Atacurile agresive asupra Bisericii lui Hristos
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 09/06/2016
    12345678910 0/10 X

Atacurile agresive asupra Bisericii lui Hristos

Tot mai mult observam in ultimul timp atacurile agresive asupra “bastioanelor” Bisericii crestine, care cu parere de rau putem spune, cad pe rand in mijlocul unei lumi amortite de betia unei vieti premergatoare vremii anticristului.
Astfel sub egida toleranta si corectitudine politica, bisericile locale de astazi sunt presate sa-si schimbe standardele, in asa fel incat sa placa lumii si cu scopul astfel de-a fi lasata in pace si de-a trai si ea bine pe langa lumea aceasta. Ce nu vede insa biserica de astazi este ca lumea este egoista ca intotdeauna si nu-i pasa de loc de biserica, astfel lumea nu ridica nici macar un deget in favoarea bisericilor distruse din tarile musulmane, de catre statul Islamic sau alte grupari musulmane, nu se cutremura presa acestei lumi cu privire la crimele asupra crestinilor din tarile islamice, se cutremura doar la idea ca anumite state sau tari de pe diverse continente nu accepta parteneriatele homosexualilor drept legale sau prezenta transsexualilor in toaletele si prezenta copiilor nostri, la scoala sau in locuri publice.
Asa ca e clar ca lumea „o doare-n cot” de biserica de astazi, ea se lupta doar sa distruga standardele bisericii de astazi si cat poate sa ne anihileze orice putere de marturie in societate.
Cum se poate acest lucru si care ar fi cateva motive pentru care bastioanele standardelor bisericii cad unul cate unul:

1. Formarea unei clase ierarhice in biserica, dependenta de salariul lunar si hranirea turmei cu ce vrea sa auda

Sigur ca asta-i poveste veche si la cultele istorice e poveste foarte veche. Initial fiecare crestin din biserica era un madular sanatos si egal cu celelalte, inaintea lui Dumnezeu, in fata tuturor celorlalte madulare din Trupul lui Hristos.  Asa ca intr-un trup omenesc, piciorul nu-i mai important decat mana si invers, toate madularele din trup depind una de alta si slujesc unele altora.
Totusi in timp nu a ramas asa, au fost formate ierarhii in Biserica si unii au inceput sa se infrupte financiar din trupul Bisericii, in acelasi timp puterea avuta in societate a momit pe multi ierarhi sa faca alianta cu conducatorii politici ai lumii.
Astfel am asistat in istorie la aliante urmate de crime oribile, la o biserica (ierarhie) tot mai bogata si influenta.
A aparut Biserica neoprotestanta si ne gandeam ca lucrurile vor merge mai bine. In timp insa s-a ajuns tot la formarea unei clase ierarhice in biserici, la salarii, bani si multa influenta. Astfel ca astazi asistam la o clasa de pastori care arata la fel ca preotii catolici sau ortodocsi de odinioara, in ce priveste gandirea ierarhica, cat si in ce priveste aliantele cu conducerea politica.
In Biserica, Dumnezeu ne-a dat daruri spirituale si odata cu ele autoritate in lucrare, insa niciodata nu a format ierarhii prin care unul e inferior ca are darul mangaierii de exemplu si altul daca are darul de pastor ar fi superior.
Mai mult ca atata, darul nu necesita o meserie, ci o slujire in Biserica. Domnul nu a poruncit salarizarea unor anumite tipuri de slujitori in Biserica si nu a incurajat trairea unora pe spatele Bisericii, datorita unui dar duhovnicesc.
Doar un singur lucru a promis Domnul celor care au lasat totul pentru El, un loc in Imparatia lui Dumnezeu, oricat ai lucra prin orice dar duhovnicesc esti doar un rob netrebnic si nu un superior celorlalti. Pe langa asta Dumnezeu a promis protectie si biruinta in orice incercare, indiferent de circumstantele de pe pamant.
In bisericile de astazi, prin ierarhizare si salarii substantiale, s-a ajuns la prosperitate si influenta a ierarhilor in lumea de astazi. Astfel asistam la aliante, la organizatii puternice si banoase, la megabiserici si aliante in biserici, care sa sustina partea financiara. Pe deasupra asistam in circumstante de felul acesta la teologii false, teologia emergenta, teologia prosperitatii ectc, astfel standardele biblice sunt date la o parte si inlocuite cu forme seci. Asta cu autoritatea si concursul clasei ierarhice formate si finantate in biserici, cei care bineinteles ca au avut grija ca in timp sa coboare si sa schimbe standardele biblice in favoarea buzunarului.
De fapt in Biserica trebuia sa fie oameni cu daruri spirituale, care sa vegheze la sanatatea bisericii si la invatatura sanatoasa, nu unul care sa suplineasca prin superioritate deciziile pentru biserica. Oamenii s-au obisnuit astfel sa nu mai citeasca Scriptura acasa, ci in mod simplu sa vina o data pe saptamana la Biserica si sa manance fara discernamant tot ce pastorul le pune inainte.
Astfel ca nu ne mai miram astazi ca enoriasii din biserici cad pe spate si rad ore in sir, accepta teologii desucheate, nebiblice si si-au facut idoli din pastori fiind gata sa-i urmeze in orice circumstanta, unii chiar declarandu-se dumnezei. De fapt ei pot predica orice, distrand pe cei din audienta cu tot felul de povesti, numai cu standardul de sfintenie si invatatura sanatoasa a Bibliei, nu.

2. Acceptarea chipului veacului acestuia in biserici

Astazi cand pretinzi un anumit standard biblic in biserica repede esti categorisit ca legalist, traditionalist, fariseu si in multe alte feluri, astfel ca tu sa te rusinezi si sa-ti crape obrazul de rusine.
Asa ca la biserica s-a ajuns ca la discoteca, asta privitor la tinuta. Femei, fete, arata parca sunt staruri de la Hollywood, fuste mini, mulate pe corp, extravaganta si fereasca Dumnezeu sa indraznesti sa spui ceva. Ce sa mai spui ceva de acoperitoarea femeii, de fapt respectarea autoritatii stabilite de Dumnezeu, este data la o parte aceasta porunca, condamnata, anihilata, cica datorita contextului cultural in care vorbeste Pavel si diferite alte motive hilare si fara nici un fundament biblic.
Pe de alta parte ierarhii nostri isi permit sa stea la amvon cu mainile in buzunar, sa spuna glume ca sa radem in hohote, sa fie imbracati sport sau cum vor ei, aratandu-ne ca de acolo de unde predica ei au un Dumnezeu lipsit de orice urma de sacralitate si cu care ei se trag de sireturi cand vor.
Pe langa standardul coborat la tinuta, a aparut in inchinare un nou standard. Daca pana acum concertele si trupele rock faceau jocul satanei in lume, acum s-au mutat in biserica.
Ca sa aibe mai mult timp, crestinul asta nou, a scos ora de rugaciune, a combinat concertul rock cu rugaciunea, cica ei se roaga cantand si dupa putina saga a ierarhului, fiecare pleaca acasa bucuros.
Cat priveste interiorul si sanatatea spirituala a crestinului, astazi divortul a devenit parca o regula, pe de alta parte vorbirea a devenit una presarata cu jargoane si de multe ori chiar injuraturi, abstinenta e doar un “dinozaur” care aduce doar rasete si batjocura, ce sa mai vorbim despre homosexualitate care este acceptata in multe cercuri crestine drept normalitate.

3. Comfortul crestinului de astazi si repercusiunile asupra bisericii

In general acest comfort a cuprins toate bisericile crestine si se bazeaza in primul rand pe materialism, plaga societatii din ziua de astazi.
Asta se manifesta prin schimbarea tuturor prioritatilor stabilite de Dumnnezeu, datorita materialismului. Astfel sotia sau sotul nu mai au timp de ei si de relatia cu Domnul, astfel parintii nu mai au timp de copii si de relatia lor cu Domnul, de educatia lor si de-a le da valori. Asistam la o generatie de copii a nimanui sau a televizorului sau a cine stie care-i ingrijitoare de copii. Mai mult am ajuns sa platim pastori de tineret care sa ne distreze copiii, sa mearga cu ei la baschet, la fotbal, la pizza, sa-i distreze saracii. Asa ca de multe ori ne bucuram vazandu-i pe scenele bisericii cu parul mare, tatuati si tinand chitari in mainile lor, dand din cap de ne miram ca mai au creierii la loc si fereasca Dumnezeu sa indrazneasca cineva ceva impotriva acestor manifestari, ca doar asta-i mai tine legati de biserica. Daca nu-i mai lasam sa cante rock “crestin” in biserica, atunci vor pleca frate in lume, de aceea indiferent de situatie ei raman in biserica, iar noi tacem.
Comfortul acesta ne face ca in primul rand sa fie prioritara linistea si libertatea noastra si apoi celelalte. Asa ca daca astazi homosexualii isi cer dreptul la casatorie intr-un oras, crestinii tac chitic, daca vreun politician sau curtea suprema ne dicteaza sa facem ceva impotriva credintei noastre, toti tacem chitic, sa nu cumva ne pierdem libertatea sau  comfortul. Daca crestinii sunt ucisi in masa prin tarile islamului si politicienii ne prezinta prin tarile noastre pacea islamului cea binefacatoare, noi crestinii tacem chitic sa nu cumva sa fim categorisiti ca intoleranti sau sa ni se dea vreun alt apelativ.
Nici sa nu-ndraznesti sa mergi la pastor sa-i dai ideea sa iesim in strada ca sigur nu-si vor schimba comfortul pe un protest care s-ar putea sa coste.
Mai este un aspect al comfortului in care cititul Scripturii, rugaciunea, sfintirea noastra devin o “Fata Morgana” a crestinului de astazi. Toate astea sunt inlocuite cu un program de Duminica foarte bine pus la punct, in care este o strategie de bussiness si in care poti sa ai un timp frumos de entertainment de doua ore, dupa masa dupa noua strategie nu mai este nevoie de Biserica, ne strangem pe la case, facem cate-o fripturica si ne odihnim.
Plansetele de pocainta in adunare, dorinta de schimbare, mustrarea Duhului, cantecele sacre cu mesaje sanatoase, rugaciunea cu mic cu mare ectc, toate acestea sunt legalisme care eticheteaza astazi doar pe “farisei” si “conservatori”, “fundamentalisti”, care bine ar fi sa ne putem scapa de ei cat mai repede.
Intr-o asemenea conjunctura pastorul bisericii poate predica ce vrea, oricum nimeni nu poate discerne clar ce zice, poate face aliante de care vrea, poate avea “betii in duhul”, vindeca miraculos prin “bam, bam-uri” strigate si ragete inaintea oamenilor, de fapt in asemenea circumstante se poate orice.

In asemenea circumstante singura posibilitate ar fi o trezire spirituala, insa cu cine? Toti am fost infectati de plagile anticristului si  discernamantul este pe cale de disparitie, astfel ca au ajuns oamenii sa condamne pe cei care inca mai iubesc Adevarul si sa ridice in slavi manifestarile si invatatura enumerata mai sus.  Esti mustrat si apostrofat cand incerci sa spui ceva, esti infierat cu acuzatia ca ai vrea sa fi judecator in locul lui Dumnezeu si sa te judeci pe tine in loc sa judeci manifestarile astea antibiblice. Esti pus la colt si izolat daca cumva mai ai o viziune cat de cat conservatoare, toate acestea sub obladuirea ierarhilor de astazi.
”Mai frate daca pe tineri nu-i lasam sa faca ce vor ei (principiu nebiblic), atunci ii vom pierde pe totdeauna”, deseori ni se spune.
Pai da, draga frate, asta fiindca dumneata ca parinte nu i-ai dat educatia necesara si nu ti-ai facut datoria, asa ca degeaba ar vrea cineva in perioada adolescentei sa-i mai dea Valori Scripturale si Adevar, ca s-ar putea sa nici nu plece si sa-ti dea si una dupa cap.

Si totusi ne ramane un mesaj Viu si Simplu al Domnului, pentru biserica si crestinismul de astazi:
”Apocalipsa 3: 17-21  Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!  Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.” Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”

Simion Ioanas

Puteti citi materialul aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 954
Opțiuni