Azi sunt Rusaliile, Cincizecimea
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 05/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Azi sunt Rusaliile, Cincizecimea
 

      Tată,

              

   Lasă-mă s-ating norii cu mâna, să le pieptăn albul cârlionțat...

   Să dau la o parte stelele, îngrămădindu-le unele peste altele, formând un râu de aur cu valuri licărind...

   Să fac o poiană în locul stelelor în care să chem îngerii... nedoriți de mame pe pământ, să se prindă într-un dans alb de aripi, ca penele cârdului de lebede, pe care l-am lăsat în urmă, când m-am atins de nori...

   Din stele să-mi fac cârje de lumină să trec dincolo de lună... până la tronul Curat...

   Lasă-mă să țes din culorile curcubeului iile sărbătorii Duhului Sfânt... purtate de iubiții Tăi jos pe pământ, când se adună și-Ți laudă numele, sub Focul binecuvântat.

... Îmi las lacrimile bucuriei, fericirii, în dansul stelar și al norilor, și al curcubeului, la tronu-Ți sfânt.

   Când mă voi întoarce îmbrăcată în  noua mea ie și m-or întreba: 'De unde vii? '  Eu, cu fața luminată de flacăra sfântă le voi spune cald, fericită: 'De la biserică! '

   Azi sunt Rusaliile! S-a coborât Dumnezeu pe pământ pentru noi din nou!



 
Un frumos si liric poem in proza de ziua cea mare de nastere a Sfintei Biserici, ziua Cincizecimii, a Penticostului, cand Biserica lui Iisus a fost botezata cu limbi de foc si har sfant. Acelasi Duh Sfant, mangaietorul, duhul adevarului lumineaza viata Bisericii si astazi, dar si viata celor care sunt madularele, parte din trupul inviat al Domnului: "Când mă voi întoarce îmbrăcată în noua mea ie și m-or întreba : De unde vii? Eu, cu fața luminată de flacăra sfântă le voi spune cald, fericită: De la biserică!". Harul si darurile, harismele Sfantului Duh sa fie cu poeta si cei ce iubesc podoaba sfanta a Casei Domnului.
Adăugat în 05/06/2017 de marin2016
Amin. Domnul să ne umple de Duhul Sfânt așa ca-n Ziua Cinzecimii și o primăvară divină /de har și Lumină plină/să fie inima noastră/ și roadă divină în glastră/ să-i înflorească!
Pace sfântă, har și binecuvântările Tatălui.
Adăugat în 06/06/2017 de Ioanhapca
Lacrimile bucuriei sfinte nu pot scălda faţa oricărui pământean, ele izvorând doar din locaşul tainic al inimii acolo unde-ŞI are 'adăpostul' Duhul Sfânt. O lucrare foarte frumoasă ce inundă şi luminează şi inima cititorului. Fiţi binecuvântată sora Sanda.
Adăugat în 06/06/2017 de floridinmaracineni
Un mulțumesc plin de Duhul Sfânt stimații mei ;Florica Ficard și MIhalache Marin .Dumnezeu sa ne țină în sfânta-I dragoste.
Adăugat în 06/06/2017 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 777
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni