De n-ar fi fost Rusalii
Autor: Eusebiu Stănilă  |  Album: Diverse  |  Tematica: Duhul Sfânt
Resursa adaugata de Softy in 22/06/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Ziua Cinzecimii este ca o bornă înfiptă în istoria omenirii. Faptul că la zece zile după Înălțarea Domnului Isus la cer, Duhul Sfânt a coborât peste ucenicii adunați la rugăciune, a revoluționat cu adevărat lumea. Promisiunea Domnului Isus s-a împlinit cu exactitate, iar Împărăția Lui a venit cu putere și s-a extins până la marginile pământului.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că datorită unor ucenici zeloși și plini de Duhul Sfânt, Evanghelia a ajuns și până la noi, în România. Ei au fost "acuzați" astfel: "Oamenii aceștia care au răscolit lumea, au venit și aici." (Fapte 17:6)

De fapt, ziua Cinzecimii este ziua de naștere a Bisericii lui Hristos. De atunci încolo, Duhul Sfânt a născut din nou mii și mii de oameni, pe care i-a echipat, i-a incendiat cu iubirea lui Isus și i-a însoțit să ducă mesajul împăcării, până la marginile lumii.

E greu de imaginat, dar cum ar fi arătat viața ucenicilor fără Rusalii? Temere, tristețe, confuzie, dezamăgire... Dar, iată că odată cu pogorârea Duhului Sfânt peste ei, viața lor a fost schimbată și revoluționată.

De n-ar fi fost Rusaliile, nu ar fi existat o Carte a Apostolilor deschisă până în ziua de azi și plină de mărturii, semne și minuni, date de Duhul Sfânt.

De n-ar fi existat Rusaliile, nu am putea vorbi despre RODIRE, despre BUCURIE in încercare, de cântece pe rug sau în arenele romane; de continente evanghelizate și trăirea unei vieți spirituale la cote înalte... De n-ar fi Duhul Sfânt cu noi în slăbiciunile noastre, nu am ști nici măcar să ne rugăm "... dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite." (Romani 8:26)

De n-ar fi fost Rusaliile, nu am avea speranță că vom fi atrași la cer când trâmbița va răsuna și mormintele se vor deschide... "Și dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morți locuiește în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morți va învia și trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său care locuiește în voi." (Romani 8:11)

O, Tată ceresc, Îți mulțumim că ni L-ai trimis pe Duhul Sfânt și odată cu El, ne-ai trimis toate bogățiile cerului.

Dragii mei, evenimentul de la Rusalii este unic din punct de vedere istoric, dar experiența Lui mai continuă și astăzi. Biserica de astăzi are nevoie acută de acel "deodată"... "și toți s-au umplut de Duh Sfânt". Avem cu toți nevoie de acel vânt proaspăt și acea putere proaspătă, ca să putem rămâne în picioare în aceste cumplite vremi. Veniți să experimentăm Rusaliile și să ne rugăm să vină vremurile de învioare peste poporul Domnului!

O Doamne Duh, vino din cele patru vânturi
Tu, dătător de viață, vino și intră în noi toți,
Și inima ne-o umple cu mii și mii de cânturi,
Că suntem vii și nu mai suntem morți!
Cu viața Ta, ne-ai binecuvântat pe toți!

Amin! Slăvit să fie Domnul! Doamne ajută!
Adăugat în 25/06/2021 de ChrisLChemPhys18
Statistici
  • Vizualizări: 1899
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni