Ți-ai ales pietrele?
Autor: admin  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/11/2012
    12345678910 9.89/10 X
Media 9.89 din 9 voturi

 1 SamueL 17:40  Și-a luat toiagul în mână, și-a ales din pârâu cinci pietre netede și le-a pus în traista lui de păstor și în buzunarul hainei. Apoi, cu praștia în mână, a înaintat împotriva filisteanului.

  În fiecare zi, ca și robi ai lui Dumnezeu, nu trebuie să trăim pentru firea pământească, ci trebuie să ducem o luptă ” Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna.Iuda 1:3

   David nu a avut nevoie de cinci pietre netede ca să-l omoare pe Goliat, ci pentru a ucide și pe ceilalți uriași. Viața noastră nu este un război spiritual doar din când în când, ci zilnic. Atâta timp cât David nu va lupta, filistenii vor face orice ca Israelul, poporul lui Dumnezeu, să fie cuprins de o mare frică; tot la fel fiecare dintre noi, trebuie să avem îndrăzneală și să luptăm în fiecare zi, pe plan spiritual, pentru ca celorlalți slujitori ai Dumnezeului Atotputernic să nu le fie frică de uriașii acestei lumi și să îi încurajăm prin biruințele în Numele Lui.

   În această perioadă, când România are atâta libertate, am uitat să ”alegem” pietrele netede, în schimb luăm orice piatră - orice învățătură. Cred că este înțelept să investim în omul duhovnicesc și trebuie să folosim timpul de acum pentru lucrurile de sus, nu pentru cele de jos! Fiecare părinte are responsabilitatea înaintea lui Dumnezeu ca să își învețe copiii:

  • ~ să aibă toiagul în mână,
  • ~ să aleagă din pârâu pietre netede,
  • ~ să își pună pietrele netede atât în traistă cât și în buzunar,
  • ~ să înainteze ca să biruiască.

  Fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, este vremea să adunăm cu ajutorul și înțelepciunea de la EL pietre netede!

      De multe ori studiam Cuvântul și îmi pregăteam câte o ”piatră” doar când urma să vorbesc din Cuvânt...  însă am înțeles că, precum David și-a pus în traista lui de păstor și în buzunarul hainei pietrele netede, Dumnezeu vrea ca nu doar în buzunar, ci și în traistă să fie puse pietre, lucrurile spirituale…

  Apoi, cu praștia în mână, trebuie să înaintăm…  Când a fost ultima dată când ai înaintat?

   Dumnezeu să ne ajute să ne alegem zi de zi pietrele, să nu ne oprim din a lupta și tot mai mult să înaintăm ”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. Efeseni 6:12

   …mai lupți? Sau faci precum David ~ care și-a permis ca atunci când alții mergeau la război, el a stat acasă și nu a luptat cu ispita, ci a păcătuit?

Frumos si bine intocmit,pentru educatia noastra.In ultimele zile,am citit numai de bine de David, acum,ne trimiti la alta latura a caracterului sau, e bine ,fi binecuvintat!
Adăugat în 01/11/2012 de sanda_tulics
Care sânt ceilalţi uriaşi, pentru care mai pregătise patru pietre ?
Adăugat în 05/11/2012 de Mykens
PACE.RASPUNS PENTRU MYKENS:1PRIMA PIATRA PENTRU GOLIAT PE CARE L-A RAPUS,FILISTENII AU FUGIT ATUNCI DAR DAVID SI OAMENII LUI II OMOARA PE CEILALTI URIASI:2 ISBI-BENOB,3 SAF (SIPAI),4 LAHMI,5 OM DE STATURA INALTA CARE AVEA 6 DEGETE LA FIECARE MINA SI LA FIECARE PICIOR, CARE SE TRAGEAU DIN RAFA. URIASI.2 SAMUEL 21:15-22;1 CRONICI 20:4-8.IN SPIRITUAL AVEM DE LUPTAT IMPOTRIVA:1 DIAVOLULUI REPREZENTAT DE GOLIAT, APOI CEI DIN HOARDA LUI:2 CAPETENII,3 DOMNII,4STAPINITORI,5DUHURILE RAUTATII.EFESENI 6:11-12.
Adăugat în 05/11/2012 de sendroniviolin
Frumos Dumnezeu sa ti rasplateasca efortul aceste cuvinte miau mingiiat SUFLETUL DOMNE AJUTA SA INAINTEZ
Adăugat în 07/11/2012 de nicufarcas
Statistici
  • Vizualizări: 3548
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni