Ce este Craciunul ?
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de ESTELLA in 18/12/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

      Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă  şi  întreaga ţară este cuprinsă de freamătul specific acestor sarbatori. Localităţi împodobite, case luminate, pomi îmbrăcaţi în mii de beculeţe colorate, sălile mari de teatru găzduiesc concerte de colinde inălţătoare, marketurile mişună de cumpărători care-şi pregătesc cadourile pentru copii sau nepoţi şi oferte care mai de care avantajoase sau mai puţin avantajoase, funcţie de părerea fiecăruia, invadează magazinele mari şi mici. Toată suflarea se află într-o perioadă de pregătire  intensă pentru cele două zile de sărbătoare. Toate acestea fac parte din viaţa noastră şi îşi au farmecul lor dar concentrându-ne doar pe ele pierdem din vedere spiritualul care este de fapt esenţa Crăciunului. Dacă n-ar fi existat un Fiu de Dumnezeu care să ia chip de om, dacă n-ar fi existat o iesle, nişte magi şi nişte păstori, un Iosif şi-o Maria, atunci Crăciunul nu ar fi existat.

Această sărbătoare nu-şi are rostul dacă nu-L are în centru pe adevăratul sărbătorit. Când spun adevăratul sărbătorit nu mă refer deloc la moş crăciun. Nu, el este doar un bagaj adiţional al acestor sărbători, bagaj agăţat de oameni nu de Dumnezeu. Sărbătoritul real al Crăciunului este Isus Hristos, sau Mesia, sau Emanuel cum mai este El numit de Scriptură. El trebuie să se afle în centru, nu altcineva sau altceva. Obişnuim să spunem: Crăciunul nu e Crăciun fără brad, fără cadouri şi fără moş crăciun. Dovadă de maturitate spirituală am da dacă am spune că nu poate exista un Crăciun reuşit fără Mesia şi pe celelalte să le privim ca pe nişte bonusuri din partea lui Dumnezeu, bonusuri de care îngăduie să avem parte ca să ne bucurăm de ele. Cu ocazia acestei sărbători ar trebui să ne amintim, cu adâncă recunoştinţă faţă de Dumnezeu, de şansa pe care ne-a oferit-o pentru viaţa de dincolo de moarte şi n-ar trebui să îngăduim ca aceste zile de praznic să vină şi să treacă fără să spunem copiilor noştri ce înseamnă de fapt Crăciunul. Sunt copii care ştiu doar de moş crăciun şi de cadouri şi habar nu au de un Hristos, de un Mesia, de un copil născut într-o iesle şi de scopul naşterii Lui, nu ştiu de Irod, de Iosif si de Maria. Bieţii copii n-au nici o vină pentru că dacă noi ca parinţi nu le comunicăm aceste realităţi atunci n-au de unde sa afle de ele. Aşadar, îndemn cititorul să nu permită  perpetuarea golirii de conţinut, de-a lungul generaţiilor, a sfintelor sărbători de  iarnă.

Ai dreptate Domnul sa te binecuvânteze, eu ma întrebam de ce spunem oare "craciun" când de fapt e nașterea Domnului Isus.
Adăugat în 20/12/2014 de LauraCristina23
Statistici
  • Vizualizări: 3445
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni