Uniţi cu credinţa fapta!
Autor: Florentina Corlan  |  Album: 2 Petru  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 03/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

 Îmi aduc aminte că bunica mi-a spus o istorioară...

 Un mare acrobat a traversat de la un capăt la celălalt o mare prăpastie, mergând în echilibru pe sârmă. Prietenii lui, prezenţi la eveniment, l-au aclamat frenetic, răsplătindu-l generos cu aplauze şi urale. Încântat de aprecierea lor, acesta le-a spus că poate duce o persoană pe umeri, fără probleme. Din nou, sunete de încântare şi aplauze pentru eroul lor.

 "- Cine vrea să meargă cu mine?" a întrebat el, plin de entuziasm.

Dintr-o dată, mulţimea zgomotoasă a amuţit şi bineînţeles, nu s-a oferit nici un voluntar...

Ce deosebire între a-ţi exprima credinţa în ceva şi a crede cu adevărat!

Activarea credinţei are loc în clipa unirii ei cu fapta. Până atunci..."credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi." ( Iacov 2:17 ).

Hai să aruncăm o privire pe lista Credincioşilor Celebrii din Evrei 11:

" Prin credinţă Avraam... a plecat fără să ştie unde se duce. " - v. 8

 " Prin credinţă şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise. " - v. 11

" Prin credinţă a adus Avraam jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare: el, care primise făgăduinţele cu bucurie, a adus jertfă pe singurul lui fiu!" - v.17

" Prin credinţă Iacov, când a murit, a binecuvântat pe fiecare din fiii lui Iosif şi <<s-a închinat, rezemat pe vârful toiagului său.>>” - v.21

 " Prin credinţă Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui faraon, " - v.24

" Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite şapte zile. " - v.30

" Prin credinţă n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiţi, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoinţă.." - v.31

 Aceştia, prin încredere, au trecut la fapte şi... au călătorit, au zămislit, au cucerit, au supravieţuit...

" Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. " ( Evrei 11:1 ) Au crezut Cuvântul lui Dumnezeu şi au acţionat în conformitate cu El, dovedind devoţiune sinceră şi ascultare deplină.

De o puternică încredinţare am şi eu nevoie ca să capăt direcţie şi scop în ceea ce urmează să fac, indiferent de sentimentele mele. Ştiu că voi primi aceasta, numai dacă rămân în contact cu Cuvântul lui Dumnezeu. "Cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită... şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.( Iacov 1:25 )

Ca să merg pe ape, trebuie să cobor din barcă... ca să depăşesc zona de confort, trebuie să-mi fac curaj, să-mi iau avânt şi să sar de pe stânca „siguranţei”. Şi aşa, ancorat în Cuvântul Lui, voi izbândi, voi fi fericit în lucrarea mea.

Adevărata credinţă se manifestă şi în faptele pline de compasiune pentru oamenii în nevoie... "credinţa care lucrează prin dragoste. " ( Gal. 5:6 )

Prin faptele tale reverşi dragostea Lui, în mod practic, peste semenii tăi. Rupe-ţi din timp şi oferă dragoste necondiţionată unui om în nevoie. Practică adevărata slujire mulţumindu-te ca faptele tale să rămână ascunse. Evită să calculezi rezultatele. Slujeşte-i pe vrăjmaşi la fel ca şi pe prieteni. Fă-o în simplitate, ori de câte ori e nevoie. Ia aminte la nevoile celorlalţi fără pretenţii. Slujirea atrage, leagă, vindecă, zideşte...

„Dacă vrei smerenie”, spunea William Law, „slujeşte... arată înţelegere faţă de toate slăbiciunile şi infirmităţile semenilor tăi, iubeşte-le calităţile, încurajează-le virtuţiile, ajută-i la nevoie, bucură-te când prosperă, mângâie-i la durere, primeşte-le prietenia, iartă-le răutatea, fi slujitorul slujitorilor şi fă cu bunăvoinţă slujbele cele mai pentru cei mai oameni."

Faptele sunt obligaţiile noastre faţă de Dumnezeu şi faţă de om, poruncite de Scriptură, care îşi au originea într-o credinţă sinceră, o inima curată şi în dorinţa de a plăcea lui Hristos.

Adevărata credinţă mântuitoare va da naştere inevitabil la fapte din dragoste.

Frumos exemplu dăruit spre pricepere credincioşilor. Nu este suficient să fii credincios, sau... supercredincios, şi atât. Pe lângă acea credinţă pe care o avem toţi şi ne lăudăm cu ea... precum... Toma Coca, să zicem: care scrie... poezii omie(dăm exemplu, nu jignim), pe lângă acest lucru, ce este bine să îl facem încurajând şi pe alţi credincioşi să-ţi urmeze exemplu; mai trebuie să ai încredere. Încrederea, este esenţială în viaţa noastră. Fără încrederea că Dumnezeu, după spusele Sfintelor Scripturi, te va aduce iarăşi la viaţă precum ai fost odinioară, nu poţi fi mântuit. Mulţi, aici, la acest capitol clachează, căci zic... în gândul lor: "N-a înviat nimeni să ne spună ce este pe lumea cealaltă; beau şi eu şi mă distrez în ascuns să nu mă vadă... nimeni, iar la biserică... aş, la biserică mă pun şi eu în genunchi acolo niţel, bolborosesc şi eu ceva cu ochii închişi... aşa, şi gata: sunt mare credincios". Nu, aceasta nu este credinţă, sau este credinţă, dar este lipsită de substanţă. Substanţa acestei vieţi este... să ai... ÎNCREDERE până la moarte, în Dumnezeu, că te mântuieşte(şterge toate păcatele săvârşite cu voie sau fără de voie), prin Fiul, adică singurul Mijlocitor dintre tine om şi Dumnezeu Tatăl, Creatorul tuturora; Fiu, Numit Iisus Hristos... nu altul deci; şi care... a avut această încredere că se va sfârşi chinul vieţii acesteea şi a înviat, nu înainte de aşi da viaţa, şi a ne da un exemplu, de o puritate... desăvârşită. Ori, noi, tu, el, ea... nu suntem bătuţi, scuipaţi, şi în floarea vârstei la 33 de ani omorâţi; nu, suntem lăsaţi până la bătrâneţe. Că, se mai întâmplă să ne prindă o boală la tinereţe, se întâmplă, căci trăim dezordonat... privind alimentaţia şi igiena corporală; ne tratăm sau nu... trupul acesta oricum muritor mai devreme sau mai târziu, dar, să nu uităm niciodată de Marele Doctor, Domnul Iisus Hristos, şi de încrederea ce trebuie să o avem, căci, aşa cum prea bine ştim din Sfintele Scripturi, ne va striga, şi din mormânt, noi... cei ce am avut, pe lângă credinţa dătătoare de viaţă, şi această încredere: vom învia. Şi ce este mai frumos, decât să... revii la această viaţă precum ai fost cu... sute sau mii de ani în urmă, şi să îţi revezi... mama, tata, fratele, sora, copiii, prietenii la care ai ţinut... ce? Nimic în lume, zic eu, gândindu-mă şi la cei ce au avut ei cât de cât această credinţă în Hristos Fiul, dar n-au avut încrederea deplină, şi... spune Sfânta Scriptură nu eu de la mine putere, că vor plânge, vor scrâşni din dinţi de neputinţă, în timp ce... respectivii... şi puţinii credincioşi trecuţi la Dreapta(de partea Mântuitorului înseamnă această Dreaptă), Tatălui, vor chiui de fericire, la gândul că au fost salvaţi din ghearele Morţii a doua, o moarte şi un chin veşnic, pe care Dumnezeu nu o doreşte nimănui dintre noi oamenii, ci ea, Moartea, Gheena, Iazul cu foc şi pucioasă; a fost făcută pentru Lucifer, răzvrătitorul, şi pentru îngerii lui, demonii care ne asupresc astăzi. Amin.
Adăugat în 04/04/2012 de poetpaul
Ziditoare predică și cu îndemnuri și învățături pe care avem nevoie să le auzim tot mai des pt. a ni le însuși și pt. le pune în practica vieții noastre. Domnul să fie slăvit și să să lucreze prin cuvintele acestea să aducă mult rod pt. Împărăția cerurilor! Fiți binecuvântați în veci de Domnul Dumnezeu!
Adăugat în 05/04/2012 de Ioanhapca
multumesc de acest mesaj ...timpul e scurt si ma bucur daca deschid in treacat computerul ca sa invat ceva fie mult fie putin....
Adăugat în 05/04/2012 de InsulaEkklesiablog
Foarte frumos, Domnul sa va binecuvinteze!
Adăugat în 25/04/2012 de mesarosmary
Statistici
  • Vizualizări: 4959
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni