Mijlocirea pentru familia noastră
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 05/06/2017
    12345678910 9.20/10 X
Media 9.20 din 5 voturi
Mijlocirea pentru familia noastră

   Un creştin nu poate trece harul lui Dumnezeu asupra copilului său şi nici să-şi alăture soţia lui sfinţeniei proprii, dar el trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a-i îndruma spre Tatăl. Dumnezeu a poruncit întregii case a lui Avraam să se taie împrejur, ca astfel cu toţii să fie mai aproape de dorinţa inimii Lui. Harul schimbă dragostea pentru familia noastră într-o sursă spirituală şi ne determină să ne rugăm şi să lucrăm pentru binele lor veşnic.

   Oare ce aşează dragostea creştinului mai presus de dragostea lumii? Oare un păgân nu lasă o moştenire copiilor lui? Şi nu se îngrijesc ei de angajaţii lor tot aşa de bine ca şi ceilalţi oameni? Dragostea noastră trebuie să meargă mai departe. Când prietenii lăudau perseverenţa tatălui său în a-l educa, Augustin se plângea - 'Dar tatăl meu nu m-a pregătit pentru Dumnezeu. Planul său era ca eu să devin un orator, nu un creştin.'

   Fraţii mei, dacă Dumnezeu înseamnă totul pentru voi, oare El n u merită să fie cunoscut de familiile voastre? Acum va ţine împreună o casă. N-aţi vrea ca cerul să vă ţină împreună pentru veşnicie? Poţi să te gândeşti fără să te înfiori, ce durere ai simţi dacă membrii familiei tale ar fi separaţi după moarte, unii mergând în cer iar alţii mergând în iad?

   Prin legea lui Lycurgus, tatăl care nu se ocupa de educaţia copilului său când el era tânăr, îşi pierdea dreptul de a fi ajutat de copilul lui la bătrâneţe. Nu voi comenta legea aceasta dar vreau să spun următorul lucru, căci cei ce nu-şi îndrumă copiii spre o relaţie corectă cu Dumnezeu vor pierde respectul cuvenit din partea copiilor.

   Unele familii sunt precum renegaţii, prin aceea că ei nu fac altceva decât să se ispitească unul pe altul, fiecare scoţând la iveală greaşeala celuilalt, an de an. Cum am putea numi astfel de familii, decât nişte iaduri deasupra pământului?

   Satan e întotdeuna gata să profite de slăbiciunile unei familii pentru a provoca rău, determinându-i chiar pe cei evlavioşi să se murdărească unul pe altul. De exemplu, frica lui Avraam a fost o cursă pentru Sara, care s-a lăsat uşor convinsă să mintă de dragul soţului ei, pe care îl iubea aşa de mult. Iar dragostea puternică a Rebecăi pentru Iacov, asociată cu respectul lui pentru ea, l-a schimbat dintr-un om cinstit într-un intrigant subtil, care şi-a înşelat fratele şi tatăl. La început, acesta i s-a părut un păcat prea mare pentru a-l săvârşi - 'Voi trece drept mincinos înaintea lui, şi în loc de binecuvântare, voi face să vină peste mine blestemul.' Şi totuşi, abila constrângere din partea mamei a făcut ca acest păcat grozav să se strecoare înlăuntrul fiinţei lui Iacov, deşi la început se împotrivise cu înverşunare. Şi, adu-ţi aminte, cei care s-au clătinat şi au căzut au fost oameni evlavioşi!

   Ai grijă să nu fii o pricină de păcătuire pentru familia ta! Ar fi un lucru dureros să-ţi vezi copilul cum suferă şi sângerează datorită unei răni pe care tu ai provocat-o. Dar chiar şi o astfel de suferinţă ar fi mai bună decât murdăria păcatului şi vinovăţia pe care le-ai produs.

   De asemenea, permite-mi să-ţi amintesc ca tu însuţi să eviţi acceptarea vreunui păcat venit din partea familiei tale, după cum trebuie să eviţi transmiterea lui. Tu ai o dragoste puternică pentru soţia ta şi acesta e un lucru bun. Dar nu lăsa mărul ispitei să pară mai atrăgător când mâna ei ţi-l oferă. Tu te iubeşti prea puţin pe tine şi pe Dumnezeu, dacă păcătuieşti de dragul ei. Chiar dacă, voi, soţiilor, sunteţi supuse soţilor voştri, ascultaţi în Domnul, nu întoarceţi tablele pentru a aşeza porunca a şaptea înaintea primei porunci. Supune-te lui Dumnezeu înainte de a te supune soţului tău! Poate că ar trebui să te întrebi -Este posibil să ţin porunca lui Dumnezeu ascultând de dorinţele soţului meu?

   În afaceri, noi plătim mai întâi datoriile cele mai mari, care sunt deja taxate. Faţă de cine eşti mai îndatorat, faţă de Dumnezeu sau faţă de partenerul tău? Mergi cât de departe poţi cu rudele tale şi în compania lui Dumnezeu, dar nu atât de departe, dacă nu vrei să renunţi la sfinţenia şi neprihănirea ta.

   Nimeni, nici familia, nici altcineva, nu te poate ajuta să câştigi aceste comori pe care tu le-ai pierdut.

Un amănunțit,dureros adevar la care trebuie să medităm cu toata seriozitata.
Autorul prinde intrun cuprins concentrat multe din problemele vitale pe care trbuie sa le cercetam în familiile noastre .
Cu adevarat , hrana proaspată, ulțumim dragă sora Florica.
Adăugat în 05/06/2017 de sanda_tulics
adevărat. Doar Dumnezeu ne poate da îndrumările necesare; cum să ne comportăm în familie şi cu propria famile. Foarte bun ceea ce ai publicat.
Fii binecuvântată Flori Domnul să-ţi fie alături mereu mereu.
Adăugat în 06/06/2017 de 1954adina.9mai
Sfaturi, povețe și avertizări sfinte, bine întemeiate pe Cuvântul vieții, la care trebuie să ia bine seama oricine și mai ales cel ce vrea să trăiască în veci cu Dumnezeu.
Adăugat în 06/06/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1089
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni