Creați pentru o vreme ca aceasta
Autor: Andrada Popa  |  Album: fara album  |  Tematica: Încurajare
Resursa adaugata de resursecrestine in 06/10/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 10 voturi

    În ultima vreme, m-a fascinat povestea împărătesei Estera, cea care a reușit, prin smerire în fața lui Dumnezeu, prin post și rugăciune, să schimbe destinul unei națiuni. Estera a prins curaj și a chemat poporul să mijlocească pentru viața lui, după ce a înțeles că Dumnezeu a pus-o în familia regală pentru vremea aceea. Ea și-a înțeles rolul și a lăsat ca scopul Lui să fie făcut prin poziția pe care a primit-o de la Dumnezeu.

    Suntem o generație privilegiată; trăim vremuri de har, avem la dispoziție tot ceea ce ne trebuie pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, pentru a trăi frumos. Avem, momentan, libertatea de a ne exprima liber, de a vorbi și celor din jur despre Domnul nostru, nu ne riscăm viața pentru a vesti Evanghelia, ci putem alege moduri cât mai creative să spunen și altora despre Dumnezeu. Putem citi Biblia cât vrem, unde vrem, nimeni nu ne poate face nimic. Ne putem ruga, putem să mergem la biserică fără să fim amenințați. Avem cărți creștine pe aproape toate temele, radio și televiziuni creștine cu emisie permanentă, site-uri și pagini pe rețele de socializare care vestesc voia lui Dumnezeu.

    Și totuși, suntem niște creștini atât de plictisiți. La fel ca acei copii râzgâiați, care au de toate, dar se tot plâng și nu le place nimic. Avem ceea ce alții tânjeau să aibă, dar, deși nu au avut, ei au rămas credincioși lui Dumnezeu, chiar dacă au fost torturați pentru credința lor. Mă întreb, noi până unde putem merge cu credința noastră?

    Creștinismul postmodern s-a răcit atât de mult, deși suntem răsfățați cu atât de multe „surse de foc”. Suntem tot mai apatici, tot mai puțin pasionați de Dumnezeu... Ne mulțumim cu niște firimituri primite de la biserică duminică și încercăm să ne țină de „foame” cât mai mult, așa ca văduva din Sarepta. Presiunea lumii, ridicarea la rang înalt a lucrurilor contrare voii lui Dumnezeu, plus încercarea diavolului de a fura chiar și puținul Cuvânt pe care îl mai avem în inimă – toate acestea fac trăirea în societatea de azi tot mai grea și chiar imposibilă pentru un creștin „de duminică”. Cu toate acestea, noi suntem generația aleasă de Dumnezeu pentru acest timp, creați de El pentru o vreme ca aceasta, o vreme în care suntem chemați să ne trezim și să luptăm cu îndrăzneală pentru Dumnezeu.

    Ești tânăr/ă student/ă, poate ești la început de drum și, dacă nu chiar acum, cu siguranță studenția va fi perioada când îți vei pune întrebări mai serioase cu privire la cine ești, care este scopul tău și care e locul pe care Dumnezeu vrea să-l ai în această lume. Indiferent de locul specific în care Domnul te cheamă să fii, El te-a creat pentru o vreme ca aceasta, ca să fii mesagerul Lui în mijlocul acestei generații. Dumnezeu ne vrea lumină și sare – vrea să luminăm în bezna păcatului ca niște stele strălucitoare, care călăuzesc oamenii spre Adevăr și să dăm gust lumii, conservând valorile Tatălui pe acest pământ străin.

    Pentru generația de azi, tu ești în postura Esterei – chemat să te smerești și să ceri putere de la Dumnezeu pentru lupta spirituală care îți stă înainte. Deși trăim vremuri de har și știm că Domnul e de partea noastră, ne trebuie mult discernământ, ca să umblăm în călăuzire divină, pentru ca El să-Și împlinească voia Lui, prin noi, pentru societatea de azi.  Nu e ușor să mergi împotriva curentului, în special în anii de studii, când cel rău încearcă cu disperare să inducă mereu ideea de libertate tinerilor, că tinerețea e pentru distracții și nu are rost să-ți încui viața pentru niște „basme”. E de datoria bisericii să se roage pentru tinerii ei! Bineînțeles, fiecare are discernământ și lupta personală este de bază, dar frumusețea bisericii vine tocmai din această mijlocire pentru purtare de grijă pentru fiecare. Ori de câte ori îți amintești de studenți, roagă-te pentru noi! Avem nevoie de Dumnezeu și de rugăciune, ca să putem să ne ridicăm ca o generație curată în mijlocul unei lumi stricate.

    Drag/ă student/ă, caută să nu te depărtezi de Dumnezeu în acest an universitar! Indiferent ce vor zice cei din jur, tu rămâi lângă El. Caută să ai un timp personal cu Dumnezeu: citește Biblia, studiaz-o, roagă-te, postește, vino la biserică, slujește! Nu uita: ești creat pentru o vreme ca aceasta! Rămâi lângă Dumnezeu și vei fi biruitor!

Statistici
  • Vizualizări: 7460
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni