La 18 ani... Ana Maria a plecat... dincol de zare... (Partea a II-a)
Autor: Cristi Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de BenHur in 23/04/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
La 18 ani... Ana Maria a plecat... dincol de zare... (Partea a II-a)

Acelaşi cadru melancolic de primăvară târzie... O zi diferită de altele în Ipoteşti... Trupul neînsufleţit al Anei era condus pe ultimul drum, un drum al durerii, al lacrimilor, un drum în care speranţa obligă parcă la resemnare şi la o înţelegere solemnă a voii lui Dumnezeu...

Nici chiar fanfariştii, care erau obişnuiţi cu acest cadru, nu mai erau aceiaşi... sunetul instrumentelor era atât de şters...

Curând marşurile funebre au fost înlocuite de zgomotul uneltelor... Nimeni nu auzea ecoul versetului de aur al Anei... "pentru mine a muri este un câstig"...

Încet, orele s-au scurs... Parinţii şi surorile ei însă mai au de luptat cu gândurile atât de profunde ale lipsei: "Aici obişnuia ea să..."

........................................

După 5 zile... stau la acelaşi birou unde scrisesem prima parte a mărturiei ei... citesc şi recitesc mesaje lăsate de cei apropiaţi ai ei în caietul de memorii, pe site-uri... altele nescrise rămân in inimile multora...

Ochii mi se opresc asupra unuia semnat de profesoara de religie a Anei...

"Ana,am avut deosebita plăcere să te cunosc de când erai doar un mic bobocel, din 1997, Dumnezeu a îngănduit să devin profesoara de religie şi pentru tine. Tu erai doar în clasa a III-a, dar ţi-am urmărit evoluţia pe parcursul anilor şi mare mi-a fost bucuria când te-am întâlnit la liceu şi nu demult am cântat împreună în biserica din Bosanci. Atunci mi s-au umplut ochii de lacrimi şi inima de bucurie când am descoperit că ai ales calea Domnului şi ai început să lucrezi pentru Domnul în grupul în care cântai. Atunci am înţeles că L-ai ales pe Domnul ca stăpân în viaţa ta.

Acum plâng de tristeţe că te-ai dus aşa de repede din mijlocul nostru, dar totodată ştiu că te-ai dus să cânţi în corul de îngeri."

Cu respect şi tristeţe îţi scrie fosta ta profesoară de religie, Golea Simona...


Nu pot trece
nicidecum peste două din mesajele colegilor ei...

"Draga mea, îţi mulţumesc că prin tine am văzut că ceea ce urma să fac nu era bine. Îţi mulţumesc că mi-ai arătat din nou drumul... drumul pe care nu trebuia să-l fi părăsit niciodată. Îţi mulţumesc că ai existat în viaţa mea... deşi am avut deseori mici conflicte în legătură cu religiile noastre. Prea greu mi-a fost să recunosc că singurele persoane din clasa mea care credeau cu adevărat în Dumnezeu nu erau de religia mea. De mică am fost învăţată multe lucruri cu privire la cei de altă religie decât a mea şi la un moment dat am ajuns să privesc cu dezgust pe cei ce nu erau ortodocşi. Apoi v-am cunoscut pe voi, pe tine şi pe Alex, şi mi-aţi arătat că de fapt lucrurile nu erau aşa cum credeam eu. Mi-ai arătat că de fapt, aşa numiţii ortodocşi, care erau ortodocşi numai cu numele, erau mai rătăciţi decât celelalte culte pe care eu le credeam rătăcite.

Aş fi vrut să ştii şi tu lucrurile acestea, pentru ca să simţi şi tu că ai întors un suflet care era pe calea pierzării, spre Dumnezeu." Îţi mulţumesc cu durere în suflet... Mihoc Cecilia"

Al doilea e plin de speranţa revederii...

"Ai fost săgeata care şi-a atins 100% ţinta. Am auzit că ai fost model în biserică (şi cred asta). Eu te ştiu ca şi colegă de clasă. Ai lăsat o urmă de neşters. Cât ai fost aici, ai reuşit să fii, datorită faptului că ţi s-a încredinţat mult, un dar pentru ceilalţi. Ai avut voinţa de a face lucruri mari. Şi ţi s-a răsplătit voinţa prin înfăptuire. Pas cu pas, planul Lui Dumnezeu pentru tine s-a materializat. Daca El te-a chemat, ai plecat, pentru că nu s-a putut altfel. Plecarea ta a fost ca o continuare a ceea ce ai făcut aici.

Am fost 4 ani de şcoală împreună şi am învăţat multe. Te-ai rugat pentru mine când mi-a fost greu. Nu ştiu cum ai făcut-o, cu credinţă sau fără, dar ştiu că erai ascultată. Ne-am rugat pentru colegi şi poate un răspuns este plecarea ta. Cuvintele nu îşi mai au rostul. Spun aşa puţin din ceea ce a fost..

Nu promit că nu te voi uita nicodată, dar te rog ca, atunci când vom fi acolo, să mă strigi... te voi recunoaşte, pentru că vei avea aceeaşi voce, aşa cum am ştiut-o aici. Aştept salutul pe care mi l-ai dat ultima oară când te-am salutat. Vor fi acolo şi colegii pentru care poate te-ai dus. Cum e XII F în cer? Limba dragostei, literatura iubirii, muzica îngerilor, desenul eternului... Vom şti mai mult acolo... Mulţumesc, ANA" - al tău coleg, Alex

 

De remarcat profunzimea spirituală cu care trimitea scrisori celor dragi... modul în care ştia să încurajeze... felul în care oferea speranţă în fiecare cuvânt... O scrisoare trimisă anul trecut unei prietene din biserică:

" Scumpa mea soră în Domnul Isus,

uite, acum e marţi şi nu am fost la biserică, pentru că am mult de învăţat şi de scris, dar pentru că abia acum am citit scrisoarea de la tine (şi pentru asta îmi cer scuze), o sa îmi fac un pic de timp ca să-ţi scriu câteva rânduri.

Crede-mă că am şi eu aceeaşi râvnă pentru Domnul ca şi tine, însă eu mi-o manifest mai mult în rugaciune, pentru că prin asta simt că sunt mai aproape de Dumnezeu, mai ales după ce El m-a binecuvântat cu un dar al Duhului Sfânt.

Îmi pare foarte rău pentru tine că nu poţi să dormi, nu ştiu ce te macină, dar orice ai avea, poţi să-i spui Domnului, pentru că El e cel mai bun prieten pe care Îl poţi avea vreodată. El nu te va părăsi niciodată, doar dacă tu decizi asta. Mă rog ca asta să nu se întâmple.

Dacă simţi că vrei să vorbeşti cu cineva, să ştii că eu îţi stau mereu la dispoziţie, îţi voi oferi un umăr pe care să plângi dacă vei simţi asta sau mă voi bucura cu tine şi pentru tine.

Eu am început de mult să mă rog pentru tinerii care nu-l cunosc pe Domnul sau care sunt dintr-o familie creştină şi care trăiesc totuşi în păcat. Am început să mă rog pentru ei şi în special pentru cineva anume, pentru că îmi doresc ca şi ei să aibă parte de CER, nu vreau să fiu egoistă, vreau să împart cerul şi cu ei. Am constatat că din ce în ce mai mulţi tineri părăsesc calea Domnului şi o apucă pe căi greşite, unde diavolul îi aşteaptă.

Duhul sfant mă ajută să evit ispitele de zi cu zi, iar rugaciune mă ajută să mă apropiu mai mult de Domnul.

Eu trăiesc ziua de mâine prin credinţă, cu rugăciune, mă încred în El şi ştiu că, dacă mă rog Lui, El mă va ajuta şi mă va feri de orice rău şi necaz.

Aşa că nu-ţi mai face probleme şi roagă-te, căci este o putere nemăsurata în asta! OK? Nu mai fii supărată şi dormi liniştită!! Eu te iubesc, pentru că eşti tu şi pentru că eşti sora mea în Domnul Isus!

Domnul să te binecuvânteze!

Ana"...

 

Răsfoind Biblia şi notiţele ei, s-au găsit versurile unei cântări cu data de 1 septembrie 2006. Ştiu că a simţit într-adevăr ce exprimă versurile acestei cântări:

" Facă-mi-se-ntotdeauna
După sfântul Tău Cuvânt,
Chiar de-ar fi să-mi cadă toate
Planurile la pământ...

Gândul Tău să se împlinească
Neştirbit în mine-oricând,
Chiar de ar fi să se dărâme
Tot ce mi-am zidit în gând...

Voia Ta să se înalţe
Ca stăpână-n viaţa mea;
Şi-n fărâme sparge-mi voia
Printr-o lovitură grea...

Rugăciunea asta, Doamne,
Tu să mi-o asculţi mereu.
Iar de-ar fi s-o schimb vreodată,
N-asculta de gândul meu!!!"

Voia şi visele ei au lăsat locul chemării desăvârşite a Tatălui: "vino... acasă, Ana".

Mă întreb câţi dintre noi, care citim aceste versuri, am putea să le punem la rang de cinste în viaţa noastră? A le citi fugitiv înseamnă o mică apreciere... a le pune însă în Biblie, ştiind că de câte ori o vei deschide va fi posibil să le reciteşti, înseamnă a accepta planul lui Dumnezeu cu privire la viaţa ta... Înseamnă dedicare, patos, slujire necondiţionată...

...Vei părăsi această pagină... Oare mărturia acestei tinere ţi-a vorbit? Daca da, trimite-o tuturor prietenilor tăi... Dacă nu, mai citeşte-o odată şi întreabă-te: "Despre mine ce se va scrie când voi fi plecat de aici?"

-----------------------------------------------

În memoria Anei - Maria, tânara care ne-a părăsit la 18 ani pentru a trăi cu Cel pe care L-a iubit şi L-a slujit cu devotament, Isus Cristos.

Pe curând, Ana!

cuvintele vag isi mai au un rost...dar cred ca scopul DOMNULUI si planul LUI cu privire la mantuirea altor suflete prin tine a fost atins...profund...DOMNUL SA NE BINECUVINTEZE SI SA NE AJUTE ...ACUM! SA NE PASTRAM CURATI...SI neintinati lumii acesteia !
buna
Am citit ceea ce ai scris despre ANA si cred ca era o fata deosebita.Eu nu am cunoscut-o dar citind ceea ce a facut ea si ceea ce multi vb de ea ma bucur pt marturia ei.Mi-au dat lacrimile citind, si vreau si eu sa ma intalnesc cu Ana.Este o tragedie, dar o sa ne intalnim cu ea in cer,vreau si eu sa o cunosc pe Ana.Imi pare rau ca a plecat ...........dar cred ca multi tineri au fost miscati de marturia ei.CHIAR SI EU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!MULTUMESC ANA
Ne vedem in viitor
Au trecut mai mult de doua luni de cand Ana nu mai este printre noi. Sunt plecat din tara de 5 luni, numai acu cateva zile am aflat de ceia ce sa intamplat, cand am aflat parca sa rupt ceva in mine . Am cunoscuta pe Ana in tabara la Sighet anu trecut a fost o fata de nota 10. Avea o inima de aur , mia daruit sapca ei ca so am ca amintire de la ea. Imi este greu sa inteleg ca nu mai este , dar cea mai mare bucurie e ca si noi vom ajunge acolounde este Ana. Dar inainte de toate te intreb esti pregatit sa ajungi acolo? Nu stim nici unu cat traim pe acest pamant, dar noi trebuie sa fim asigurati cu viata noastra, unde merg dupa ce mor? Dumnezeu te cheama astazi si nu regreta sai asculti glasul . Dumnezeu te iubeste, si vrea sa ai si tu parte de ceia ce are Ana acuma....Rugativa pt familia ei.
mi-e dor.........
iiubita noastra,cu trecerea timpului ne este tot mai dor de tine.stim ca esti fericita si-ti este bine,dar ne lipsesti tare mult........familia ta.---un pupic de la luca.....
...sa ne astepti!!!
e prima oara,dupa accident de cand am citit ceva despre ea,unde i-am vazut si fotografia...am cunoscut-o pe Ana..u inger printre oameni....citeam comentariile lasate de cei care au cunoscut-o si de cei care nu au cunoscut-o si...lacrimile nu-mi contenesc sa-mi brazdeasca obrejii.Tare mult ma impresionat.Pe Ana (si pe ceilanti)i-am vazut in ultima seara la Peniel,ultima data.....nu-mi pot scoate din minte imaginea de atunci...dureros..tragic..dar cu un scop bine definit de Tati.
multumesc pt incurajarea in drumul cu Tati prin aceasta lume,Ana!!!!
o arzand de dragoste
n-am cunoscut-o...nu stiu cine a fost aceasta Ana... dar Slava Dumnezeului cel Viu ca mai sunt si azi astfel de oameni! "cand strabat acestia valea plangerii, o prefac intr-un loc plin de izvoare..."
nu stiu cine a fost Ana, dar vad izvoare in urma ei! Slava lui Dumnezeu pentru aceasta inima care ardea de dragoste pentru El...
a urma exemplul ei nu e greu, e foarte greu, dar rasplata e peste masura!
Arzi in noi Duhule Sfant si mistuie inimile noastre... de dragul Tau
D-zeu sa o odihneasca
Desi nu am ajuns sa o cunosc pe Ana,sunt foarte afectata de ceea ce i s-a intamplat.E tragic la o asa varsta frageda sa se duca de printre noi,dar se pare ca D-zeu asa a vrut....sa o ia la El.Am colege care o cunosc pe Ana si care mi-au spus ca era o fata atat de buna si atat de intelegatoare.Moartea ei m-a socat chiar daca nu am cunoscut-o.Regret si imi pare asa de rau ca a plecat de printre noi.E o poveste tragica cu un sfarsit tragic dar acolo unde se afla ea,stiu sigur ca este fericita pentru ca este alaturi de Domnul.D-zeu sa o odihneasca.
--------
Ne vedem acasa....sa ma astepti...
inca ma doare plecarea ta...
si totusi Romani 8:28 are dreptate...
ce bine de ea!
Ma gandesc la plecarea Anei ca la ceva mai mult decat as gandi la plecarea mea in Israel. De copil mi-am imaginat locurile de acolo, am vazut poze, mi-am dorit sa ating un evreu pe mana, sa pun un bilet la Zidul Plangerii.... Cerul nu am avut curajul si nici puterea sa mi-l imaginez. Dar Ana a facut-o si acum vede ingeri, atinge inca inimile noastre si poate chiar acum mai pune un biletel la Zidul Bucuriei de acolo... ceea ce pentru cei ramasi e tragedie pentru ea e implinire celui mai mare vis ever! Acum se bucura de prezenta Celui mai bun Prieten asa cum a scris in scrisoare. Mai mult de atat nu cred ca si-ar fi putut dori. Moartea ei e intr-un fel incurajarea mea ca o sa trec si eu pragul odata la Cel pe care mi-L doresc atat de muuult!

Am asteptat cu sufletul la gura continuarea eseului si multumim, Cristi, de slujirea ta in sensul acesta.
dar noi???
Pt tinerii care cunoastem pe Dl de multi ani,sa ne intrebam cat am crescut in asemanare cu El si cat Ii slujim?Oare nu a stagnat viata noastra spirituala si ne multumim doar cu faptul ca suntem mantuiti?Suntem noi cu adevarat prietenii lui Isus,sau facem parte din gloatele care Il urmau odinioara?"Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus!!!(1Ioan2:6).DACA TRAIM,SA TRAIM PT DL!
Si totusi lasand multa durere in urma ei ana a sti
marturiile celor apropiati ai Aneei ne dau si noua o speranta celor ce nu am cunoscuto pe Ana aici `pe pamant ca o vom cunoasteo in cer cred ca pt Anaa trai a faot HRISTOS si a muri a fost un CASTIG
am plans mult cand am citit aceste randuri . nu am cunoscut o pe ana dar ii multumesc lui dumnezeu pentru acest copil al lui.dumnezeu mi a vorbit inca o data ca trebuie sa ma rog mai mult pentru tinerii din biserica mea si din toata tara.dumnezeu sa mangaie familia si s o binecuvinteze.cunosc aceasta durere cand am pierdut si eu in accident doi unchi si o verisoara foarte dragi.am sa ma rog petru voi
Acolo unde este, e in siguranta..
stiu ca de cele mai multe ori ne este greu sa ne despartim de cei dragi pe care ii iubim dar sufletul nostru va fi impacat atunci cand stim ca acea persoana este in siguranta acolo unde s-a dus ... Ana este acolo la Domnul si Domnul acum o tine in brate si se uita impreuna la familia ei la fratii ei in Domnul care ii duc dorul aici pe pamant ...dar ea si Isus le transmite un mesaj ..
"STATI LINISTITI SUNT IN SIGURANTA SI VA IUBIM MAI MULT CA NICIODATA!!"...am sa ma rog mult ptr familia ei....Amin
a fost un model de urmat...dar ea s`a dus...am ram
din cate am citit si am auzit despre ea...Ana a fost un copil deosebit si apreciat de multi,dar ea s`a dus acum ,lasand in urma un gol imens ptr cei apropiati ei,dar in urma ei am ramas si noi...care putem schimba ceea ce este gresit...D`zeu ne cere sa renuntam la lumea asta bizara in care traim si sa incercam sa ne apropiem tot mai mult de El...ptr k despartiti de El nu vom face nik...poate vi se pare banal si lipsit de importanta ce am scris aici,dar este adevarat...nu mai putem pierde timpul cu flecariile lumii acesteai...D`zeu ne cheama acum sa facem ceva ptr El...sunt eu gata? ...esti tu gata? ....spunem ca`L iubim pe D`zeu din toata inima si ca El este singurul Dumnezeu adevarat....atunci haideti sa si traim ptr El...astfel odata ajunsi ACASA...sa ne putem revedea cu Ana!!!....D`l sa va binecuvanteze!!!>:D<
"Inca putina ,foatre putina vreme si Cel ce vine va veni si nu va zabovi." Ana cat de multe s-au schimbat...am multe sa-ti zic, dar ne vom reintalni si vom avea timp "dincolo"...o VESNICIE!miss u
Te pot ierta!!!
Te-am iubit sau ai fost doar o obsesie? Am iubit o iluzie sau am iubit un inger? Ce ai fost pentru mine - speranta sau dezamagire? Chip de inger cu inima de piatra, ai putut sa iubesti? Ai putut sa dai viata unui sentiment fata de o alta persoana cand tu te iubeai numai pe tine? Sau a fost o minciuna in clipa in care imi jurai iubirea vesnica?

Iubire..dragoste..speranta..da stiu aceste cuvinte iti sunt cunoscute, dar sunt cunoascute doar pentru fiinta ta...Tu zici ca iubesti! Dar poate oare un demon sa iubeasca? Am ajuns la concluzia ca demonii au fete de ingerii...ca ingerii de fapt nu exista. Am ajus la concluzia ca iubirea adevarata e doar in basme.

Tu care spui ca iubesti arata-mi iubirea, arata-mi drumul spre fericire...nu poti, nu? As vrea sa schimb doar o zi din trecutul meu - ziua in care am crezut in ingeri si in puterea lor, ziua in care cream lumea magnifica a carui elixir era iubirea ce ti-o purtam. De-as putea intoarce timpul...
In Tara Eterna
Imi este foarte greu sa ma gandesc la ceea ce sa intamplat cu Ana. Sincer sa fiu imi era frica de moarte...mergeam pe strada si mereu ma gandeam oare mai ajung acasa? dak da vre-o masina peste mine! sunt pregatita sa merg acasa, sa-L intampin pe Regele? dar aceasta teama de moarte a disparut de cand m-am pocait si m-am bptezat. acum voi fi gata sa merg acasa sa o vad pe Ana...desi nu am cunoscut-o dar am auzit despre ea si am vazut poze cu ea. acum cred ca dak mor voi merge in Tara Eterna unde e Ana si toti care au plecat. "In Tara Eterna Paradis Tara de vis, chiar clipe traite cu Domnul sunt momente de nedescris. Splendori nemaivazute si cantari fara sfarsit, ne vor uimi cand vom sosi in Vesnicii!"
abia astept sa ma intalnesc cu ana
Isus te/ne iubeste...
eu nu am cunoscut-o pe Ana, dar totusi m-a socat foarte tare cand am auzit ce i se intamplase. Acest eveniment m-a facut sa ma gandesc la viata mea...
Dumnezeu ne vrea cu gelozie pt El... ne-a demonstrat, si ne-o demnostreaza in fiecare zi... Taty ne iubeste pe toti...
trist sfarsit pentru o persoana atat de frageda. de fapt orice inceput mai tarziu sau mai devreme are u sfarsit, la fel suntem si noi ,odata nascuti trebiue sa fim gata sa murim. dar ce lasam dupa noi? asta e intrebarea. putem lasa scrumb sau lumina, putem fi un metal ruginit sau o bucata de metal folosit . fiecare din noi este o jertfa pentru cei din jur, pentru lucrul lui Dumnezeu sau ptr lucrul lui satan, si totusi suntem facuti pentru una din tabere. anna a fost si este un bun exemplu a putinor oameni care lasa o urma de lumina, o lumanare care stinganu-se da viata altor candele.uneori Dumnezeu foloseste moartea unor persoane pentru a ne arata noua celor vii valoarea vietii si a timpului, valoarea Lui in vietile noastre. noi inca traim si folosim lumina lumanarilor stinse ,deci haideti toti sa nu facem zadarnica aceasta lumina,sa luminam cat mai avem foc,cat Stapanul ne permite si asfel ca din noi sa se aliminteze noi candele. cat despre ana ,sunt sigura ca jerfa ei ,curatenia si neprihanirea acum in cer are o mare valoare pentru bunul nostru Parinte,Dumnezeu. Sa o odihneasca Dumnezeu in pace.
Statistici
  • Vizualizări: 12903
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 4
  • Comentarii: 39
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  corect

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  are

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • deliaEstera  fara album

    Conținut 0 1
Opțiuni