Bugetul lui Moise pentru trecerea Mării Roşii
Autor: Ioan Ciobota  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 20/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi

   Oare ştia Moise ce îl aşteaptă? Ce-ar fi fost dacă Moise făcea un buget de genul: – de câţi bani e nevoie ca să treci 1.500.000 – 2.000.000 de oameni prin Marea Roşie ca pe uscat? Asta fiind doar “cireaşa de pe tort”, fără să mai punem la socoteală minunile din Egipt – câte tone de sânge era nevoie ca să transformi marele fluviu Nil şi toate apele Egiptului în sânge, etc, etc. Sau cu mana şi prepeliţele – cum să găseşti furnizori de mană şi de prepeliţe, să nu fie expirate ş.a.m.d.
    Sau Daniel, s-a gândit care ar fi cea mai bună strategie pentru a închide gurile leilor şi care este probabilitatea de a ieşi teafăr din groapa cu lei? Sau cei 3 tovarăşi ai lui Daniel din cuptorul încins de 7 ori mai mult decât era necesar ca să transformi un om în scrum?
    Dacă David ar fi solicitat nişte studii de balistică, nişte simulări pe “nisiputer”, ca să determine unghiul exact de aruncare a unei pietre astfel încât să nimerească fruntea lui Goliat?
    Câte şedinţe au trebuit să ţină, câtă bătaie de cap, bugete, estimări, intrări-ieşiri, laptop-uri pe genunchi, powerpoint-uri, etc, etc.
    Apoi nici nu vreau să mă gândesc la oamenii pe care Domnul Isus I-a ales în echipa Sa, nişte “vai-ş-amar” cu care El vroia să cucerească lumea.
   “Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.
  Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” Romani 8:37-39

   Porunca Domnului este: “Duceţi-vă şi faceţi ucenici”!
   Strategia este: “botezându-i şi învăţându-i”
  Bugetul: “şi iată că EUEU sunt cu voi până la sfârşitul veacului”  
     Ok, ok, dar… după aceea? După sfârşitul veacului? Poate că un posibil răspuns ar putea fi: după sfârşitul veacului (veacului lumii acesteia sau veacului vostru, ca indivizi) veţi fi voi cu MINE.  
    Există o nebunie a propovăduirii Crucii…
   Propovăduirea Crucii nu presupune în primul rând şedinţe, planificări, bugete, metode, bani, strategii, ci presupune inimă!
   Sunt necesare şi importante şi cele de mai sus, dar toate acestea ar fi ca o maşină fără şofer. Şoferul este esenţa. Chiar dacă maşina se strică, şoferul poate ajunge la ţintă şi fără maşină, dar maşina fără sofer NU poate ajunge la ţintă.
 Dumnezeu caută doar inimi dedicate 100%.
    Doamne, Te rog ajută-mă să am o inimă dedicată Ţie în totalitate, complet, absolut, pe deplin. Şi dă-mi înţelepciunea să umblu în faptele bune pe care Tu le-ai pregătit deja mai dinainte, astfel încât la timp şi ne-la-timp, în strâmtorare sau în libertate, în bucurie sau în necaz, Evanghelia Domnului Isus Cristos să fie propovaduită.

  Care este diferenţa dintre marii eroi ai credinţei şi noi?
   Genunchii.
  Genunchii tociţi de rugăciune.
  Asta face diferenţa, plus credinţa de nezguduit, neclintită!
 Şi dumnezeul prea mic. Al nostru, nu al lor.
 Al lor a fost şi s-a dovedit că a fost, este şi va fi CEL ATOTPUTERNIC.

PACE NELU!m -am gindit ca MOISE n-avea cum sa-si faca planurile din punct de vedere economic ,cum ni le facem noi azi [chiar biserica ]pentruca el nu traieste in vremurile noastre cind ochii si gindurile se indreapta spre;dac plec la drum cu o lucrare.cit bani avem, citi sponsori avem,cite iesiri facem din care sa ne intoarcem cu bani,etc,]el a trait numai in prezenta lui Dumnezeu si-n calauzirea LUi,de aceea el ,Moise a iesit in evidenta fiind implicat de DOMNUl in lucrarea Sa. DACA ar fi mers numai pe gindirea umana ,n-am fi auzit niciodta de el si nici de altii care umplu paginile bibliei cu a scultarea si credinciosia lor.Sansa noastra in viata cu DOMNUL este ascultarea si credinciosia ,numai asa vom putea sa avem rezultate care sa-L faca pe Domnul sa se uite cu drgoste la inchinarile si jertfele noastre.Fi binecuvintat tu,si cei care -ti trec pragul la VIETI TRANSFORMATE".Salut VOCEA EVANGHELIEI TM,cu dragoste si pace sfinta,fiti roditori!
Adăugat în 20/03/2012 de sanda_tulics
Vremurile in care trăim noi sunt vremuri de Lux. Vremuri in care avem o capacitate enorma de informaţii. Singură comparaţie a vremurilor noastre cu vremurile lui moise este Dumnezeu care a fost e acelaşi şi care nu se schimbă odată cu vremurile. Avem biblia Pe telefon avem predici Pe laptop nu trebuie sa aducem jertfe de arderi pentru cà a fosf jertfit ISus pentru noi. Dar sa nu uităm căci vă veni vremea când isus se vă schimbă. Adică atunci când vă stă pă scaunul de judecată şi mă vă întreba Pe mine şi Pe restul lumii ce am făcut cu această enormă capacitate de informaţii ce am făcut cu libertatea Pe care am avuto. Aş vrea sa am ce sa îi spun. Fiţi iubiţi.
Adăugat în 20/03/2012 de bennnod
Foarte bun gandul! Eu cred ca este mai bine sa lasam planificarile si strategiile in mana Domnului, ca e mai bine asa si mai intelept! EL are resurse nelimitate, iar noi suntem foarte limitati si ca resurse si ca planificare... si din toate punctele de vedere. Domnul vede solutii acolo unde noi nici nu ne-am imagina! Sau care din noi ar fi luat in calcul, LOGIC, posibilitatea despartirii Marii Rosii in doua? Sau mana din cer care a cazut vreo 40 de ani in fiecare zi? (sunt doar doua exemple de resurse ale Domnului) In alta ordine de idei, daca ne-am dat Lui, ne-am PREDAT Lui, mai suntem oare ai nostrii? Sau suntem robi Celui caruia ne-am dat? Si daca suntem robi, de ce ne organizam noi singuri, ca si cum am fi proprii nostrii sefi/stapani?? Nu avem Stapan? Atunci EL sa ne organizeze, EL sa ne trimita, iar noi vom face cu bucurie Voia Lui si planul Lui!

Cum spune si cantarea: "Nimic nu sunt / Un rob netrebnic / Chemat ca jugul Tau sa-l port / Sa dau deoparte piatra rece / CAND TU DAI VIATA CELUI MORT".
Adăugat în 21/03/2012 de cst179
frumos indemn...!!genunkii...genunkii tociti de rugaciune...!!!!
Adăugat în 21/03/2012 de flory.cornel
Când se scurtează mâna Domnului se fac totuşi calcule....Câte piramide trebuie să ridice evreii în Egipt în cincinalele următoare?Adunăm toţi peştii mării pentru Israeliţi la masa poftei lor.?.Homosexualii din cartea Judecători ocheau firele de păr cu precizie..Iată că tehnică au şi alţii.Focul lui Dumnezeu a căzut peste animale spuneau slujitorul lui Iov dar era al Satanei. Calcule se fac când eşti în suferinţă...Când o să mă fac bine îmi încep din plin afacerile.........Ferice de cel care calculează să fie deja gata pentru revenirea lui Isus şi după ce şi el vede că e gata să se pregătească să fie azvârlit în noroi ca încă să fie nevoie de sfinţire...pentru că acel calcul al inimii lui era de un alb cam impur pasămite.Când Domnul nu îţi primeşte rugăciunea de vindecare când vrei tu ,nici pe cea de moarte calculele sunt doar virtuale....Când numeri zile de suferinţă şi amărăciune ...şi nu se mai termină înţelegi bucuria simbriaşului.De asta avem nevoie.De bucuria minimă primită cu recunoştinţă..bucuria simbriaşului...o plată mică...contabilizată,corectă şi care ne alungă alte pofte de consumerism..bia atunci Isus îşi dă seama că parese şi noi conştientizăm statutul de robio ai Lui şi atunci el se pregăteşte a veni în ajutor...
Adăugat în 24/03/2012 de HolocaustUcalCaleb
De la început, aş dori să răspund fratelui "Cornel", cu privire la focul pogorât din cer, în cartea "Iov", căci nu de la satana s-a pogorât, ci de la Dumnezeu. Staţi măi, să vă explic! Satana nu are nimic. Satana cere de la Dumnezeu. Oare, focul de pe timpul lui Ilie, care a mistuit oameni... nu vite, era a lui satana? Nu, era a lui Dumnezeu, căci Dumnezeu are puterea de decizie, satana face ce zice Dumnezeu să facă, iar faptul că i s-a dat putere să vatăme pe credincioşi(vezi aşazişii pocăiţi, de semenii lor chinuiţi), este un aspect ce priveşte dreptatea lui Dumnezeu în a lua decizii corecte şi drepte, căci nu trupul acesta muritor interesează pe Dumnezeu(îţi dă oricum alt trup care va fi nepieritor - ca al Fiului Său), ci spiritul, sufletul, în care revenire în trup, dar şi faptul că este nemuritor întors la Dumnezeu; nu este crezut, spre pierzania definitivă a acestor necredincioşi, găsiţi, din acest motiv.
Aceasta este una. A doua este cu... Moise acesta, care nu cred eu că şi-a făcut el planuri, s-a dat de ceasul morţii... ce o face, şi cum va trece el o mare împosibil de trecut, căci avea încredere... nu credinţă(este diferenţă), încredere(aşa ar trebui să avem şi noi), avea în Dumnezeu, căci prin voia Lui, a vorbit Moise poporului spunându-le că vor scăpa de robie, şi vor locui după promisiunea dată: în ţara unde va curge lapte şi miere. Şi, n-au înţeles, aşa cum nici noi în ziua de azi nu-L înţelegem pe Dumnezeu cu privire la "Ţara Minunată", ţară aflată în ceruri, nu pe pământ; şi aşa se face că, s-au învârtit timp de patruzeci de ani prin pustiul acela împosibil să poţi supravieţui, ca o lecţie şi o pildă dată de Dumnezeu omului, să vadă omul că, dacă... eşti cu Dumnezeu(a mers cu Dumnezeu... atâţea ani, zice Scriptura), Dumnezeu te scapă... este adevărat: cu suspin şi lacrimi; te scapă spuneam, căci ştim, ştim un lucru pe care nu ar trebui să-l uităm, şi altora să-l arătăm, căci... timp de 40 de ani, Dumnezeu le-a oferit hrana necesară... aşa mană cum a fost ea; apoi să nu uităm de apă, care este necesară atât pentru băut, dar şi menajeră; şi nu în ultimul rând, faptul uluitor că, hainele, nu li s-au învechit; încălţămintea, că umblau şi ei prin deşertul acela; NU, nici acestea nu li s-au tocit.
Acum, să revenim la zilele Domnului, când Domnul, ce credeţi că le-a zis ucenicilor trimişi în lume să vestească venirea Mântuitorului şi să vindece pe bolnavi drept dovadă? Tot aşa le-au zis, adică să nu-şi facă pic de griji... aoleu, ce voi mânca, sau cu ce, mă voi îmbrăca... deoarece, Tatăl vostru care este în ceruri, va avea grijă de... cine? De sufletele voastre, de suflete, căci ne raportăm la... câte SUFLETE, nu trupuri, au fost. Şi au fost săturate peste cinci mii... de suflete, şi mai specifică ceva, căci aceştia erau bărbaţi, şi nu s-au calculat totuşi, femeiele şi copiii. Oare de ce? Pentrucă, vedem aici familia(cinci mii de familii), familia este un suflet unitar, precum un Singul suflet unit, este şi Dumnezeu prin... Treimea, pe care o ştim, şi este compusă din... Tatăl(capul familiei), Duhul Sfânt(mama familiei care educă pe copilul dragostei lor), şi Fiul, rezultanta Dragostei Celor Doi. Şi familia nu se rezumă numai la... Mamă, Tată, şi Fratele nostru Cel mai Mare, ci... are în componenţă multe alte suflete, precum ar fi îngerii, serafinii, heruvinii, etc, în ceruri; iar aici pe pământ: oamenii; dintre care... unii, sunt rătăciţi(aşa ne spune Dumnezeu că suntem), iar alţii, puţintei la număr... dar buni şi aceia decât deloc; sunt cu Domnul; merg cu Domnul; sunt lipsiţi de griji(sau cel puţin aşa ar trebui să fim), se roagă; aduc MULŢUMIRI(foarte important), Domnului; şi cel mai împortant lucru... se... RE,botează, dovedind loialitatea şi credinţa sacră ce îi caracterizează, faţă de Dumnezeu!
Fiţi binecuvântaţi, mulţumiţi şi lăudaţi: pe Cel care ne-a Creat, şi... Mântuitor, ne-a dat. Amin.
Adăugat în 31/03/2012 de poetpaul
Statistici
  • Vizualizări: 4476
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni