Iubirea, izvor limpede din Isus.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de Roberta.Patricia in 19/04/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

     Ce faci când eşti disprețuit şi batjocorit? Loveşti şi tu sau eşti blând, plin de Duh şi de putere?
     Te-ai gândit vreodată de ce Isus S-a lăsat batjocorit de oameni, biciuit şi scuipat? (Matei 27:26-44). A vrut să fie exemplu. Un exemplu pentru noi, pământenii. Trebuie să mergem după urma paşilor Săi, să lăsăm stima de sine, mândria, privirile trufaşe şi să fim gata să ajutăm pe cei care ne greşesc şi să nu ne răzbunăm, ci să biruim răul prin bine, făcând fapte vrednice de pocăință celui ce ne greşeşte , iar în felul acesta îngrămădim cărbuni aprinşi pe capul său (Romani12:17-21). Isus care era Fiu de Dumnezeu avea la îndemână o grămadă de cete de îngeri, nu putea să nimicească pe cei răi? Isus era ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund (Isaia 53:7). Isus, a luat chip de om, a devenit muritor, lipsindu-Se de slavă, a cunoscut ce e slăbiciunea.
      "Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat." Evrei 4:16
      Noi, creştinii, cei care trăim cu Domnul, ar trebui să fim exemple pentru cei din jur.  Domnul să ne ajute să fim mărturii vii pentru cei care ne privesc și așteaptă să vadă cum reacționăm în situațiile dificile, să întoarcem răul care ni se face, prin bine, să binecuvântăm pe cei care ne blestemă, să iubim, să tăcem, să răbdăm, să iertăm și să trecem peste. A ierta pe cel ce ți-a greșit e un lucru pe care Dumnezeu Îl cere de la fiecare ca El să le ierte pe ale noastre. Să iertăm căci și Dumnezeu ne-a iertat multe. De ce să fim reci, seci și monotoni cu fiecare om care ne iese în cale? De ce să nu fim plini de viață, energie și bucurie? De ce să nu fim lumini vii, un far care să lumineze în negura acestei lumi? De ce să nu fim o rază de lumină pe calea cuiva?
      De ce lăsăm firea să ne conducă? Lasă-L pe Dumnezeu să își aibă viața în tine. Fii un om cu caracter, un om integru, care indiferent de ce se întâmplă în jurul său să rămână neclintit în convingerile și valorile morale ale Dumnezeului Viu.
      Când greşim, suntem noi tentați să învinuim pe cei de lângă noi sau vedem transparent sufletul şi poziția noastră, oglinda exactă a realității?
      

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 816
  • Export PDF: 3
Opțiuni