Spitale sau garduri?
Autor: Nicolae Geanta  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 11/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 15 voturi

Am auzit o poveste africană. «Într-un sat de munte, s-a construit o şcoală. Cu profesori buni, cu elevi buni, cu randament, cu schimbări în societate. Numai că, imediat lângă şcoală era o prăpastie. Uriaşă. Zilnic, fie când veneau la cursuri, fie în pauze, unii dintre elevi cădeau în hău. Gemete, strigăte, gâturi sucite, mâini rupte şi capete ferfeliţă. Transport anevoios, cu targa, la spitalul de la câteva sate depărtare. Pe drum, majoritatea mureau. Cei ce scăpau rămâneau cu sechele. „Să construim un spital la buza prăpastiei”, a fost ideea unui umanist şcolit, „prin urmare medicii vor acorda mai rapid asistenţă accidentaţilor, iar viaţa poate fi salvată”. „Oameni buni, noi nu avem nevoie de un spital – deşi spitalele sunt necesare. Aici avem nevoie urgentă de un gard!”, a rostit înţeleptul cătunului. Însă, spre surprinderea lui, oamenii au pornit entuziasmaţi construcţia spitalului. Pentru gardul protector, abia a strâns vreo două voturi… ».

Şcoala vieţii, prieteni, e aşezată pe buza prăpastiei. La fiecare privire atentă ameţim. Un singur pas greşit, şi hop, o luăm la vale. Alunecări, accidentări. Şi viaţă franjuri. O grămadă de smurd-işti grijulii, ne-au construit spitale în prăpastie: şcoli de corecţie, puşcării, orfelinate, biserici, psihiatrii, centre de dezalcoolizare, cabinete de avocatură specializate în divorţ (şi alte „gafe”), clinici pentru avort, televizoare, Facebook, Freud, Nietzche, comunism. Lanţuri de clinici. Dar dezastrele, continuă. Nu se face faţă. La garduri însă, nu (prea) lucrează nimeni!

Când medicii vin în licee şi instruiesc tinerele cum să folosească prezervativul sau anticoncepţionale, când poliţia le vorbeşte „tehnic” anti-droguri, când psihiatrii sfătuiesc fetele cu eşecuri sentimentale „să-şi cumpere animale de companie (!?)”, când se ţin conferinţe anti-fumat conduse de „specialişti” care fumează, când se permite liceencelor să avorteze (chiar fără să ştie părinţii!), când politicienii şi mass-media(inclusiv presa) fac lobby pentru „libertatea” homosexualilor, se construiesc de fapt spitale la buza prăpastiei. Televiziunile, psihologii, consilieri şcolari, cam asta fac: spitale în loc de garduri. Iluzii optice pentru trăit. Ei vor să trateze în loc să prevină. De fapt, pun viaţa-n pioneze! Şi culmea, un gard e mai ieftin decât un spital!

Cine vrea să mai marcheze astăzi zone interzise? Să ridice bariere contra viciilor. Să pună panouri cu restricţii. Câţi mai construiesc garduri pentru firea veche? În şcoli, în pieţe, în blocuri, în sate, pe stradă, în autobuze, în familie, între vecini. Mă enervează că şi bisericile au lăsat teslele jos! Cele tradiţionale, tac de sute de ani, cele protestante de ceva vreme. (De fapt se construiesc garduri, dar nu lângă prăpăstii. Fraţilor, gardurile se pun între noi şi satana, între om şi păcat, nu între oameni!)…

Să ţesem garduri dese anti-păcat. Să ieşim la munca de prevenire, de atenţionare. Dacă n-o facem acum, mulţi vor continua să cadă. Nu într-o râpă cu spital, ci direct în… iad! Ei vor pieri definitiv, dar sângele lor, îl va cere Dumnezeu din mâinile noastre! (Ezechiel 33:8)

E vremea să îngrădim via, prieteni. Nu numai să nu cadă cineva drag nouă în abis, dar fără garduri, următoarele victime putem fi chiar noi!

E atat de adevarat, dar sa nu ne mai lamentam asa fatarnic... Cand unii (mai ales dupa revolutie) au incercat sa ridice garduri pentru ca erau niste vizionari stiti ce s-a intamplat? S-a ajuns la ce vedem si auzim prin bisericile neoprotestante... Sa fim cinstiti, NOI, i-am injosit, i-am judecat, i-am dispretuit chiar alungat din biserici pe cei pusi de Domnul sa ne construiasca garduri, pe motiv ca sunt ingusti, legalisti etc. Asa ca nu avem de facut decat un singur lucru: sa cerem Domnului iertare si sa ne pocaim ca am nesocotit proroocii care strigau si ne avertizau.
Adăugat în 12/06/2012 de cristi_b
Domnul sa te binecuvinteze,Cristib! e mare nevoie de sinceritate si adevar caci de scrisnumai....nu duce siteul lipsa!
Adăugat în 13/06/2012 de sanda_tulics
@cristi_b Comentariul tau e unul dintre cele mai reale si la subiect comentarii de pe acest site. Iar pentru articolul de fata se potriveste de minune. Suntem indemnati sa ridicam garduri (un indemn excelent) dar pretul platit va fi mare pentru ca omul, chiar daca are cancer (vorbind din punct de vedere spiritual) prefera sa i se spune ca e doar o simpla raceala. Cei care vor spune lucrurilor pe nume si vor indemna la "separare de LUME si de pacat" vor suporta consecintele prigonirii...
Adăugat în 15/06/2012 de BenHur
felicitari pt acest articol foarte adevarat Domnul sa te binecuvinteze cred ca sinceritatea e pe cale de disparitie
Adăugat în 16/06/2012 de nicufarcas
Gardul pus de Domnul în Eden a trezit în Eva pofta. Când ingrădeşti pe cineva, vrea să stie de la ce-l opreşti, şi vrea să guste poate-i bun şi cineva îl privează de ceva ce el îşi doreşti acum mai mult. Ăsta-i omul!! Dar dacă în inimile fraţilor ar fi pus adevărul despre Dumnezeu, caracterul Său şi dragostea lui extrordinară pentru noi, nu mai trebuie garduri, şi oamenii când gustă dragostea Lui, fug de tot ce i-ar putea întina. Şi un lucru şi mai grozav, am fi scutiţi şi noi de a mai judeca cine a greşit şi cine-i vinovat, pentru că aceste au pus garduri între noi să nu mai putem privi pe aproapele nostru în ochi , ci să avem două fete, cu una îl iubim şi cu una îl bârfim. Domne ajută-ne să fim pasionaţi de Hristos şi de Evanghelia Lui care nu are nevoie de gardurile noastre, aşa cum nu avea nevoie Chivotul Domnului de mâna lui Uza. Ev. LUi are putere să mintuiască şi să crească omul ca să-şi poată duce mântuirea până la capăt. Noi să facem de cunoscut această Ev. iar Domnul îşi va face partea Lui. Fiţi binecuvântaţi frati iubiţi.
Adăugat în 23/11/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 3629
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni