Nu urî şi nu blestema poporul evreu!
Autor: Nabil Haddad  |  Album: Mărturii  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 24/05/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Nu urî şi nu blestema poporul evreu!

   Numele meu este Nabil Hadda. Sunt arab palestinian şi m-am născut în Haifa, în anul 1938, având părinţi arabi creştini.

   Îmi aduc aminte că din primii ani ai copilăriei, întotdeauna mergeam la culcare deprimat. Am luat hotărârea să aflu o cale de a fi fericit. Ştiam că părinţii mei mă iubesc, dar aceasta nu mi-a schimbat starea de nefericire. Eram convins că dacă aş putea deveni bogat şi plin de succes, aş fi fericit. Aceasta a devenit obiectivul meu.

   În anul 1948 a început războiul dintre arabi şi evrei. Toată familia mea s-a mutat în Liban. La sfârşitul anilor 1950 am venit în S.U. la un colegiu.

   Astfel, în America, am început să-mi realizez obiectivul de a acumula succes şi bogăţie prin intermediul educaţiei şi al afacerilor. În anii următori m-am căsătorit, am devenit cetăţean american, am avut primul copil şi am deschis francize McDonald's (un sistem de comercializare a produselor, serviciilor şi tehnologiilor, bazat pe o colaborare strânsă şi continuă între persoane fizice şi juridice). La vârsta de treizeci de ani eram milionar. Totuşi, depresia nu mă părăsise. Am început să urmăresc lucrurile materiale: maşini, călătorii, agrement, tot ceea ce se putea cumpăra cu bani - ca să mă simt fericit. Nimic nu a funcţionat.

   În cele din urmă, am început să pun întrebări: Cine este acest OM, ISUS? Cin este ACESTA despre care oamenii încă vorbeau la 200 de ani după moartea Sa? Cine este ACESTA pe care unii oameni Îl venerau?

   Am deschis Biblia, dorind să văd ce a spus acest ISUS  despre EL ÎNSUŞI, şi o Prezenţă mi-a umplut camera. Oarecum ştiam că ISUS este Fiul lui Dumnezeu. Am petrecut cea mai mare parte a anului citind Biblia şi vorbindu-le prietenilor mei despre ISUS. Dar încă eram depresiv. În acea perioadă mi-am vândut cele nouă restaurante McDonald's pentru câteva milioane şi am început o nouă afacere. Lucrurile au început să meargă rău. Devenisem tot mai depresiv. Am început să-L întreb pe Dumnezeu...

   De ce Doamne? Înainte să ştiu că ISUS este FIUL Tău, eram bine. Acum totul îmi merge rău!

   Dumnezeu a răspuns: Ce ai făcut cu descoperirea că ISUS este Fiul Meu? Nimic în viaţa ta nu s-a schimbat. Până şi Satan ştie că EL este FIUL MEU!

   Ce vrei să fac, Doamne?

   Pocăieşte-te şi primeşte-L în viaţa ta!

   Am găsit pe cineva care a putut să-mi arate cum să mă rog. M-am pocăit şi L-am rugat pe ISUS să intre în inima mea. Câteva luni am fost botezat cu Duhul Sfânt. Acum deţineam răspunsul. Nu am mai mers la culcare deprimat. Dar viaţa mea nu era în ordine. Afacerea mea continua să meargă prost Din nou m-am "confruntat" cu Domnul. Doamne, am spus, mi-ai jucat o farsă! Când nu ştiam nimic despre Fiul Tău, ISUS, îmi mergea bine. Apoi mi-ai arătat că este Fiul Tău, şi lucrurile au început să se înrăutăţească. Apoi L-am primit în viaţa mea, si acum pierd totul!

   Eu sunt un Dumnezeu gelos! mi-a răspuns El. Afacerea ta este a dumnezeului tău. Rolls Royce-ul este dumnezeul tău, poziţia ta este dumnezeul tău. Îţi voi lua toţi aceşti dumnezei falşi pentru a-ţi arăta cine este adevăratul Dumnezeu. Dar te voi ridica din nou.

   În zece luni am ajuns la faliment. 

   La puţin timp după aceea m-am dus la Fort Lauderdale la un seminar numit Blesteme: cauză şi remediu prezentat de Derek Prince. Am aflat că multe domenii din viaţa mea se aflau sub un blestem: cel financiar, cel fizic, nu mă bucuram de copiii mei. Mi-am adus aminte de aceleaşi probleme din viaţa tatălui meu şi din vieţile altor membri din familia mea.

  În a treia zi, când Derek a condus câteva sute de oameni într-o rugăciune pentru a fi eliberaţi de blesteme, m-am ridicat. Oamenii din faţa mea, de lângă mine şi din spatele meu au avut parte de manifestări fizice de eliberare. Dar eliberarea mea nu a avut loc la acea întâlnire. În ziua următoare, timp de opt ore întregi, prin stări de vomă dureroase, am fost eliberat de blesteme care erau în profunzimea fiinţei mele. Când L-am intrebat pe Domnul de ce anume fusesem eliberat, El mi-a arătat vrăjitoria şi alte probleme specifice.

   Timp de mai multe luni, Domnul a continuat să mi le arate. De fiecare dată m-am pocăit şi am revendicat eliberarea mea în baza lui ISUS, Care S-a făcut blestem pentru mine.

   Într-o zi, în timp ce mă inchinam, am spus: Cât de măreţ eşti! Tu ai creat Universul şi tot ceea ce este în el! Domnul m-a întrebat dacă într-adevăr credeam lucrul acesta. Am spus: Da, Doamne!

   El a spus: Cum este cu poporul MEU, EVREU? Încă păstrezi resentimente în inima ta împotriva lor.

   Mi-am amintit că toata familia mea blestemase evreii. Din primii mei ani de viaţă am fost învăţat să-i urăsc. Acum, în prezenţa Domnului, am spus: Renunţ la orice resentiment din inima mea faţă de poporul evreu! Îi iert! Imediat ceva s-a schimbat în interiorul meu.

   La scurt timp după aceasta, am văzut că Dumnezeu îi spusese lui Avraam, tatal evreilor: VOI BINECUVÂNTA PE CEI CARE TE VOR BINECUVÂNTA ŞI VOI BLESTEMA PE CEI CARE TE VOR BLESTEMA (Geneza 12.3). Apoi mi-am dat seama că finanţele mele nu fuseseră binecuvântate, ci erau sub blestem - un blestem al insuficienţei. Nu mai eram în stare să fac suficienţi bani pentru a-mi împlini nevoile.

   Din anul 1982, de când am fost eliberat de sub blestemul antisemitismului şi al insuficienţei care îl însoţea, venitul meu a început să depăşească nevoile mele. Acum sunt în stare să dau pentru lucrarea Împărăţiei lui Dumnezeu.

   Dumnezeu mi-a vindecat în acelaşi timp şi trupul, şi sentimentele. Sunt total eliberat de depresie. Pot spune că umblu cu adevărat în biruinţă. Mărturia mea i-a ajutat pe mulţi să fie eliberaţi de sub acelaşi blestem şi să trăiască sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

   


   

Deosebit mesaj, mulțumesc pentru inspirația de a fi postat!
Fi binecuvântată sora Florica!
Adăugat în 12/01/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1341
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.