Independența și individualismul
Autor: Witness Lee  |  Album: Cristosul Atotinclusiv  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Independența și individualismul

   Independența și individualismul

   Am văzut că pentru poporul Domnului calea de a stăpâni țara cea bună e aceea de a acționa ca un grup, nu ca persoane individuale. Aceasta înseamnă că nici o singură persoană ca individ nu poate intra în țara cea bună. Nu e treaba ei. Este treaba unui corp colectiv. De asemeni vă reamintesc că e nevoie de cort pentru ca poporul Domnului să intre în țara cea bună. Primul lucru pe care copiii lui Israel l-au ridicat printre ei a fost cortul. Acest lucru indică în mod viu, detaliat, faptul că intrarea în țara cea bună are o natură colectivă nu individuală. Noi trebuie să fim zidiți, trebuie să fim uniți cu toții într-un singur trup ca și cort. Savurarea lui Hristos e o progresie, o dezvoltare continuă. Există un început și există un proces. Există o cale de îmbunătățire și de înaintare. Începem prin a-L savura pe Hristos ca miel apoi mergem mai departe și atingem stadiul în care Hristos e pentru noi chivotul mărturiei cu creșterea cortului. Această creștere, lărgire a chivotului, e un grup de oameni contopiți cu Hristos și zidiți împreună în natura divină. Ei sunt zidiți într-un singur trup ca însăși expresie a lui Hristos care e manifestarea și mărturia lui Dumnezeu. Trebuie să ne fie foarte clar faptul că la acest stadiu acești oameni ce L-au savurat pe Hristos în mod continuu au devenit una. Ei nu mai sunt simpli indivizi căci prin savurarea lui Hristos ei au devenit un singur trup. La început, se pare că noi Îl savurăm pe Hristos în mod individual și separat dar când ajungem la stadiul ridicării cortului noi nu mai existăm separați. Trebuie să ne întâlnim împreună, să fim uniți împreună, să fim zidiți într-un singur trup. Cele patruzeci de scânduri nu pot fi separate. Dacă sunt separate, nu mai poate exista chivotul, nu va exista nici un loc pentru chivot ca mărturie a lui Hristos. Noi trebuie să fim una! La acest stadiu, printre copiii Domnului trebuie să existe ceva în calea unității. Această unitate e cortul ca lărgire a chivotului. Niciodată nu putem merge mai departe de unii singuri, în mod separat, izolat și individual. Niciodată nu putem continua ca o scândură separată!

   În clădirea Domnului toate numerele și dimensiunile conțin cifrele cinci și trei - acest lucru e valabil în întreaga lucrare de zidire a lui DUMNEZEU de-a lungul Scripturii - în arca lui Noe, în cort, în templul lui Solomon, în templul descris de Ezechiel. Dimensiunile conțin numerele de bază trei și cinci. De ce? Deoarece numărul trei Îl reprezintă pe Dumnezeul Triunic în înviere iar numărul cinci este numărul patru, numărul creațiunii, plus unu, Creatorul. Creatura plus Creator devine cinci. În toate dimensiunile cortului există aceste două numere simbolizând faptul că, clădirea lui Dumnezeu e constituită din Dumnezeul Triunic în înviere, contopit cu omul. Acum remarcați: lățimea scândurilor nu e de trei coți ci de un cot și jumătate sau cu alte cuvinte o jumătate din trei. Acest lucru e foarte important! Înseamnă că tu nu ești o persoană completă, ești doar o jumătate. Trebuie să fii unit cu cineva. Domnul a trimis întotdeauna ucenicii doi câte doi. Dacă tu mergi singur, ești doar jumătate. De exemplu, atunci când un frate vine la întâlnire noi putem spune că el e doar jumătate dar dacă după câteva minute apare și soția lui care e cealaltă jumătate, atunci când ei se așează împreună au completarea.

   Trebuie să fii profund impresionat de faptul că tu nu ești o unitate completă, ești doar o jumătate! Trebuie să fii coordonat în Trup. Niciodată nu poți fi un simplu individ. Dacă ești individualist, vei fi distrus. Azi, e foarte greu de învățat această lecție. Independența și individualismul sunt sunt așa de mult accentuate, iar copiii lui Dumnezeu au fost foarte mult influențați. Dar ca popor al Domnului niciodată nu putem fi independenți! Dacă suntem independenți și individualiști, comitem o sinucidere spiturală.

   Ca mădulare ale Trupului trebuie să fim uniți cu toții dar nu într-un mod teoretic ci într-unul practic. Nu e o învățătură frumoasă, ci e o realitate.

.....................................

   Pot să depun mărturie că, prin harul Domnului în ultimii treizeci de ani am fost cu adevărat unit cu alți frați și surori. Dacă m-ați întreba sau dacă Satan m-ar întreba cu cine sunt unit, imediat aș putea să arăt anumite persoane. Aș putea spune: Sunt legat în mod real, definit și practic cu acei frați și surori în Domnul.

   O, aceasta îl amenință pe vrăjmaș! Cât urăște el acest lucru! Oriunde se află doi sau trei care într-adevăr sunt asfel uniți, este o minune și o mărturie în fața întregului univers. Doi oameni care au fost uniți cu adevărat, niciodată nu pot fi separați, ei nu mai pot acționa ca indivizi!

   Trebuie să învățăm această lecție fiindcă doar așa putem stăpâni țara. Tu nu poți să-L savurezi pe Hristos de unul singur! Tu trebuie să fii o scândură, una din numeroasele scânduri, împreună unite. Când a fost ridicat cortul printre copiii lui Israel, Domnul nu era nici în ceruri, nici în pustie ci era acolo în cort, în cortul întâlnirii. În realitatea spirituală de azi, El este găsit în zidirea împreună a sfinților în mod practic în El ca locuință a Sa.

   Frați și surori, voi și cu mine trebuie să mergem mai departe, trebuie să facem un anumit progres în savurarea lui Hristos. Trebuie să avem noutatea vieții, noutatea Duhului, prospețimea și dulceața savurării tot mai adânci și mai bogate a lui Hristos! Trebuie să progresăm puțin, nu trebuie să fim mulțumiți cu starea prezentă. Dacă ești individualist acest lucru nu va putea fi posibil. Ești terminat, nu ai nici o șansă. Trebuie să fii unit, să fii conectat cu copiii Domnului! Tu trebuie să fii unit cu cei pe care Domnul i-a așezat în localitatea ta. Poate tu vei spune căci nu poți suporta pe cutare sau pe cutare, că el e pentru tine foarte ciudat și nu poți să-l accepți, dar Domnul îți va spune că nu ai altă alternativă, du-te și acceptă-l așa cum e. Învață lecția! Aceasta e cea mai mare binecuvântare și aceasta e lecția pe care trebuie să o învățăm pentru a avea o clădirea reală a Domnului. Nici o persoană nu va putea acționa de una singură, în mod individual, ca preot.

   Preoția este un Trup! 

„Dacă suntem independenți și individualiști, comitem o sinucidere spirituală.”Niciodata n-sam gandit ca este asa due periculoasa izolarea....De aceea, trebuie să ne unim în duh....chiar și pe R.C., care, astfel, ar deveni o Biserică on-line...
Adăugat în 10/12/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1042
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni