Sfințenia.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Roberta.Patricia in 03/04/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
     "Dumnezeu lucrează sfințenia în interior ; tu o lucrezi în exterior ; trebuie să înfăptuieşti în trăirea exterioară ceea ce El înfăptuieşte la izvoarele lăuntrice ale ființei tale spirituale . " asta spunea o dată Prințul Predicatorilor , Charles Spurgeon .  
     O dată ce se produce naşterea din nou în ființa ta totul se schimbă , devii un om nou în Hristos , un om plin de râvnă pentru Creatorul ființei tale , iubeşti mai mult , ierți mai mult , totul e schimbat . Nu mai eşti aceeaşi persoană ca înainte . Natura omenească tinde să facă răul , dar cerând ajutor Domnului , menții acel echilibru în caracter care te face o mărturie înaintea oamenilor , iar Dumnezeu răsfânge o frântură din El în noi ca să arătăm oamenilor Fața şi Inima Domnului , ca ei să Îl vadă pe El în noi, iar în acest fel să îi atragem la El . 
     În inima noastră, în interior se întâmplă schimbarea , iar ceea ce avem în visteria inimii lăsăm să iasă afară . Dacă ai o relație adevărată cu Dumnezeul inimii tale şi dacă ai o inimă sinceră şi curată , atunci te vei comporta ca un copil de Rege , nu îți vei permite ca de pe buzele tale să se reverse cuvinte  murdare sau stricate , ci vei fi cumpătat şi calculat în vorbe , vei veghea şi îți vei ține în frâu tot trupul şi în acest fel vei fii un model demn de urmat , vei fi plin de viață , de miros şi aromă plăcută înaintea oamenilor . Spune un verset în Biblie , în Matei 12:34 : " Căci din prisosul inimii vorbeşte gura " . Cel care poate să-şi înfrâneze limba este un om desăvârşit . "Chiar şi un prost ar trece de înțelept dacă ar tăcea, şi de priceput dacă şi-ar ține gura . " (Proverbe 17:28).
     Dumnezeu lucrează şi la omul dinăuntru şi la cel lăuntric ca să poată să-şi desăvârşească planul cu privire la viața noastră , ne şlefuieşte ca să devenim pietre vii pentru El . Viața e o continuă luptă şi suntem mereu în procesul de învățare . Trebuie să stăm mereu în lumina Cuvântului Său ca să fim umbriți şi puterea să ne fie mărită în ziua necazului , a încercării şi a testelor , Cuvântul Său să fie o candelă pentru picioarele noastre şi o lumină pe cărare .  "Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor : Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui . Aceasta este datoria oricărui om . " Eclesiastul 12:13 . 
   " Planurile se pun la cale prin sfat!  Fă războiul cu chibzuință . " Proverbe 20:18 .
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 793
  • Export PDF: 4
Opțiuni