Nicio cale omenească de scăpare
Autor: David Wilkerson  |  Album: Diverse  |  Tematica: Păcat
Resursa adaugata de resursecrestine in 28/04/2017
    12345678910 8.71/10 X
Media 8.71 din 7 voturi

    Să vorbim despre robia față de păcat — adică, bătălia ta cu carnea. Sub Noul Legământ, Dumnezeu permite diferitelor situații să intre în viața ta pentru a scoate în evidență neajutorarea ta și dependența ta de El pentru a te elibera prin credință. Dumnezeu nu ne conduce niciodată în ispită dar El permite să ajungem în impas uneori.

    Dacă ai un păcat ce te copleșește mereu, duhuri mincinoase vin împotriva ta cu minciuni demonice: „Nu vei izbuti. Te duci la fund! Vei sfârși distrus.” Tu te întrebi, „Doamne, cum mă voi ridica vreodată de aici? Am căzut atât de jos!”

    Tu știi că nu poți fugi de dușman și nu ești de talia lui Satan în luptă. Așa că stai înaintea lui ghemuit într-un colț, tremurând și înfricoșat. Poate fugi la prieteni, la consilieri,  la oricine care te va asculta cum plângi și te rogi. Faci totul cu excepția de a fi neclintit și a te încrede în Domnul pentru a aduce eliberare.

   Vechiul Testament ne dă exemplu după exemplu despre cum noi nu avem putere în firea noastră pământească pentru a duce lupte spirituale. Omul nostru cel vechi este cu totul fără putere și slab, dar avem un om nou înlăuntrul nostru iar el trebuie să își supună viața în totalitate în mâinile Domnului. Acest nou om înțelege că nu există nici o cale omenească de scăpare iar Dumnezeu trebuie să ducă întreaga luptă pentru el. Noi ne împotrivim diavolului prin puterea Duhului Sfânt, care este descoperită în noi numai și numai prin credință.

    „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare’” (Isaia 41:10).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2798
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni