Povestea lui NIMENI
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ESTELLA in 11/04/2014
    12345678910 0/10 X

Stând la fereastră si privind la graba trecătorilor care mişunau pe şoseaua şi pe trotuarul din faţa blocului, căzută în  gânduri adânci şi meditând la câte toate,deodată liniştea în care mă cufundasem  s-a  interferat cu bruiajul sonor a vocii înţepătoare a vecinului de la scara alăturată. Acesta este.......NIMENI; este un personaj  (ca multe altele) care fără să aibă motive obiective  s-a  îndesat bine cu  eul propriu creionând în jurul lui un aer  atotştiutor,vrând să pară tipul descurcăreţ şi bărbat dar de fapt  se află  la o distanţă  de ani lumină de aceste calităţi,  afişând totodată şi  un tablou  de omenie adâncă pe care rar o întâlneşti, însă este doar un tablou. Ei bine, originalul este un NIMENI  lipsit de  identitate proprie,fără personalitate ,incapabil să-şi asume  responsabilităţi şi de aceea acceptă  să "latre" pe langă cei care periodic se perindă prin jurul "ciolanului" .Aşa mai iese şi el din când în când din anonimat dar întotdeauna cade în ridicol şi fiecare  căzătură de acest fel o condimentează cu un râs hohotitor sarcastic,enervant, tipic oamenilor  proşti.

Şi să continui.....

Deci, liniştea îmi fusese  perturbată de acest NIMENI care se luase la ceartă cu un angajat al Administraţiei Publice Locale .Cică îi venise înştiinţare că are restanţe de plată  şi el susţinea că le-a plătit şi că este la zi cu toate. Şi  profitând de faptul că era "zi de sărbătoare mare" în localitate, ca în fiecare Joi, se gândi să atragă şi câţiva spectatori şi să ofere un spectacol gratuit. Dorinţa i s-a îndeplinit  numaidecât. Curând  observai toate capetele trecătoare că priveau înspre cele două marionete,una de doi bănuţi şi cealaltă cu puţin mai scumpă decât prima,  ciulindu-şi urechile să poată auzi bine "perlele" pe care şi le adresau  unul altuia aşaaa...ca la uşa cortului. Şi unul zicea şi celălalt replica şi iar ziceau şi -apoi tăceau şi iar începeau deodată de nu-i mai inţelegeai şi mai urma câte o "pauză publicitară" în care primul NIMENI îşi prezenta râsul sarcastic şi josnic ; şi tot aşa se tăvăleau ei în troaca  cu  jigniri încercând  să elucideze cazul înştiinţării de plată care provocase  această dezbatere spectaculară. În cele din urmă,văzând ei că nu-şi găsesc punctul comun, cele două  creaturi se despărţiră continuând totuşi să-şi mai ofere  una alteia câţiva spini ,căci  doar aceştia mai  rămăseseră  fiindcă  trandafirul valorii  lor  umane   tocmai  l-au strivit  sub molozul de cuvinte  porcoase  si mizerabile cu care s-au împroşcat în văzul  şi-n auzul tuturor.

M-a durut aceasta scena.Chiar  n-aş fi dorit să se  deruleze această secvenţă   în faţa mea . Îi cunosc pe cei doi şi ei pretind că sunt  creştini. Aceştia  au fost cetăţenii  de rând ai   "României creştine" . Ghimpele cel mai dureros îl simţi atunci când participi la scene televizate de acest gen în care actorii sunt cei ce ne conduc şi ar trebui să fie modele pozitive pentru naţiune ; câtă vreme liderii noştri  nu găsesc loc  pentru  Dumnezeu în planurile lor să nu ne aşteptăm la mai bine . Suntem o naţiune creştină conform statisticilor însă  caracterul naţiunii noastre comunică  exact opusul şi de aceea binecuvântările lui Dumnezeu stau departe de noi ca ţară . Totuşi, individual fiecare ar trebui să avem înţelepciunea de-a alege ca împreună cu casa noastră să-L slujim pe Dumnezeu în mijlocul unei naţiuni în continuă degradare spirituală .

(autor, Estela C. Manea)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1173
Opțiuni