicesc oferit cititorilor Resursele Crestine!
Adăugat în 14/07/2017 de marin2016
Nu pot să zic decât - Amin! - la toate aceste învățături și îndemnuri binecuvântate!
Domnul să vă binecuvânteze sora Florica!
Adăugat în 15/07/2017 de Ioanhapca
Dumnezeu să vă binecuvinteze şi pe dumneavoastră stimaţi fraţi în Domnul.
Adăugat în 15/07/2017 de floridinmaracineni
..Oooo! De-ar rămâne în noi toate cele citite aici!
Numai Dumnezeu cunoaste inima omului, numai El . Sunt sfaturi bune, dar ma gândesc la o situație ( și nu singulară ) când pacienților li se prescriu medicamente și după ce pleacă asistenta medicală, numai unii dintre pacienți își iau prescripția integral.Unii dintre ei dau din mână și spun'' mă fac bine și fără medicamente! Chiar te faci bine?! Chiar?!
Fii binecuvântată soră Florica!
Adăugat în 16/07/2017 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1449
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni