Se caută un John Knox român
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profeții  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de loredanam in 10/04/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Se caută un John Knox român

Subscriu la îndemnul de a ne identifica cu poporul nostru „păcătos”, pentru că toți oamenii și toate popoarele sunt păcătoși! Iar marii oameni ai lui Dumnezeu, ca Daniel, Moise, Habacuc, Neemia și-au asumat chiar și păcatele strămoșilor, nu doar pe cele ale contemporanilor, când au venit în rugăciune și post înaintea Lui. (A se vedea Neem 10: 33-37, Daniel 9:5-19) Și despre aceștia, citați, nu ni se spune că ar fi comis păcate după ce au început să-I slujească Domnului. Pe Moise, Domnul l-a pedepsit să nu intre în Canaan, deoarece lovise Stânca de două ori, în loc să-I vorbească, iar Stânca era Hristos.

Dar Moise a cerut Domnului să-l șteargă pe el din Cartea Vieții în locul nimicirii poporului păcătos (Exodul 32:32), lucru pe care mă tem că nu l-am cere nici pentru familiile noastre, nici pentru biserici, ce să mai vorbim de poporul român!..Pentru că suntem niște prunci spirituali, de aceea nu determinăm o trezire în România, altfel Domnul ne-ar asculta rugăciunile, cum le-a ascultat pe ale lui J.Knox: „Doamne, dă-mi Scoția sau omoară-mă!” S-a rugat până acum și a postit serios vreun pocăit român strigând la Domnul: „Doamne, dă-mi Romania sau omoară-mă!”?! În dreptul meu, recunosc că abia strig pentru familia mea lărgită și am puțin succes. Dar încă nu m-am rugat cu disperare, pe viață și pe moarte, cu lepădare de sine, cu jertfă fără rețineri!

Aceasta este valabil și în cazul țării, deși ne rugăm în toate strângerile pentru trezire, eu cred că lipsește pasiunea sinceră, pentru că, de fapt, ne e puțin teamă de ea!..Dar, în Scoția sec.XVI, catolica regină Maria Stuart a declarat că îi e cel mai teamă de rugăciunile lui J.Knox! A încercat să-l sperie cu închisoarea, dar în final, Dumnezeu a avut ultimul cuvânt: Maria Stuart a fost decapitată de verișoara ei protestantă Elisabeta, iar trezirea în Scoția nu a mai putut fi oprită, nici amânată!

Îmi imaginez că Domnul privește de sus peisajul mirific al României și cugetă cam așa: „Caut un om, un om în întreaga țară/Să iasă noaptea și să se-nchine afară!/Și să-i vorbesc ca lui Avraam, prima oară/Și Voia Mea, să nu i se pară-o povară!”.

N-ai vrea să fii tu omul acela, J. Knox al României?

Eu as intreb altfel;N-as vrea sa fiu eu, acel om?''Un caus de lacrimi'' si tot ar fi de-ajuns sa intoarcem inima Domnului spre Romania!
Adăugat în 10/04/2013 de sanda_tulics
Urăsc lozincile și pe lozincarzi, dar voi începe cu o lozincă:Hai, să ne stimăm poporul nostru, parte a cui (nu tocmai cea mai bună) suntem și noi. Stima de cineva (nu vorbesc de lingăi credincioși ori necredincioși) se începe când cunoști sufletul viitorului stimat.Deci hai să cunoaștem sufletul poporului nostru: arta populară, arta cultă, obiceiurile, tradițiile (printre care unele sunt mai vechi decât creștinismul) și îndeobște cultura poporului nostru. Cam prea mult timp noi am fost „de asupra culturii” ca însfârșit să devenim o biată subcultură.Dacă ai măcar un pic de gust rămâi înfiorat de ce se cântă și se „poetizează” azi între noi, evangheliștii. Înfiorat nu de „Credință” ci de absoluta lipsă de cultură măcar și în stare embrională. Nu chem la „dragoste de țară”, unde „țara” e un teritoriu „sfânt”, iar poporul o umplutură „nedostoinică”, căci aceasta e o fanfaronadă goală. Nimic mai mult. Dragostea e tăcută. „Isus plângea” sau în original”îi curgeau lacrimi, în tăcere”. Aici nu ai ce adăuga. Deci, haideți, fraților, să nu mai învinuim poporul de idolatrie, ci să părăsim singuri idolatria religiilor și „țărilor” fără popor și să venim în popor ca o simplă picătură de apă sărată. Asta-i tot ce mi-aș dori. Iar eroizmul? Dau voie altora care-și iubesc mai mult poporul decât mine. Dumnezeu să-i binecuvânteze!
Adăugat în 10/04/2013 de bragagiu
Soră Daniela. Posibil neputerea mea de a stăpâni limba română mi-a jucat iar festa, dar credeți-mă n-am făcut nici o aluzie răutăcioasă. Am scris din toată inima despre oameni(niciodată n-am diferențiat crdincioșii în femei și bărbați), care-și iubesc, adică-și CUNOSC poporul mai bine. Din partea mea n-am avut nici posibilitatea, nici norocul să-l cunosc. Da, îi știu foarte bine neajunsurile (și-s foarte multe), dar Dumnezeu începe să-mi arate și frumosul lui. Abia începe. Până acum și eu scrâșneam din dinți că suntem așa și așa... De aceea și eseul „Despre răbdare” și comentariul care vi l-am scris mai mult mi-l adresez în primul rând mie în totalitate. Cine dorește să se alipească nu spun „în totalitate” că nu-s toți decăzuți așa ca mine, ci numai parțial poftim făceți-o căci o faceți pentru D-voastră nu pentru mine. Eu ÎNCERC numai să-mi încep a stima poporul adică să-l cunosc nu numai de ”înapoiat”, dar și de frumusețea lui pe care Dumnezeu mi-o arată. Dacă cei care citesc rândurile mele și au o Cunoaștere și Dragoste de Poporul Român eu pot numai să-i invidiez(sincer și fără răutate) și să mă bucur de ei că sunt fericiți, fiindcă ei văd cu mult mai bine viitorul frumos al poporului nostru . Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i ajute în viața lor fericită. Căci Dragostea dă fericire. Cât despre obiceiuri:dacă aș îndrăzni să vă rog să-mi trimiteți(dacă aveți timp se-nțelege) descrierea unora v-aș mulțumi din tot sufletul. Nu e nici cerere. Socotiți că e un vis. Iar dacă sunt frați care ar avea așa frumuseți cunoscute și ar dori să se împărtășească le-aș mulțumi din tot sufletul Adresa mea: [email protected] Dumnezeu să vă binecuvânteze, fraților, și nu vă rușinați să vă stimați și iubiți poporul D-voastră căci e foarte bine că nu știți cum e fără dânsul. Din păcate sunt domni care se dibăcesc de a trăi în centrul României urându-și poporul propriu. Din păcate, între ei sunt foarte mulți evangheliști. Și „asta-i durerea mea”. Amin.
Adăugat în 10/04/2013 de bragagiu
Multumesc pentru timpul si efortul acordate pentru scrierea acestor comentarii.
Adăugat în 26/05/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1640
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni