Promovarea adevărului
Autor: Iosif Anca  |  Album: Faptele firii pământeşti  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/06/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Promovarea adevărului

   Promovarea adevărului trebuie să devină o prioritate

   Întregul nostru comportament trebuie să demonstreze dragoste de adevăr şi ură faţă de minciună. De asemenea, noi trebuie să avem discernământ, să nu ne lăsăm induşi în eroare de "proroocii mincinoşi", atât în problemele spirituale cât şi în cele materiale. Noi trebuie să dovedim discernământ faţă de astfel de oameni. Ei par foarte credibili: nu sunt timizi deloc, sunt convingători, îţi dau impresia că urmăresc binele altora, dar noi trebuie să vedem dincolo de aparenţe. Uneori ne păzeşte Dumnezeu de proorocii mincinoşi, dar sunt situaţii în care ne lasă să ne păzim singuri. Porunca ne este adresată nouă: "Păziţi-vă de proorocii mincinoşi" ca să nu cădem pe mâna celor ce proclamă cu abilitate minciuna.

   Vorbirea noastră trebuie să promoveze adevărul. În Proverbe 12.5 se spune că "Gândurile celor neprihăniţi nu sunt decât dreptate, dar sfaturile celor răi nu sunt decât înşelăciune". Dacă cineva proclamă lucruri greşite nu-l lăsa să vorbească el, ci sfătuieşte tu, spre bine. Această metodă se aplică foarte bine în familie. Copiii noştri primesc tot felul de influenţe exterioare, dar noi ca părinţi, trebuie să-i sfătuim pe copiii noştri, să-i educăm în spiritul adevărului.

   Unul dintre băieţii mei a minţit într-o zi şi mi-a venit ideea să-i spun ce spune Biblia despre minciună. Am pus-o pe sora lui mai mare să-i citească Apocalipsa 21.8. Apoi i-am spus: Ai auzit că pedeapsa pentru mincinoşi este iazul de foc. Pentru că ai început să minţi trebuie să începi să fii ars. Uite, pune degetul aici - aveam în curte un foc care ardea destul de puternic. Deşi au trecut aproximativ doi ani, copilul meu nu a uitat acest text. Când a aflat că alcătuiesc un studiu despre minciună, mi-a spus repede: Eu ştiu un text despre minciună: Apocalipsa 21.8, Mincinoşii vor arde în foc.

   Deci, arătând care sunt efectele minciunii, proclamând adevărul, dezaprobând minciuna, aducem un serviciu în lupta de eliminare a minciunii. Dacă tolerăm minciuna fără să luăm poziţie, minciuna va progresa. O vorbă înţeleaptă spune: pentru ca răul să înainteze, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic, să nu protesteze, să lase răul să-şi facă lucrarea distructivă. Promovarea adevărului se poate face şi prin dezaprobarea minciunii şi a mincinoşilor. În Proverbe 12.22b ni se spune că: "... mai mult preţuieşte un sărac decât un mincinos". Dacă minciuna este dezaprobată, dacă mincinoşii sunt desconsideraţi şi pedepsiţi, aceasta îi va determina să se îndrepte, să se lase de minciună.

   În Romani 1.28-29 ni  se face din nou clar că dacă nu propovăduim Evanghelia, minciuna va avansa: "fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu (ADEVĂRUL) în conştiinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate. Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire ... de înşelăciune ...".  Oamenii care nu au contact cu Adevărul - nu citesc Biblia, nu ascultă Cuvântul - nu sunt mustraţi prea mult în conştiinţa lor, dar "cine umblă cu înţelepţii se face şi mai înţelept".

   Cu cine umblăm noi? Şi ce devin cei cu care noi umblăm?

La baza fiecarui caracter duplicitar, nesincer sta..minciuna Orice împaratie cladita pe minciuna va fi darâmata! Orice relatie in care se minte va avea de suferit pina adevarul va face lumina!
Orice persoana lingusitoare stapineste foarte bine ''arta'' de a juca bine rolul unui neprihanit dar Expertul in adevar il va da de gol!...si ar fi multe de spus dar adevarul are putini adepti traitori ,acestia vor mosteni cu adevarat împaratia cereasca promisa ..chiar daca au enorm de mult de suferit aici din pricina lui, el fiind dusmanul de moarte al...minciunii.
Feicitari pentru postarea textului!
Adăugat în 13/06/2014 de sanda_tulics
Fiţi binecuvântată sora Sanda, mulţumesc de comentariu, de felicitări.
Adăugat în 14/06/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1335
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni