Cearta
Autor: Iosif Anca  |  Album: Faptele firii pământeşti  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
Cearta

   Este important sa analizam care sunt cauzele certurilor, dupa cum nici un medic nu poate sa elimine o boala pana nu va analiza care este cauza care a provocat-o. Asa este si in privinta pacatului si a mortii, oamenii se lupta sa indeparteze moartea dar ea, este provocata de pacat. Cine indeparteaza pacatul nu mai moare niciodata. Domnul Isus spunea: "nu cumva sa muriti in pacatele voastre ca nu mai inviati decat in Ziua de Apoi pentru judecata." Deci sa eliminam ceea ce provoaca cearta, caci fiecare om care se cearta are motivele lui particulare. Daca cineva crede ca mai are timp si pentru altii, sa o faca dar cu precautie, caci viata este ca o calatorie cu trenul in care nu poti vedea bine decat de o parte a trenului si nu in amandoua deodata.

   CAUZELE CERTURILOR SUNT FOARTE URATE DOMNULUI. Domnul Isus spunea in Evanghelii, "Vai de cel prin care vine prilejul de pacatuire", si Dumnezeu va raspalti celui ce provoaca cearta. Proverbele 6.16-19 "Sase lucruri uraste Domnul si chiar sapte ii sunt urate ... cel ce starneste certuri intre frati".

   CAUZE ALE CERTURILOR: 

   1. Nebunia vorbelor sau lipsa intelepciunii;

   2. Poftele firii pamantesti;

   3. Pofta spiritului - MANDRIA;

   4. Ura si dusmania;

   5. Mania si iutimea.

   EFECTELE CERTURILOR

   Efectele certurilor sunt grele si de durata. Proverbele 18.19b - "Certurile sunt tot asa de greu de inlaturat ca zavoarele unei case imparatesti". La casele imparatesti sunt porti grele si chei speciale. Cearta-i inchide pe oameni si Diavolul ii incuie pe unii dincoace, pe altii dincolo. Amintim ca CEARTA ESTE UN PACAT, DECI NU TE POTI CERTA FARA SA PACATUIESTI. Iata cateva pasaje biblice doveditoare: Proverbele 17.19 - "Cine iubeste certurile, iubeste pacatul..."; Psalmul 37.8 -"Nu te supara, ca supararea duce numai la rau"; 1 Timotei 6.4-5 -"...din care se nasc o sumedenie de pacate..."; Iacov 3.16: "...tulburare si tot felul de fapte rele". Rezulta din aceste texte ca CEARTA ESTE MAMA PACATELOR, iar tata este Satana (Ioan 8.44).

   ORICE SLUJBA BISERICEASCA DACA E FACUTA IN SPIRIT DE CEARTA N-ARE NICI UN EFECT, NICI O RASPLATA: Isaia 58.4 - ". . . postiti ca sa ciorovaiti si sa va certati, ca sa bateti rautacios cu pumnul..." Filipeni 1.15: "Unii ... propavaduiesc pe Cristos din pizma si din duh de cearta." Acestia vor fi rasplatiti cu mania lui Dumnezeu. "Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta ... si n-as avea dragoste, nu sunt nimic... dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau..." (1 Corinteni 13.2-5).

   Un alt efect distructiv este ca CEARTA DUCE LA PIERDEREA MANTUIRII: Galateni 5. 20-21 - "...vrajbile, certurile, maniile, neintelegerile ...cei ce fac aceste lucruri, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu." Sa nu credeti deci ca "un pic de cearta, nu strica!" Adam si Eva n-au mancat toate fructele din pomul oprit, dar au fost alungati din Eden. A considera ca cearta nu-i un pacat, ci doar o greseala, este suficient ca sa-ti aduca moartea. Ea da nastere la pacate si are cauze si radacini in firea pamanteasca, iar NOI TREBUIE SA TRAIM PRIN DUHUL.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2249
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni