Baza oricărei slujiri adevărate
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/03/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Baza oricărei slujiri adevărate

   Nimeni nu poate fi un adevărat slujitor al lui Dumnezeu dacă nu cunoaşte principiul morţii şi al învierii. Domnul Isus Însuşi a slujit de pe această bază. Veti găsi în Matei 3 că, înainte de a-Şi fi început slujirea publică, Domnul a acceptat să fie botezat. El a fost botezat nu pentru că ar fi avut un păcat sau orice altceva care să fi necesitat curăţire. Nu, noi cunoaştem semnificaţia botezului. El este un simbol al morţii şi al învierii. Slujba Domnului nu a început până când, în mod simbolic EL nu Şi-a ocupat acel loc. După ce a fost botezat şi a acceptat de bună voie terenul morţii şi al învierii, Duhul Sfânt a venit peste EL. Apoi EL a început să slujească.

   Ce ne învaţă lucrul acesta?

   Domnul nostru a fost OM făra păcat. Nimeni în afară de El n-a păşit pe pământul acesta fără să cunoască păcatul. Şi totuşi, ca OM, EL, a avut o personalitate separată de a Tatălui Său. Când discutăm despre Domnul, trebuie să o facem cu foarte mare băgare de seamă, dar să ne amintim cuvintele Lui: "Eu nu caut voia MEA, ci voia Celui ce M-a trimis".

   Ce înseamnă aceasta?

   Cu siguranţă prin aceasta nu se înţelege că Domnul a avut o voinţă a LUI proprie. EL a avut o voinţă a LUI, propriile LUI cuvinte ne arată lucrul acesta. Ca Fiu al omului, EL a venit să împlinească voia Tatălui. Şi aceasta este esenţa. Elementul acela din EL, distinct de Tatăl, era sufletul uman pe care Şi l-a însuşit atunci când "la înfăţişare a fost găsit ca om." Fiind un OM perfect, Domnul nostru avea un suflet şi, desigur, un trup, întocmai cum tu şi eu avem un suflet şi un trup. În felul acesta EL avea posibilitatea să acţioneze DIN SUFLET - adică, din EL Însuşi.

   Vă amintiţi că imediat după botezul Domnului, şi înainte de a-Şi fi început slujba Lui publică, a venit diavolul şi L-a ispitit să-Şi împlinească nevoile Lui esenţiale transformând pietrele în pâine, să- Şi asigure o recunoaştere imediată a misiunii Sale făcându-Şi apariţia în mod miraculos în curtea Templului, să-Şi ia în primire fără întârziere domnia asupra lumii, destinată Lui. Sunteţi înclinaţi să vă întrebaţi de ce L-a ispitit diavolul să facă lucruri aşa de ciudate? El ar fi putut, gândiţi voi, să-L ispitească să păcătuiască într-un mod mai grav. Dar Satan nu a procedat aşa. El ştia mai bine. El doar i-a spus lui Isus: "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, porunceşte acestor pietre să se facă pâini." Ce a vrut sa zică? Implicaţia era următoarea: "Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, trebuie să faci ceva ca să o dovedeşti. Iată o provocare. Unii vor pune cu siguranţă întrebarea dacă pretenţia Ta este justificată sau nu. De ce nu rezolvi această problemă definitiv acum, ieşind în faţă şi aducând o dovadă clară?"

   Obiectivul subtil al lui Satan era să-L determine pe Domnul să acţioneze în favoarea Lui Însuşi - cu alte cuvinte, din suflet. Prin poziţia luată, Isus a respins categoric o astfel de acţiune. În Adam, omul a acţionat din sine, separat de Dumnezeu. Aceea a fost întreaga tragedie din Grădină. Acum, într-o situaţie similară, Fiul Omului se aşează pe o altă poziţie. Mai târziu EL o defineşte ca principiul Său fundamnetal de viaţă - iar mie îmi place cuvântul grecesc din această formulare "Fiul nu poate face nimic DIN Sine". Această negare a supremaţiei vieţii sufletului urma să guverneze întreaga Lui slujire.

   Aşa că putem spune cu deplină siguranţă că întreaga lucrare pe care Domnul Isus a făcut-o pe pământ, înainte de moartea Sa pe cruce, a fost înfăptuită pe baza principiului morţii şi al învierii, cu toate că răstignirea propriu-zisă de la Calvar îşi aştepta împlinirea abia în viitor. Tot ce a realizat EL a fost pe acest temei Iar dacă este aşa - dacă Fiul Omului a trebuit să treacă prin moarte şi înviere (simbolic şi în principiu) în vederea lucrării, am putea face noi altfel? Cu siguranţă că nici un slujitor al Domnului nu-I poate sluji fără a cunoaşte lucrarea aceluiaşi principiu în viaţa sa. Nici nu se poate lua în discuţie o altă modalitate.

   Isus le-a vorbit foarte clar ucenicilor Săi despre acest lucru, atunci când S-a despărţit de ei. După moartea şi învierea Sa, le-a spus acestora să aştepte în Ierusalim puterea care urma să vină peste ei. Ce este Această Putere a Duhului Sfânt, această "putere de sus" despre care le-a vorbit EL? Ea nu este altceva decât forţa morţii şi a învierii şi a înălţării Sale, pentru ca ele să ne poată fi aduse nouă. El Este Cel care "conţine" acele valori şi le transmite oamenilor. Acesta este motivul pentru care Duhul nu a putut fi dat până când Isus nu a fost glorificat. Numai dupa aceea EL a putut să se odihnească peste bărbaţi şi femei pentru ca aceştia să poată fi martori, căci fără valorile morţii şi ale învierii lui Cristos, orice mărturie este goală.

Un mesaj plin de putere și adevăr divin. Domnul să fie slăvit și glorificat în veci.
Adăugat în 16/03/2014 de Ioanhapca
Domnul să te binecuvânteze, sora Florica, aduci în fața noastră mesaje binecuvântate pentru
nevoile noastre sufletești. Mulțumesc pentru această hrană aleasă.
Adăugat în 16/03/2014 de ana_haz51
Mulţumesc, fiţi binecuvântaţi toti cititorii.
Adăugat în 16/03/2014 de floridinmaracineni
Da, simbolul botezului nu a fost deslusit pina acum dar din moment ce Domnul l-a facut suntem siguri si fara alte piedici sa credem caci este o lucrarea absolut dumnezeiasca ,in care Domnul a intrat ascultind de Tatal dar si in mod psiho-pedadgogic ,ca noi urmasii Lui sa Il urmam.
Simbolul dumnezeirii botezului a fost {cred} si Biblia intareste cele scrise,aparitia porumbeluilui alb venit din cer ca mesager al Tatalui Ceresc in care mesajul este''ACESTA ESTE FIUL MEU!''
Cuvintele spuse de Tatal ceresc confirma autenticitatea botezului ca si act dumnezeisc dar si faptul cai Mintuitorul este SINGURUL FIU DE DUMNEZEU deci ,este;DUMNEZEU!
O alta situatie sesizata de mine dar dureroasa... este aceea caci si satana are aceeasi formula de adresare ca si mai marii sinagogii care spun;DACA esti FIUL LUI DUMNEZEU...Deci sunt calauziti ca si cel rau de acelasi duh.
Daca era si este un cuvint al provocarii... La care cei care il pun asteapta o anumita reactie.. fapte , asteapta un raspuns care sa le motiveze intrebarea si sa -l determine pe cel intrebat sa ''demonstreze'' caci intr-adevar este persoana intrebata cu 'DACA..Sau daca poate demonstra intrebarea provocatoare.
Personal am de invatat caci nu trebuie sa raspunzi tuturor intrebarilor caci nici Domnul n-a raspuns ,din intelepciunea_I sfinta , nedezvoltind dialog intre lumina si intuneric . Domnul isi cunoastea bine lucrarea ,mandatul, si a stiut cind sa vorbeasca si cind sa raspunda. MINUNAT!

Iti multumesc deosebit pentru grija cu care alegi textele care ne provoaca gindirea prin lumina Cuvintului. Ma simt ca intr-o sal de clasa la cursuri unde se explica clar situatii in care avem nevoie sa stim mai mult,mai deslusit.
Fi binecuvintata!
Adăugat în 17/03/2014 de sanda_tulics
Mulţumesc sora Sanda pentru comentariu, sfinte binecuvântări.
Adăugat în 17/03/2014 de floridinmaracineni
Principiile acestea sânt de mare voloare în creştinism fără ele nu e creştinism.Domnul să vă binecuvinteze.
Adăugat în 10/05/2014 de COSTELMARYA
Statistici
  • Vizualizări: 1910
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni