Intrebarile Bibliei
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 21/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Întrebările Bibliei

 
 
 

Un alt aspect din viața poporului american. La români nu l-am întâlnit. Nu pot spune dacă se manifestă și la alte popoare. Un dialog cu un american e în plină desfășurare. Sunt implicat în acel dialog. Normal, ca la orice dialog vor fi explicații, impresii, întrebări etc. Întrebări vor fi mai multe de ambele părți. Personal nu pot spune câte întrebări am pus partenerului de dialog. Dar la un moment dat, la una din întrebările mele, înainte de arăspunde la ea, zice el: ”GOOD QUESTION” ....BUNĂ ÎNTREBARE. Adică e o întrebare profundă știe că va da un răspuns clarificator. Uneori, în asemenea cazuri(da, s-a întâmplat de multe ori) îmi întreb partenerul, doar în glumă: ”În decursul discuției au fost mai multe întrebări; celelalte n-au fost bune?” Și ne distrăm pe chestia asta. Interesant aspect. Good question. Întrebările bune sunt întrebări adânci. Când răspundem la întrebări adânci nu trebuie să ne pripim. De exemplu dacă am pune următoarele trei întrebări colegului nepocăit acesta ar trebui să mediteze în mod serios înainte de a răspunde,
1.De unde venim 2. De ce trăim? Încotro mergem?
Când e vorba de întrebări bune haideți să vedem câteva într-adevăr bune din Cartea Cărților:
 
1.UNDE EȘTI ADAME?
Să menționăm aici că Dumnezeu știa exact unde era Adam. Dar a vrut să-l determine să-și dea seama că era într-o ipostază în care n-ar fi trebuit să fie. Aplicația a fost valabilă de-a lungul secolelor și este valabilă și azi. În ce ipostază, sau în ce ipostaze suntem pe calea credinței? Ar aproba Stăpînul ipostaza în care suntem? Ar aproba El mediul în care suntem? Desigur  El nu ar fi aprobat  ipostaza în care  au fost Anania și Safira.
2. CUM ÎȘI VA ȚINE TÂNĂRUL CURATĂ CĂRAREA?
Iată o întrebare specifică pentru tineri. E clar că în zilele noastre tentațiile sunt cu mult mai multe ca în veacurile trecute. Azi există Internet, filme de tot felul, distracții demonice etc etc. Răspunsul la această răscolitoare întrebare e dat chiar de Biblie  ”...îndreptându-se după Cuvânt” Aici e cheia pentru un trai curat înaitea Mântuitorului. Cu ce e alimentat sufletul?
3. NU ȘTIȚI CĂ TRUPUL VOSTRU ESTE TEMPLUL DUHULUI SFÂNT?
E o întrebare pentru cei maturi. Dar și pentru tineri. E o întrebare pusă de apostolul Pavel bisericii din Corint. E o întrebare pentru creștinii zilelor noastre. Sesizăm aici tonul puțin ironic al apostolului Pavel: dacă nu știți niște lucruri elementare e ignoranță, e grav; dacă le știți și nu împliniți e la fel de grav, ba încă și mai grav. Uneori comportamentul nostru e de așa natură încât parcă am uitat că:
-suntem sare și lumină
-vom da socoteală
-că doar ceea ce am semănat vom culege
Apostolul Pavel vrea să ne facă să înțelegem bine că suntem sută la sută proprietatea lui Dumnezeu.
4. CE FEL DE OAMENI AR TREBUI SĂ FIM NOI....?
E întrebarea pusă de apostolul Petru. Adică ce se cere de la noi.? Nu fățărnicie, nu răutate, nu manipulare, nu intrigi, nu invidie, nu șiretenie, nu dezbinare; ci integritate, vrednicie, sfințenie. Purtare sfântă și evlavioasă, acesta este răspunsul dat de Petru sub inspirația Duhului.  Ce  puțini sunt azi care urmăresc sfințenia  ca obiectiv fundamental. Parcă obiectivele materiale sunt pe prim plan: casă, mașină, carieră etc. Întrebarea se poate extinde: ce fel de misionari ar trebui să fim? ce fel de evangheliști ar trebui să fim? ce fel de păstori? Păstori care nimic altceva nu-i interesează decât să-și păstreze scaunul? Cunoașteși asemenea păstori? Ce fel de bisnismani creștini ar trebui să fim? Când Dumnezeu poate da aprobare la cee ce facem oricând atunci să vedeți cum curg binecuvântările.
5. CE AR FOLOSI UNUI OM SĂ CÂȘTIGE TOATĂ LUMEA DACĂ ȘI-AR PIERDE SUFLETUL?
La întâlnirile de evanghelizare e folosită această întrebare, dar parcă, nu destul. E ÎNTREBAREA SUPREMĂ. Nimeni nu poate câștiga lumea întragă,  nimeni nu poate cuceri lumea întreagă. Dar chiar de ar putea cineva, ar fi un pierdut pentru eternitate dacă și-ar pierdeu sufletul. Ce mulți sunt azi care se joacă de-a viața, se joacă cu sufletul lor.  CE AR DA UN OM ÎN SCHIMB PENTRU SUFLETUL LUI? Zacheu a fost gata să dea înapoi împătrit; Ștefan a fost gata să-și da viața ca să nu-și piardă sufletul. Martirii au fost gata să-și dea viața pentru a nu pierde viața eternă cu Mântuitorul.
 
Se poate spune într-adevăr că Biblia conține GOOD QUESTIONS.  Nu degeaba , din nou la statistica făcută recent a fost desemnată cartea cea mai citită în toată lumea. E scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru omenire, e revelația Lui pentru rasa umană.
 
George Cornici/15 Oct. 2013
Fara vreo legatura cu eseul dvs. azi ma gandeam la o alta intrebare trista pusa in cadrul primei familii: "Unde este fratele tau?" Si ce mi se pare incredibil nu este dialogul dintre Dumnezeu si Abel din Sfanta Scriptura, caci nu vedem asa ceva scris, ci invatatura si dialogurile pe care Yahweh le are, culmea, cu Cain! Aproape am putea sa gandim, daca nu am stii ce s-a intamplat ca primul nascut - Cain e ala bun si Abel ala rau! Dumnezeu nu il cauta doar pe Adam care pacatuise, si care capata iertare prin sange, (vedem asta prin gestul Domnului care ii aduce haine de piele, sacrificand astfel fiinte vii pentru Adam), ci parca mai mult decat oricand pe fiul acestuia gata sa comita o crima, iar dupa ce o infaptuieste, Elohim inca il cauta pe pacatos si ii cere sa ii spuna adevarul, in umilinta si smerenie si cred eu spre o aproape imposibila si incredibila iertare!...Nu s-a intamplat nimic, caci pacatul lui Cain a continuat in forme agravante, vazandu-L pe Dumnezeu atat de mic, incat orice minciuna spusa de ucigas parea sa-l duca pe Domnul unde ar fi vrut acest nelegiuit!...
Dar e fenomenala, stimate domnule Cornici, inima acestui Dumnezeu care are de la inceput o iubire atat de intensa pentru pacatos!...

Superb ceea ce ati scris si de cugetat, de pus la inima! Va multumesc!
Adăugat în 22/10/2013 de Mihaip3000
Statistici
  • Vizualizări: 1216
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni