Despre desăvârşire -2-
Autor: Fritz Berger  |  Album: Despre harul lui Dumnezeu  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/04/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Despre desăvârşire -2-

   Despre desăvârşire

   Apostolul Pavel lucra ca să înfăţişeze pe orice om desăvârşit în Isus Hristos. Astăzi, mulţi predicatori lucrează şi se luptă ca să dovedească oamenilor că nimeni nu poate fi desăvârşit pe lumea aceasta. Se spune ca merge încetul cu încetul; sunt unii oameni care vor să itre în lumină prin faptele Legii. Dar Pavel, nu mergea încetul cu încetul. Într-o clipă, el şi-a văzut starea de nenorocire. I-a apărut Domnul Isus, şi Pavel, a întrebat ce anume trebuie să facă. După trei zile a primit Duhul Sfânt şi imediat i-au căzut solzii de pe ochi căpătându-şi iarăşi vederea. Atunci, el a putut marturisi:

   "Cele vechi s-au dus, iată că toate sunt noi".

   Aşa ne învaţă apostolii! Dar mintea neluminată, ne învaţă altfel: "Ceva din ce era vechi s-a dus şi ceva s-a făcut nou; acum noi trebuie să ne silim ca şi cealaltă parte sa se facă nouă..." Aceasta este să stiţi, CÂRPEALĂ! În viaţa de fiecare zi noi trebuie să rămânem doar la învăţătura sfântă; atunci începe să se facă lumină şi să stăm pe temelia de stâncă a Cuvântului lui Dumnezeu, care nu se clatină.

   "Hrana tare este pentru cei desăvârşiţi, care au mintea deprinsă, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul."

   "De aceea, fiţi desăvârşiţi, cum şi Tatăl vostru din ceruri este desăvârşit".

   Celui desăvârşit nu i se poate aduce nici o învinuire. După mintea pământească, nu s-ar putea crede că cineva ar putea fi fara vină şi nici oamenii Legii nu cred. Dar totuşi, noi citim în Cuvânt despre desăvârşire. Aici nu e nimic de învinuit. Ce este desăvârşit poate să nu fie terminat, tocamai ca şi un pomişor tânăr care e desăvârşit creat dar care trebuie să crească, să se facă un pom mare şi să aducă roade. La fel un copil mic este desăvârşit dacă e normal iar mama lui, desigur că nu ar mai mulţumită dacă el ar rămâne aşa şi nu ar mai creşte; la fel şi tatăl lui. Copilul trebuie să crească! La fel este şi în lucrurile cele duhovniceşti. Dacă un om este născut din nou, atunci el e lucrarea lui Dumnezeu şi ca atare, este fără de cusur; el e desăvârşit, trebuie doar să crească!

   "Nu vă înşelaţi, prea iubiţii mei fraţi! Orice ni se dă bun şi ori ce dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. El de bună voia Lui ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui".

   Născut după voia Sa - aceasta este o lucrare desăvârşită! Darurile Lui sunt desăvârşite!

   "Trebuie să fim născuţi de sus" - se spune într-o altă traducere mai veche. "Aceasta e o lucrare cu totul desăvârşită. Aşa este făcut omul lui Dumnezeu şi aşa este înfăţişat prin jertfa şi prin învierea lui Isus Hristos. Căci voi aţi murit şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Însă, când Se va arăta Hristos viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă". Asupra acestei taine ne dă lumină apostolu Pavel când ne scrie în Corinteni:

   "Acum cunosc în parte; dar atunci voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin".

   Dumnezeu ne vede în lucrarea lui Hristos. El ne spune ce a făcut din noi. De aceea, să rămânem la aceasta şi să contăm pe ea. Aceasta ne va ajuta să ieşim din încurcătură şi ne dă sănătate!

Dacă vom permite ca omul ''născut din nou'' sa crească în noi, dacă îi vom acorda toată asistența creșterii atunci vom ajunge la desavârșirea lucrată de Duhul Sfânt în noi.
Slăvit sa fie Dumnezeu în schombarea noastră dupa voia Sa sfântă!
Domnul Să-ți răsplătească sora Florica ascultarea în slujitre.
Adăugat în 07/04/2015 de sanda_tulics
Se pare ca fratele prin desavarsire intelegea nasterea din nou..totusi, Domnul Isus da o alta definitie desavarsirii..ca fiind sfintenia..
Adăugat în 28/09/2015 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1016
  • Export PDF: 12
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni